آخرین اخبار:
کد خبر:۹۷۵۲۷۰

تحریم‌های جدید آمریکا علیه نیکاراگوئه بدنبال برگزاری انتخابات

بر اساس اعلام یک مقام ارشد آمریکا، رئیس جمهوری این کشور با همراهی شرکای بین المللی خود در واکنش به انتخابات یکشنبه هفتم نوامبر ریاست جمهوری نیکاراگوئه- با ادعای تقلبی بودن این انتخابات- در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدید علیه این کشور است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو از خبرگزاری افه اسپانیا، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، تصریح کرد: «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا احتمالا در روز یکشنبه (۷ نوامبر /۱۶ آبان) -همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیکاراگوئه- بیانیه‌ای منتشر خواهد کرد و پس از آن در هفته جاری، مصوبه کنگره آمریکا موسوم به رناسر را امضا خواهد کرد.

رناسر (Renacer) که مخفف انگلیسی «تقویت انطباق با شرایط اصلاحات انتخاباتی در نیکاراگوئه» است در هماهنگی با شرکای واشنگتن (کانادا و کشور‌های اتحادیه اروپا و همچنین کشور‌های همسوی آن در آمریکای لاتین) به منظور تشدید فشار علیه دولت نیکاراگوئه اعمال خواهد شد.

با امضای این مصوبه، آمریکا خواستار بازبینی درخصوص ادامه مشارکت نیکاراگوئه در معاهده تجارت آزاد با آمریکای مرکزی (CAFTA) خواهد شد. حدود نیمی از صادرات نیکاراگوئه به آمریکا می‌رود و تعرفه‌ها بر اساس قرارداد مذکور (CAFTA-DR)، پایین نگه داشته می‌شوند.

با این اقدام همچنین تحریم‌هایی علیه فعالان کلیدی دولت اورتگا از جمله اعضای خانواده وی (به ویژه «روساریو موریّو» همسر و معاونش، مقامات پلیس و ارتش، کارکنان بانک مرکزی، اعضای شورای عالی انتخابات و مقامات حزب ساندینیست طرفدار اورتگا اعمال می‌شود.

به گفته این مقام ارشد کاخ سفید با اعمال این تحریم ها، مخالفت گسترده بین المللی علیه انتخابات تقلبی در نیکاراگوئه به راه خواهد افتاد.

این منبع آگاه با اینکه تاریخ دقیق امضای این قانون را اعلام نکرد، اما گفت که برای آخر هفته جاری آن را پیش بینی کرده اند.

این مقام ارشد آمریکایی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا بایدن پیش از انتخابات این مصوبه را امضا نمی‌کند، گفت: به این دلیل که اذهان عمومی را از روند انتخابات نیکاراگوئه منحرف نکند.


تحریم‌های جدید آمریکا علیه نیکاراگوئه در پی برگزاری انتخابات


فشار‌های واشنگتن و کارزار لکه دار کردن دولت نیکاراگوئه از زمانی تشدید شد که «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری نیکاراگوئه تصمیم گرفت بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری هفتم نوامبر (۱۶ آبان) شرکت کند.

انتخابات سراسری نیکاراگوئه در حالی روز یکشنبه برگزار می‌شود که به اعتقاد تحلیلگران، اورتگا راهی هموار برای پنجمین پیروزی (و چهارمین پیروزی متوالی از سال ۲۰۰۶) در انتخابات ریاست جمهوری دارد.

گفتنی است دولت جو بایدن مهرماه گذشته نیز با اتهام اقدام علیه دموکراسی، برخی از مقامات دولت نیکاراگوئه را در فهرست تحریمی خود قرار داد.

اورتگا در پاسخ به اقدام واشنگتن در تحریم برخی از مقامات کشورش در یک نطق تلویزیونی گفت این تحریم‌ها مانعی بر سر راه دولت وی نخواهند بود. دولت نیکاراگوئه همچنین با محکوم کردن «مداخله مداوم» آمریکا در امور داخلی این کشور از واشنگتن خواست به «اعمال سیاست‌های گستاخانه، ناجوانمردانه و نفرت‌انگیز» خود پایان دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار