به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جامعه زنان/ خواهران بسیجی از همان روزهای شکل گیری انقلاب همواره پا به پای مردان در عرصههای مختلف مجاهدات کرده اند. میدان مجاهدت، همواره یادگاریهای بزرگی از زنان بسیجی دارد. از روزگار دفاع مقدس که خواهران گاها در خط مقدم اسلحه به دست میگرفتند تا امروزه که میدان نبرد میدان فرهنگ و اقتصاد است، زنان بسیجی همواره در عرصه حضور داشته اند. مینا بیابانی در گفتگوی تفصیلی با ما این حقایق را شرح داده است.
آنچه که پیش رو دارید حاصل این گفتگو با مسئول بسیج جامعه زنان است.
بسیج جامعه زنان و یا به تعبیر قشنگتر آن، بسیج خواهران همزمان با تشکیل بسیج مستضعفین و فرمان حضرت امام مبنی بر تشکیل بسیج خواهران شروع به فعالیت کردند و پایگاهها در مساجد و تکیهها و حسینیهها و حتی در منازل خانمها ایجاد شد و فعالیتهای خودش را در راستای حفظ انقلاب اسلامی و ارزشهای انقلاب اسلامی آغاز کرد.
در ابتدای آغاز انقلاب اسلامی شاهد بودیم که به واسطه اینکه گفتمان انقلاب اسلامی کاملاً در جهت خلاف گفتمان استکبار بود مستکبرین جهت مقابله با گفتمان بسیج منسجم شدند و بسیج همانجا خودش را جلوه گر کرد و در همه جا برای حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و تثبیت انقلاب اسلامی در هر حوزهای که نیاز احساس شود، ورود میکند. در همان زمان در بعضی از استانهای کشور به حسب بحثهای جغرافیایی و سیاسی درگیریهایی وجود داشت که خواهران بسیجی حضور فوقالعاده موثری در این زمینه داشتند. البته بیشتر فعالیتهای بسیج خواهران، فرهنگی و تحلیلی بود و همچنین بخشی هم فعالیتها و آموزشهای نظامی و دفاعی که بتوانند در مواجهه با دشمنان و درگیریهای نظامی احتمالی در شهرها، خواهران هم در صورت نیاز ورود پیدا کنند و از انقلاب حمایت کنند.
در دفاع مقدس هم بسیج خواهران با تشکیل گروههایی به نام انصار المجاهدین به خانواده رزمندهها سرکشی میکردند و با حضور مستقیم یا معنوی از جبههها حمایت میکردند.
حمایت از خانوادههای رزمندگان و تشکیل گروهی به نام "انصارالمجاهدین" بود که نقطه اوج نقش آفرینی بسیج خواهران شد. حضور در بیمارستانهای صحرایی و بیمارستانهای شهرها و استانها و رسیدگی به رزمندگان مجروح از جمله دیگر اقدامات ما بود و زنان بسیجی در جاهایی که ضرورت ایجاب میکرد به شکل محدود در مواجهه مستقیم نظامی مثل شهرهای خرمشهر یا گیلان غرب و بخشهای دیگری که در آنها به نوعی احساس نیاز به خواهران بسیجی بود، حضور داشتند؛ که این مهم نیز برگ زرینی از افتخارات زنان ما در حمایت و حراست از انقلاب است.
حضور و نقش آفرینی زنان ما در انقلاب اسلامی و در عرصهی رزم و دفاع منتهی نمیشود و بعد از دفاع مقدس با عرصه کارزار و دفاع دیگری مواجه شدیم که آن هم عرصه سازندگی بود. در عرصه سازندگی به واسطه اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی در شرایطی بود که اگر بتواند خودش را در جهت پیشرفت و بالندگی به یک مقطعی برساند که بتواند به عنوان سرمشق و الگو برای کشورهای دیگر خصوصاً کشورهای اسلامی قرار بگیرد، یک مخاطره جدی را برای استکبار به وجود میآورد؛ در همان زمان سازندگی هم دشمن بیکار ننشست و از همان ابتدا در عرصه کارزار فرهنگی، اجتماعی و تبلیغی هجمههایی را رقم زد که با گذشت زمان هرچه جلوتر رفتیم این عرصه عمق بیشتری پیدا کرد و حتی گستره عرصه هم توسعه بیشتری پیدا کرد.
بسیج جامعه زنان، ایجاد جامعهای خانواده محور، بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی و با تمرکز بر تربیت نسل انقلابی در تراز انقلاب اسلامی و با محوریت زن در خانواده را رسالت خود میداند و در حال حاضر در راستای تحقق این رسالت حرکت میکند.
طبیعی است که با تغییر رویکردهای دشمن و بهره گیری دشمن از ابزار و تکنولوژی نوین بسیج جامعه زنان هم به همین نسبت رویکردش را تغییر بدهد و از تکنولوژی به عنوان ابزار لاینفک فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خود در حال حاضر بهره برداری کند.
بسیج جامعه زنان فعالیتهای خودش را بر اساس چند محور استوار کرده است که مهمترین مبحث در فعالیتهای بسیج جامعه زنان تشکیل تحکیم و تعالی خانواده است و بر اساس این محور مجموعهای از فعالیتها را برای خود در سراسر کشور تبیین میکند و در عرصه عمل هم به اجرا میگذارد؛ مهمترین این بخش ایجاد و تشویق جوانها و خانوادهها به سمت تشکیل خانواده و یا ازدواج آسان پایدار و آگاهانه است و یکی از اصول اساسی فعالیتهای جامعه زنان را در بر میگیرد.
در تشکیل خانواده یا همان ازدواج آسان بسیج جامعه زنان، در سطح پایگاههای محلاتی در مساجد بهطور معمول مستقر هستند؛ ما برنامههای خاصی را از مشاوره گرفته تا کارگاههای آموزشی برای افزایش مهارت زوجین جوان و همینطور کلینیکهای خانواده در سطح شهرها ایجاد میکنیم که بتوانید حدالامکان در کنار خانوادهها و در کنار زوجین جوان باشیم و آنها را در مسیر خوشبختی هدایت کنیم و همراهی کنیم.
صندوقهای خاص ازدواج آسان در پایگاههای مقاومت ایجاد شده است برای اینکه خانوادههایی که از بضاعت مالی برخوردار نیستند با استفاده از ظرفیت خیرین در محلات و استفاده از این محل صندوقها بتوانند اقدامات مناسبی را برای تشکیل خانواده داشته باشند و تهیه جهیزیه ظرفیت خیرین در محلات هست و امکاناتی از این قبیل.
در بسته دیگر مسائل اقتصادی و معیشتی است که مسائلی که پیش روی اشتغال جوانان وجود دارد، طرحی را به عنوان طرح فدک و با تأکید بر توسعه اشتغال خانگی برای زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار را به پایگاههای مساجد ابلاغ کردهایم و به این واسطه مراکز مشاوره اشتغال زایی ایجاد کردهایم و انشالله و به لطف خدا بنا شده تا سه سال آینده این مراکز به ۲۵۰۰ مرکز درکشور برسد و از این طریق زنان سرپرست خانوار و دختران جوان که جویای کار هستند انشاالله به آنها مهارت آموزی کند.
در موضوع افزایش جمعیت که یکی از بحرانهای پیش روی کشور ما است و به یک مسئله ملی بدل شده، سازمان بسیج جامعه زنان یک طرحی با عنوان افزایش جمعیت به استانها و طبیعتاً پایگاههای مقاومت ابلاغ کرده که در آن سعی میکنیم ازدواج جوانانی که در سن باروری هستند، از طریق خیرین حمایت شود؛ زوجهایی هم که نابارور هستند هم با حمایتهای خیرین در محلات مداوا میشوند تا با عنایت خدا فرزنددار شوند و یا خانوادههایی که از لحاظ مالی مشکل دارند بتوانند از سیسمونیهایی که خیرین تهیه کردهاند استفاده کنند.
البته در حوزه تغذیه هم مشکلات زیادی داریم که یک میزانی از ناباروریها منتهی به تغذیه ناسالم است که سعی میکنیم کارگاههایی را با حضور متخصصین این امر در کارگاههای محلات برگزار کنیم و آگاهی خانوادهها را نسبت به تغذیه سالم و پرهیز از تغذیههای ناسالم بالا ببریم.
در بخش دیگر موضوع محرومیت زدایی است که بسیج جامعه زنان در پایگاههای مقاومت اهتمام خاص و ویژهای نسبت به این موضوع دارد و همراه با برادران عزیز در معاونت اجتماعی و همینطور پایگاههای محلات برادران و خواهران بسیجی هم به بخشهای حاشیه نشین به طور مداوم سرکشی میکنند و مسائل آنها را احصا میکنند و با تعاملاتی که با مراجع قانونی و دستگاههای دولتی برقرار میشود، مشکلات آنها را حل و فصل میکنند. این گروههای جهادی حدوداً بالغ بر ۱۵ هزار گروه میباشند.
یکی از فعالیتهای خواهران بسیجی در سطح مساجد، پایگاهها و محلات که از ابتدای شیوع بیماری کرونا شروع شد، قریب به دو سال هم هست که با همان انگیزه و شور ادامه پیدا میکند.
به محض شروع بیماری کرونا خواهران بسیجی ما به صورت خودجوش و آتش به اختیار ورود پیدا کردند و در همان ابتدا پایگاهها، حسینیهها و حتی منزل خواهران بسیجی ما تبدیل به کارگاههای تولید ماسک و تهیه مواد ضدعفونی و بستههای بهداشتی و تولید شیلد و تولید لباسهای مقابله با کرونا "گان"، شد که خدا را شکر در مدت زمان کوتاهی عزیزان ما موفق شدند که بخش زیادی از نیازهای محلات خودشان را نسبت به این تجهیزات بهداشتی پاسخگو باشند.
فعالیتهای دیگری مثل تغسیل و تکفین فوت شدههای ناشی از بیماری کرونا در اوایل شیوع این بیماری توسط خواهران طلاب بسیجی انجام میشد.
یکی از دغدغههای امروز خانوادهها تربیت کودکان متناسب با فرهنگ قرانی است، بسیج جامعه زنان در این حوزه ایا برنامهای داشته است؟
بله، در حال حاضر ۳۷۰۰ کلاس مهد را داریم که این کلاسهای مهد با بیماری کرونا بلافاصله خودش را منتقل به فضای مجازی کرد و این فعالیت تربیتی را ادامه داد و در حال حاضر هم جاهایی که ما مشکلی از لحاظ دستورالعملهای بهداشتی نداریم، عزیزان ما به شکل حضوری با کودکان کار را دنبال میکنند. خوشبختانه تولیدات محتوایی بسیار خوبی در این زمینه توسط عزیزان ما در بخش تخصصی کودک در سازمان بسیج توسط "موسسه طلوع نسل نور" داشتهایم و اخیراً هم کتب تازه تالیف هم از زیر چاپ بیرون آمد.
الحمدالله در حوزه تولید محتوا و اسباب بازی و بازیهای کودکانه، "موسسه طلوع نسل نور" ورود پیدا کرده و انشالله اتفاقات بسیار خوبی را در آینده نزدیک در حوزه کودک و تربیت کودک در کشور توسط بسیج جامعه زنان رقم خواهد خورد.
در حوزههای حجاب و عفاف، جشنواره ملی رسانههای دیجیتال با عنوان "پرنگار" نختستین حرکت برنامه ریزی شده به سمت ایجاد نهضت تولید محتوای تخصصی زن و خانواده در بستر فضای مجازی است که امیدواریم برکات خوبی را به همراه داشته باشد.
پژوهش، تولید، انتشار و حمایت از تولیدات تخصصی زن و خانواده در عرصه هنرهای دیجیتال به منظور اگاه سازی، فرهنگ سازی، کشف ارتقاء استعدادها و بهره برداری از ظرفیتهای ایجاد شده در راستای پیشبرد اهداف بیانیه گام دوم انقلاب از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
منبع: خبرگزاری بسیج