محمد صائبی کارشناس برنامه ریزی فرهنگی و مربی اردویی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: یکی از محور های اصلی در برگزاری اردو مربی اردو می باشد، که محور برنامه هاست و برنامه ریزی یکی از گام های اصولی در بحث آموزش در فضای اردوداری است.
وی اضافه کرد: اگر برنامه ی جذاب با محور تربیت اسلامی با ابزار هنری مناسب مثل تاتر ، سرود و مسابقات در اردو اجرا گردد خروجی و تاثیر گذاری اردو بالا خواهد بود.
این کارشناس تصریح کرد: یکی از هدفهای اصلی از برگزاری اردوها آموزش یک مهارت و فن به شرکت کنندگان می باشد ، یکی از مهارت های مهم و مدنظر اردو بحث ایجاد و پرورش فن بیان و سخن وری و مهارت ارتباط در بین اهالی اردو است.
صائبی خاطرنشان کرد: می توان به یکی از کارهای ابتکاری که در اردوهای جوانان و نوجوانان اشاره کرد رادیو اردوگاه می باشد که تاثیر گذاری بسیار بالایی داشته است در این کار دانش آموز این هویت را پیدا می کند که با شرکت کنندگان صحبت و ارتباط بگیرد و به اجرای های برنامه های جذاب بپردازد .
وی همچنین در ادامه یادآور شد: هر اردو بنا به اهدافی که دنبال می کند در زمینه های مختلف تفریحی ،زیارتی ،آموزشی ، خانوادگی و... برگزار می شود .
این کارشناس حوزه فرهنگی اضافه کرد: راهیان نور با هدف پیوند نسل های مختلف انقلاب با آموزه های هشت سال دفاع مقدس ، فرهنگ شهید و شهادت نمود دیگری از اردوهای دانش آموزی و دانشجویی است.
صائبی در ادامه یادآور شد: اگر در برنامه های اردویی یک مربی قوی محور اصلی تدوین ،تنظیم و هدایت برنامه ها در بازه زمانی اردو باشد اردو با بهترین نتیجه و رضایت به پایان می رسد .
وی تاکید کرد: در واقع حیطه فعالیت مربی از یک معلم فراتر رفته و رفتار خود را با آمیزه ای از عشق و تعلق خاطر به خانواده اردو به اجرا می گذارد.
این کارشناس تصریح کرد: با رعایت تمام این نکات خستگی و دلزدگی در اردو دیگر نمود پیدا نمیکند و یک اتفاق خوب با یک مربی مسلط به مسائل فرهنگی رقم خواهد خورد.
صائبی خاطرنشان کرد: لزوم آموزش مربی اردویی یکی از نیازهای ضروری امروز جامعه می باشد که متاسفانه نه رشته دانشگاهی برای آن در نظر گرفته شده نه ارگانی رسمی بعنوان آموزش مربی اردویی در نظر گرفته شده است و اکثر این مربیان تجربی به کار خود اهمیت می دهند.