به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، در راستای اجرای تفاهم نامه میان دانشگاه گیلان و موسسه اکولوژی و جغرافیایی شین چیانگ وابسته به آکادمی علوم چین و پیرو همکاریهای میان دانشگاه گیلان و موسسههای تحقیقاتی وابسته به آکادمی علوم چین، اولین مرکز تحقیقات بین المللی دانشگاه گیلان با نام مرکز تحقیقات بین المللی اکوسیستم کاسپین با همکاری دو موسسه اکولوژی و جغرافیای شین جیانگ و مرکز تحقیقات اکولوژی و محیط زیست آسیای مرکزی وابسته به آکادمی علوم چین در دانشگاه گیلان افتتاح شد.
در مراسم افتتاح این مرکز که به صورت مجازی و حضوری امروز (۱۸ آبان ۱۴۰۰) برگزار شد، مقامات بلند پایه از آکادمی علوم چین، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین سفارت ایران در پکن، سفارت چین در تهران و نمایندگی وزارت خارجه حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، پس از امضای تفاهم نامه، تابلوی مرکز تحقیقات بین المللی اکوسیستم کاسپین توسط معاون آکادمی علوم چین و همچنین رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد.
از مهمترین اهداف این مرکز ارزیابی فراسنجههای اقلیمی-اکولوژیکی در منطقه کاسپین و انجام پژوهشهای بنیادی، کاربردی و توسعهای مرتبط با تغییر اقلیم، اکولوژی، تنوع زیستی و محیط زیست در این منطقه است.
چهار گروه پژوهشی به نام های: گروه پژوهشی تغییر اقلیم، گروه پژوهشی اکولوژی اکوسیستمهای خاکی و کشاورزی پایدار، گروه پژوهشی توسعه پایدار آبزیان (چشم اندازها و حفاظت) و گروه پژوهشی محیط زیست برای این مرکز در نظر گرفته شده است.
در راستای این تفاهم نامه و با تاسیس مرکز تحقیقات مشترک اکوسیستم کاسپین، طرفین تلاش خواهند کرد تا با تامین بودجههای مورد نیاز همکاریها در زمینه تحقیق بر روی اکوسیستم کاسپین را تسهیل کرده و ظرفیت همکاری با دیگر طرفین را گسترش دهند.
همچنین، مؤسسههای اکولوژی و جغرافیای شین چیانگِ و مرکز تحقیقات اکولوژی و محیط زیست آسیای مرکزی موظف خواهند بود تا در چارچوب بودجه در دسترس تجهیزات فنی مرتبط با تحقیقات اکوسیستم کاسپین را در اختیار دانشگاه گیلان قرار داده و هر ساله دو یا سه دانشجو از دانشگاه گیلان را به منظور انجام برنامههای تحصیلی و یا فرصتهای مطالعاتی پس از ثبت نام نهایی در دانشگاه آکادمی علوم چین پذیرا باشند.
طرفین با برگزاری همایشهای سالانه بینالمللی در زمینه اکوسیستم منطقه کاسیپین، در جهت افزایش پژوهشهای علمی تلاش خواهند نمود و برنامههای تبادل اساتید را بر اساس پذیرش متقابل راه اندازی خواهند کرد.
شایان ذکر ست که گسترش همکاریهای علمی با موسسههای علمی تحقیقاتی چین در راستای سیاستهای کلی جمهوری اسلامی ایران و توافق ۲۵ ساله بین دو کشور صورت میپذیرد.