به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با تسهیل دسترسیها به خدمات و تجهیزات، صنعت آزمایشگاهی کشور و انجام پژوهشهای علمی و فناورانه روند رو به رشدی یافت. اتفاقی که در پی ایجاد شبکهای از توانمندیها و ظرفیتهای موجود در کشور میسر شد.
پیش از شکلگیری این شبکه، دسترسی به سرویسها و خدمات آزمایشگاهی با مشکلات زیادی همراه بود و با وجود سرمایهگذاریهای زیاد در خرید تجهیزات پیشرفته و ایجاد آزمایشگاههای مختلف، به دلیل ناکارآمدی سیستم خدمات دهی این آزمایشگاهها، محققان با مشکل دسترسی به این خدمات مواجه بودند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای پاسخ به این معضل، شبکهای از توانمندیهای آزمایشگاهی در حوزه فناوریهای پیشرفته و راهبردی ایجاد کرد تا همافزاییها در این حوزه بیشتر شود و خدمات آزمایشگاهی ارتقا یابد. شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این حوزه، در تلاش است تا با به اشتراکگذاری تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی، دسترسی به آنها را تسهیل کند.
عضویت ۷۸ مجموعه آزمایشگاهی جدید
بر اساس آخرین آمارهای موجود طی ۳ ماه گذشته ۷۸ آزمایشگاه با ارائه یک هزار و ۷۲۷ دستگاه و برگزاری ۸ هزار و ۷۳ آزمون به عضویت در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درآمدند.
همچنین طی این مدت ۳ هزار و ۶۹۰ عضو جدید به باشگاه مشتریان این شبکه پیوستند و ۱۰۶ میلیارد ریال نیز اعتبارات مالی توسط شبکه به ثبت رسید. به علاوه در این مدت حمایتی ۶ میلیارد ریالی از ۵۲ آزمایشگاه عضو شبکه به عمل آمده است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری