سجاد انتشاری، کارشناس مدیریت آب، در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، در خصوص نتایج سفر وزیر نیرو به اصفهان و دیدار با کشاورزان این استان، اظهار کرد: اولین نکته این است که حضور وزیر نیرو در استان و آشنایی با چالشهای حوضه آبی زاینده رود از نزدیک، اتفاق مبارکی است. تنشهای اجتماعی، اعتراضات، مشکلات کشاورزان شرق و شمال، فرونشستهای زمین و همه حقوق ضایع شده مردم، نکات مهمی است که میتواند به لمس و درک بهتر این مساله کمک کند.
انتشاری ادامه داد: با این حال و باوجود مزیتهای فراوان بازدیدهای میدانی، تصمیمات میدانی میتواند اشتباه باشد، به این دلیل که مردم به خوبی مشکلات را بیان میکنند، اما الزاما راهکارها و تجویزها در این سفرها به درستی طراحی نمیشود.
این کارشناس مدیریت آب با اشاره به اینکه افرادی که با مساله مواجه هستند میتوانند از زاویه دید خود مشکل را به نحو خوبی تشریح کنند، افزود: اما تجویزهای میدانی برای حل مشکل باید براساس مطالعات و علم روز دنیا و از سوی متخصصان مطرح شود که در اینگونه سفرها معمولا متخصصان نادیده گرفته میشوند و فرصت گفتگو با آنان وجود ندارد.
وی به وعدههای پیگیری از سوی محرابیان درخصوص تکمیل پروژههای انتقال آب به اصفهان اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد وزیر نیرو هنوز چالشهای انتقال آب در خوزستان و چهارمحال و بختیاری را به درستی درک نکرده اند چراکه این پروژهها مخالفان بسیار جدی در این دو استان دارد و تکمیل این پروژهها به یک روند بسیار پیچیده مذاکرات نیاز دارد.
بیشتر بخوانید:
انتشاری ادامه داد: مساله دیگر حل کردن مشکل زاینده رود در سطح ملی است که از سوی وزیر نیرو مطرح شد. درحالیکه تجربههای دنیا و تجربههای پیشین در کشورمان نشان میدهد که در بحث زاینده رود باید کف این حوضه آبی و با مشارکت ذینفعان و توسط یک تیم متخصص مسائل بررسی و حل شود.
وی توضیح داد: در دولتهای پیشین بارها روسای جمهور و وزرا در سطح ملی تصمیماتی را میگرفتند و اجرا نمیشد؛ چون این تصمیمات به پایش مداوم و ضمانت اجرایی نیاز دارد و سازوکاروها و فرآیندهای آن باید در روند اجرا اصلاح شود و تصمیمات ملی نمیتواند تمام جزییات را درنظر گیرد.
این کارشناس مدیریت آب بیان کرد: پیش از این آیت الله رئیسی در مقام ریاست قوه قضاییه به اصفهان سفر کرده و دستوراتی هم داد، ولی اجرایی نشد. این نگرانی وجود دارد که دستورات وزیر هم اجرا نشود و پس از چهارسال باعث ناامیدی بیشتر بین مردم شود.
وی تصریح کرد: تا زمانی که تغییر حکمرانی و تغییر رویکردها صورت نگرفته، اصلاح سیستم و حل مساله زاینده رود ممکن نخواهد بود.