به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آئین اختتامیه سوگواری ملی ۷۲ خط اشک که همزمان با شب شهادت حضرت فاطمه معصومه(س) در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: تقارن این سوگواره با شهادت حضرت معصومه(س) یک هم نوایی مهم و بی بدیل است و برای اولین بار است که یک دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور میزبان چنین برنامهای است و این یک اتفاق مبارک و خجسته برای بازنگری در فعالیتهای فرهنگی و ادبی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه ابعاد تربیتی در دانشگاههای علوم پزشکی باید به گونهای طراحی شوند که فارغ التحصیلان این دانشگاهها که در عرصه سلامت و به ویژه در مقابله با بیماری کرونا به نقش آفرینی سلحشورانه میپردازند یک شخصیت چند وجهی و چند ساحتی پیدا کنند، افزود: طبیعتا هر گونه برنامهای مانند سوگواره ۷۲ خط اشک به ترویج نگاه موثر انبساطی در عرصه توسعه اندیشهای در دانشگاههای علوم پزشکی کمک شایان توجهی میکند.
زالی در ادامه تصریح کرد: حضرت فاطمه معصومه یکی از شخصیتهای دینی مغفول مانده در کشورمان است و کمتر به ابعاد شخصیتی دینی، اجتماعی، سیاسی و اعتقادی این بانو پرداختیم. اهمیت شخصیت حضرت فاطمه معصومه به حدی است که امام جعفر صادق علیه السلام از او به عنوان کوفه کوچک یاد کرده است و همچنین حضرت معصومه تنها امامزادهای هستند که امام معصومه زیارتنامه آن را انشاء کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه مهاجرت شهادت گونه حضرت فاطمه معصومه به قم با رخدادهای تراژدیک همراه بوده است، گفت: ۲۳ نفر کاروان حضرت فاطمه معصومه(س) را در سفر به ایران همراهی میکردند با این وجود حضرت معصومه خود سکان دار کاروان بود و این نشان دهنده مدیریت اجتماعی یک بانوی جوان اسلامی است و ما باید این اتفاق را به عنوان یک فرهنگ اسلامی ترویج کنیم و از رجوع به فرهنگهای منحط غربی بپرهیزیم.
وی با اشاره به اینکه به برکت انقلاب اسلامی و به تعبیر رهبر معظم انقلاب شاهد یک رنسانس و احیای مجدد شعر آئینی در کشور بوده ایم، اضافه کرد: امروز بهار شعر آئینی در کشور است؛ چرا که ما پیش از انقلاب کمتر شعرایی مانند مرحوم طاهره صفارزاده و آقای گرمارودی داشتیم که به مجاهدت در شعر آئینی بپردازند.
زالی با بیان اینکه امروز به سبک و اسلوب سیاسی متعالی حضرت فاطمه معصومه(س) کمتر توجه شده از این رو ضرورت دارد تا به بازشناسی این سبک و اسلوب بپردازیم، گفت: به برکت انقلاب اسلامی شعر آئینی در حال بالندگی است به گونهای که امروز این شعر فقط در ترجیع بند، ترکیب بند و قطعه محدود نشده و شاهد سرودن اشعار آئینی به سبک نیمایی، شعر سپید، مثنوی و غزل هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نوگرایی، استفاده از ظرفیتهای ساختارشکنانه، استفاده از روشهای غیرمتعارف را از دستاوردهای ستبرگ قیصرامین پور در شعر آئینی برشمرد و افزود: باید تبلور و تجلی اندیشه ورزی، خردورزی و خرمندی را در ترنم شعر آئینی ببینیم و در واقع باید پشت هر شوری شعوری و پشت هر اشکی اندیشهای باشد.
وی فقر اندیشه را مهمترین آفت شعر آئینی دانست و گفت: ما با فقر اندیشه با ابتذال، فرمالیسم، صورت گرایی و سطحی گرایی میرسیم.