به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، واکسن کرونای مبتنی بر mRNA ایرانی، در شرکت رناپ تولید شده که یک شرکت فناور است و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاههای علوم پزشکی مسیر خوبی را طی کرده و فازهای پیشبالینی را پشت سر گذاشته است.
دکتر احسان شمسی کوشکی، دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت درباره این واکسن mRNA ایرانی گفت: مراحل آزمایشگاهی و حیوانی واکسن مبتنی بر ام. آر. ان.ای ایرانی، نتایج خوبی داشته است. الان واکسن در آستانه ورود به مراحل بالینی است و در سازمان غذا و دار در حال تصمیمگیری و بررسی پروتکل اعلام شده توسط شرکت سازنده هستند.
وی افزود: انجام کارآزماییهای بالینی در فاز ۱ و ۲ و ۳ با توجه به افزایش پوشش واکسیناسیون در کشور کار سختی است و بنابرین شرکتها در حال فکر کردن به روشهای جدید تست انسانی واکسنهای کرونا هستند؛ مثلا یکی از راهکارها این است که این واکسنها از ابتدای فاز انسانی به عنوان دوز بوستر (یادآور) سایر واکسنها مورد تست انسانی قرار بگیرد؛ البته هنوز پروتکلی در این رابطه تدوین و به کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت ارائه نشده، ولی همکاران به فکر ارائه پروتکلهایی هستند که علاوه بر اثبات اثربخشی، قابلیت اجرا نیز داشته باشد.
واکسن مبتنی بر mRNA دارای رشتههایی از ماده ژنتیکی است که دستورالعملهایی را برای سلولهای بدن ایجاد میکند تا پروتئین بسازند.
گفتنی است کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت همچنین از صدور مجوز فاز ۳ واکسن نورا بعنوان دوز تقویتی خبر داد.