نگرانی از کمبود اعتبارات تغذیه در دانشگاههای علوم پزشکی / اضافه شدن ۲۲۰۰ تخت خوابگاهی+ فیلم
زهرا مهدی ،عباس شیراوژن، معاون فرهنگی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به آخرین وضعیت خوابگاههای علوم پزشکی گفت: ۸۰ هزار ظرفیت خوابگاهی بالفعل داریم که در ایام کرونا ۵۰ درصد ظرفیت استفاده میشد که به دلیل رعایت فاصله اجتماعی میزان اسکان دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی کاهش یافت.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد دانشجویان و اساتید و کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی واکسن کرونا را دریافت کردند و حتی از بخشی از دانشجویان دوز سوم یا یادآور واکسن را نیز دریافت کرده اند، بنابراین با توجه به این شرایط و شرایط کاهش بیماری کرونا، شرایط اسکان حداکثری را میتوانیم داشته باشیم.
شیراوژن اضافه کرد: در بازدیدی که از خوابگاهها داشتم دانشجویان با رضایت خودشان و بر اساس رفاقتهایی که با هم دارند از ظرفیت حداکثری خوابگاهها استفاده کردند. مهم این است که اگر دانشجویان ساکن در خوابگاه علائم بیماری پیدا کردند و یا حتی نسبت به پیدا شدن علائم بیماری نسبت به فرد دیگری در خوابگاه شک کردند به سرپرست خوابگاه اطلاع دهند که بیماری گسترش پیدا نکند.
کمبود ۳۰ هزار ظرفیت خوابگاهی در دانشگاههای علوم پزشکی
وی ادامه داد: بر اساس محاسبات صورت گرفته برای ۳۰ هزار تخت خوابگاهی با سرعت بالا برنامه ریزی کردیم که در چند سال آینده به این ظرفیت برسیم و این ظرفیت را برای خوابگاههای علوم پزشکی اضافه کنیم تا بتوانیم نیازهای میان مدت را جوابگو باشیم.
شیراوژن با اشاره به وضعیت خوابگاههای متاهلی نیز گفت: بر اساس قانون حمایت از خانواده و جمعیت باید ظرفیت خوابگاه متاهلی را افزایش دهیم. در حال حاضر ظرفیت ۸۰۰ زوج را داریم که رقم بسیار پائینی است و باید این ظرفیت به سرعت افزایش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: البته نیاز دانشجویان متاهل را با پرداخت وام ودیعه مسکن جبران میکنیم که اصلا اتفاق خوبی نیست؛ چرا که پرداخت وامهای ودیعه مسکن جوابگوی نیاز دانشجویان نیست و باید ظرفیت خوابگاهها افزایش پیدا کند.

راه حلهایی که میتواند جوابگوی کمبود ظرفیت خوابگاههای متاهلی باشد
وی افزود: خوابگاههایی که در حال ساخت است ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند و با کمک سازمان برنامه و بودجه این خوابگاهها برای سال آینده به بهره برداری خواهد رسید و میتواند به ظرفیت خوابگاهها اضافه شوند که حدود ۲۲۰۰ ظرفیت است.
کمبود بودجه تغذیه معضل دانشگاههای علوم پزشکی
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به کمبود بودجه تغذیه گفت: یکی از مشکلات اساسی ما افزایش قیمت مواد اولیه است که هم هزینههای پخت نیز بالا رفته است، همچنین بدهی دانشگاهها به پیمانکاران افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: برای اینکه هزینه بالایی به دانشجو تحمیل نشود، کمترین هزینه از دانشجو دریافت میشود و همین باعث میشود که در تامین اعتبار تغذیه مشکل داشته باشیم که تامین نشدن اعتبارات بر روی کیفیت پخت غذا تاثیر میگذارد و این نگرانی وجود دارد که تامین این اعتبارات با مشکل مواجه شود.