آخرین اخبار:
کد خبر:۹۷۳۹۷۸
در نشست بررسی معضلات خانواده‌های افغانستانی در ایران

بهرام: در سریال هم سایه سعی کرده ایم تا احترام را نسبت به مهاجرین نخبه افغانستانی بازگردانیم

نویسنده فیلمنامه سریال هم سایه گفت: ما در سریال هم سایه سعی کرده‌ایم تصویر جدیدی از مهاجران افغانی و نخبگان آن‌ها به تصویر بکشیم تا احساس احترام نسبت به این جامعه را برگردانیم.




به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو تهمینه بهرام نویسنده سریال هم سایه در نشست بررسی معضلات خانواده‌های افغانستانی در ایران و همچنین بررسی سریال تلویزیونی هم سایه که از سوی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: با توجه به دغدغه‌هایی که من نسبت به مهاجرین افغانی در ایران داشتم پیشنهاد نویسندگی سریال هم سایه را با اشتیاق پذیرفتم.

وی با بیان این که داستان سریال هم سایه داستان تعامل هم‌زیستی فرهنگی نسل اول و دوم مهاجرین افغانستانی و و مردم ایران است، افزود: داستان سریال هم سایه از چالشی میان عشق و وظیفه شروع می‌شود و به ارزش‌های والای انسانی، احترام متقابل و تنوع‌های فرهنگی ختم می‌شود.

بهرام بیان کرد: واقعیت این است که بسیاری از فرهیختگان افغانستانی در ایران زیر تصویر قالبی که نسبت به کارگران افغانی وجود دارد در کشورمان فرصت بروز و ظهور پیدا نکرده اند با این وجود ما در این سریال سعی کرده‌ایم تصویر جدیدی از مهاجران افغانی و نخبگان آن‌ها به تصویر بکشیم تا احساس احترام نسبت به این جامعه را برگردانیم.

وی با بیان اینکه یک جوان افغانستانی که در ایران درس می‌خواند یک سرمایه اجتماعی برای کشورمان محسوب می‌شود؛ اما ما نگاه استراتژیک و بلندمدت نسبت به آن‌ها نداشته ایم به همین دلیل بسیاری از نسل دومی‌ها و سومی‌های افغانی در ایران دچار مشکلات هویتی شده‌اند و خود را متعلق به ایران و افغانستان نمی‌داند، تصریح کرد: در این عصر که همه امور به صورت الکترونیکی انجام می‌شود وقتی یک مهاجر افغانی نمی‌تواند در ایران برای خود یک حساب بانکی باز کند در نتیجه به آن‌ها احساس بی هویتی دست می‌دهد.

نویسنده سریال سایه هم سایه با انتقاد از وضعیت کارگران افغانی در کشورمان گفت: با وجود اینکه کارگران افغانی به دلیل فعالیت در مشاغل سخت در حال فرسوده شدن هستند، اما آن‌ها از هیچ گونه بیمه تامین اجتماعی برخوردار نیستند؛ از این رو کارگران افغانی هیچ چشم انداز روشنی پیش روی خود نمی‌بیند.

بهرام تصریح کرد: ما باید نسبت به مهاجرین افغانی نگاه تشویقی داشته باشیم و با توجه به میزان مفید بودن شان برای کشورمان به آن‌ها اقامت بدهیم تا آن‌ها نیز بتوانند جایگاه اجتماعی بالاتری را برای خود رقم بزنند. به هر روی ما باید نسبت به مهاجران افغانی نگاه استراتژیک داشته باشیم.

وی به عدم همکاری خانواده‌های افغانی برای حضور فرزندانشان در سریال هم سایه اشاره کرد و افزود: نگارش و بازنویسی متن فیلمنامه سریال هم سایه ۲ سال طول کشید با این وجود ما در این مدت به مدارس دانش‌آموزان افغانی مراجعه کردیم تا با تجربه زندگی مهاجرین بیشتر آشنا شویم. به هر روی ایران و افغانستان دارای اشتراکات فرهنگی، مذهبی و تاریخی فراوانی هستند و بر این اساس ما امیدواریم سریال همسایه به تقویت روابط بین دو ملت کمک کرده باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار