کد خبر:۹۹۰۲۹۶
در نشست خبری نمایشگاه مجازی کتاب تهران مطرح شد:

۸۰ نقص دوره اول نمایشگاه برطرف شده است/ کیفیت خدمات رشد خواهد داشت

«نشست خبری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران» امروز ساعت ۱۰ در محل خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ «نشست خبری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران» با تلاوت آیات قرآن کریم و پخش سرود ملی آغاز شد.


در بخش ابتدایی «نشست خبری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران»، میثم رشیدی پس تکریم و درود شهدا و رهبر انقلاب و اهالی رسانه کتاب از موفق بودن نمایشگاه مجازی اول تهران گفت و علت دومین نمایشگاه مجازی را همین موفقیت برشمرد.

در ادامه رمضانی مدیرعامل خانه کتاب در خصوص دومین نمایشگاه مجازی کتاب گفت: «نمایشگاه مجازی به وسعت کشور است و برخلاف نمایشگاه فیزیکی همه افراد از سراسر کشور می‌توانند با دسترسی به سایت خرید کنند و از نمایشگاه استفاده می‌کنند. نمایشگاه مجازی با حذف محدودیت زمانی و مکانی که در نمایشگاه فیزیکی مطرح است، به مردم و ناشرین خدمت کند. مردمی که علاقمندند به کتاب‌های چاپ شده توسط ناشرین را بدون دغدغه و مشکل به دست آورند. مردم، ناشرین و مسئولین اضلاع مهم این مبحث هستند تا خدمت خوبی به مردم ارائه شود.

در نمایشگاه اول آدرس‌های دوری را داشتیم که امکان خرید صرفا با وجود نمایشگاه مجازی فراهم بود. ۳۰۰۰ نقطه روستایی و ۱۰۰۰ نقطه شهری در نمایشگاه قبلی بدون زحمت و صرف زمان زیاد به راحتی خرید کردند و این به معنای عدالت دسترسی است. این بستر برای ناشران هم فرصت بروز و تبلیغ است که بتوانند آثار خود را معرفی کنند و به فروش برسانند. پویایی و همکاری ناشرین در دومین نمایشگاه مجازی نشان از اهمیت و علاقمندی آن‌ها برای مشارکت است. ۲۰۱۴ ناشر تا کنون در نمایشگاه مجازی به ثبت رسیدند که در نمایشگاه قبلی ۱۸۴۷ رقم بود و با رشد آن‌ها مواجهیم. از کشور‌های اسپانیا، هند، سوئد، آمریکا و کشور‌های عربی لبنان، کویت سوریه و مصر قریب ۲۰۰۰۰ آثار منتشر شده در فضای جهانی عرضه خواهد شد که در سال گذشته ۱۵۰۰۰ عنوان بود.


فعالیت‌های پشتیبانی نمایشگاه مجازی کم‌تر محسوس است از اهالی رسانه دعوت می‌شود در محل‌های ناشرین و اداره پست مراجعه کنند و این فعالیت را برای مردم به نمایش بگذارند. فعالیت نمایشگاه مجازی اگر از حضوری بیش‌تر نباشد قطعا کم‌تر نیست اقدامات زیرساختی‌ای فراهم شد که خدمات بهتری نسبت به نمایشگاه اول ارائه شود.

او ادامه داد: ۸۰ مورد نواقص دوره اول رفع شد و کیفیت خدماتی که به مردم ارائه خواهد شد اعم از دسته بندی‌ها و زیر موضوعات برای جستجو کردن در سایت و بحث امنیت شبکه و فرآیند ثبت تسریع شد. در بحث حمایتی در بحث تعداد و مبلغ افزایش داشتیم برای طلاب و دانشجویان این مبلغ ۲۵۰ هزار تومان و برای هیئت علمی‌ها ۵۰۰ هزار تومان است و تا کنون ۱۱۵۲۷۷ نفر اختصاص بن خود را قطعی کردند و بیش از میزان پیشبینی شده است.»

وی ادامه داد: «حمایت از افراد کم‌تر برخوردار با کمک ستاد اجرایی حضرت امام و خیرین حقیقی و کمیته امام خمینی (ره) در حال عملیاتی شدن است. در حوزه تسریع ارسال در بسته تعاملاتی با ناشرین صورت گرفت و آموزش‌هایی به آن‌ها ارائه شد و زمان نمایشگاه از مهر اعلام شد تا ناشرین بتوانند آمادگی لازم را کسب کنند.»

در ادامه رئیس اداره پست ضمن تشکر از اهالی رسانه گفت: «بیش از ۲۰۰۰ نفر از همکاران من به کرونا مبتلا شدند و بیش از ۵۰۰ نفر جانشان را از دست دادند، اما به خوبی توانستیم به مردم خدمت رسانی کنیم. نمایشگاه قبلی مایه سربلندی ما بود. با توزیع ۹۹.۵ درصد و میانگین ۳.۵ روز، به بیش از ۸۵۰۰۰۰ آدرس ارسال داشتیم و با کمک رسانه‌ها طعم خوش فناوری را به مردم بچشانیم. شاهد افزایش آمار مشارکت ناشرین هستیم که نشان از موفقیت نمایشگاه قبلی است. با اطلاعاتی که وجود دارد پیشبینی می‌کنیم فروش بیش‌تری را شاهد باشیم. هزینه‌های غرفه داران ما به شدت کاهش پیدا کرد. هزینه‌های اجاره غرفه، ماندن در تهران، اسکان و … همگی برطرف شد. ضائقه سنین و مناطق و قشر‌ها پایش شده و اعمال می‌شود. امروز شرکت ملی پست با ۷۰۰۰ نیرو در سراسر کشور در خدمت است. با ۵۰۰ خطوط شهری و بین شهری و تعداد ۱۱۰۰۰ دفاتر در سراسر کشور در خدمت است. اما برای این نمایشگاه تمهیدات ویژه‌ای تعریف شده است. با توجه به تراکم دفاتر در تهران ۹ شعبه ثابت و ۹ شعبه سیار تعبیه کردیم. این امکان هم فراهم کردیم که یک نمایشگاه خوب و آبرومند برگزار شود.»

در بخش بعدی رئیس بانک صادرات ایران ضمن تشکر از برگزار کنندگان جلسه و اهالی نشست گفت: «بحث اقتصاد و فرهنگ بحث دیرینه‌ای است که مایه خوشحالی مردم است. گاهی می‌گویند اگر مشکلات اقتصادی حل شود شادمانی بالا می‌رود، اما تا کنون آنچه که باعث سربلندی جامعه می‌شود فرهنگ است. برای آنکه اقتصاد بتواند کارکرد خوبی داشته باشد و معیشت در وضعیت مطلوبی باشد فرهنگ سازی لازم است. در مقابل برای آنکه فرهنگ ایجاد سربلندی کند نیازمند کارکرد اقتصادی است. تا کنون هیچ ابزار فرهنگی‌ای به پای کتاب نرسیده است. چراکه کتاب اور عمیق و بلند مدتی دارد. بعضی کتاب‌ها با وجود مکاتبه در چند قرن پیش همچنان جذاب و خواندنی هستند. جمهوری اسلامی ایران از بدو انقلاب نقش مهمی را ایفا کرده است. در هیچ زمانی نمایشگاه کتاب، جشنواره فجر و نمایشگاه موسیقی ما تعطیل نشد. بانک صادرات افتخار داشت از دهه‌ها قبل در خدمت نمایشگاه کتاب بود و تجربه بسیار خوبی در سال گذشته بود. تشکر ویژه از آقای سبحانی فر دارم که در برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه قبلی کمک کردند. امسال بودجه بیش‌تری برای نمایشگاه داریم. طبق صحبت آقای رمضانی افرادی از نمایشگاه خرید کردند که تا به حال از تهران خرید نکرده بودند. امسال هم تعداد ناشرین و آثار و یارانه خرید افزایش داشتیم که بالقوه احتمالا خرید هم افزایش می‌یابد. بانک صادرات حدود ۴۰ میلیون کارت دارد و حدود ۲ الی ۳ میلیون کارت فعال به معنی دو الی سه تراکنش در هفته است را دارد. الحمدالله در کشور عناوین، نویسندگان و ناشرین زیادی داریم و بازار کتاب گرم است.»

در ادامه یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت ارشاد در ارتباط با دومین نمایشگاه مجازی کتاب و پس از تشکر از حضور اخالی رسانه گفت: «امیدواریم در قبال مهمانان، ناشرین، نویسندگان، مصححان، گرافیست‌ها، طراحان جلد، بدنه حوزه نشر، فعالان حوزه چاپ و توزیع و وزارت ارشاد به عنوان میزبان خدمت رسانی کند. در سال گذشته نمایشگاه مجازی اتفاق چشمگیری بود و امید داریم امسال هم تکرار شود. در سال ۱۴۰۰ تعداد عناوین کتاب‌های چاپ شده رشد قریب ۱۹ درصد نسبت به سال ۹۹ را داشته است. امیدواریم حداقل رشد ۲۰ درصدی را در نمایشگاه امسال شاهد باشیم. عرصه پشتیبانی مادی توسط بانک صادرات است و پشتیبانی فرهنگی توسط ناشرین است که این پشتیبانی‌ها به همراهی رسانه‌ها می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند. از همه بخش‌های حاکمیتی دعوت می‌کنم برای آنکه سهمی برای همکارانشان اختصاص دهند مشارکت کنند. امیدوارم این دعوت منجر به حضور گسترده‌تر مردم شود. کتاب مهمترین کالای فرهنگی کشور است. زنجیره تامین کالای فرهنگی در کشور ما اختلال دارد و نمایشگاه مجازی تلاشی برای بهبود آن است. به امید آنکه این حرکت بهانه‌ای برای تکثیر این حرکت باشد. از رسانه‌ها خواهش می‌کنم رسانه‌ها با کمک به رونق و مشارکت حداکثری مردم کمک کنند. از فرصت پیش آمده تشکر می‌کنم.»

رمضانی در پاسخ به سوالی درباره همسویی تخفیفات فروشگاه‌های کتاب با نمایشگاه مجازی سال پیش گفت: «ما استقبال می‌کنیم که همه فروشگاه‌های کتاب که به موج نمایشگاه مجازی بپیوندند تا با اتصال به این قطار در حال حرکت به هرچه بهتر شدن کار کمک کنند. هدف نمایشگاه هم بازارسازی در حوزه کتاب است. امکاناتی هم همچنان که در طول سال برای آن‌ها فراهم است در این ایام هم وجود دارد. در خصوص تفاوت هم جامع بودن نمایشگاه مطرح است. هیچ کتابفروشی و فروشگاه دیجیتال کتابی این امکان را در اختیار ندارد.»


رمضانی در پاسخ به خبرنگار صبح نو در ارتباط با علت استمرار نداشتن نمایشگاه مجازی در طول سال با توجه به موفقیت گفت: «از همه عناصر برای این عمل کمک می‌گیریم و وزارت ارشاد با تنظیم حلقه‌های حوزه نشر سیاست‌هایی برای اجرای آن در طول سال دارد.»

احمدوند در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری کتاب در ارتباط با مهمترین دستاورد نمایشگاه اول برای سیاست گذاری و برگزاری طرح زمستانه کتاب گفت: «تلاش افراد خانه کتاب این بوده است که آمار‌ها در اختیار قرار گیرد و پردازشی دقیق از آن داشته باشیم. همچنین تلاش می‌کنیم از آمار‌های جدید هم کمک بگیریم؛ و این آمارها را در اختیار اهالی این حوزه قرار دهیم. طرح زمستانه برگزار نخواهد شد.»

رئیس پست در پاسخ به خبرنگار ایکنا در خصوص اختلالات خرید سال گذشته گفت: «این اختلالات برطرف شده است و مشکلات برطرف شده‌اند.»

رمضانی هم ادامه داد: «بخشی از مشکلات در ارتباط با نرم افزار بوده است که برطرف شده و چندین بار در نمایشگاه اصفهان و ارومیه آزمایش شده و منابع هم چندین برابر پیشبینی شده که اتصال می‌شوند و مشکلی نخواهیم داشت. ما از ۲۴ دی ماه بازگشایی سایت را داریم و مردم با جستجوی کتاب‌ها می‌توانند آن‌ را به صفحه شخصی خود اضافه کنند و در روز بازگشایی کتاب‌های خود را به راحتی خریداری کنند. بدین شکل فراغت خاطر مردم را داریم و امیدواریم اتفاقات سال گذشته به وجود نیاید.»

رمضانی در پاسخ به خبرنگار روزنامه ابتکار در خصوص بحث عدالت از کاهش فروش کتابفروشی‌ها را سوال کرد و از علت عدم همزمانی نمایشگاه‌ها را جویا شد: «ما تابع ستاد مقابله با کرونا هستیم و مجوز نمایشگاه فیزیکی به صورت موقت با کاهش مراجعین و مواردی مشابه داده شد. آنچه که قطعی نیست را نمی‌توان اعلام کرد. قدری فراتر از فضای موجود به ماجرا نگاه کنیم و باید به سمتی برویم که همه حلقه‌ها سرجای خود عملکرد مناسبی داشته باشند.»

رمضانی در پاسخ به خبرنگار جام جم در ارتباط با پلتفرم خرید ایرانیان خارج از کشور و سهم ادبیات کودک و نوجوان گفت: «ما برای خرید ایرانیان خارج از کشور مسئله برای ارسال داریم که فراهم نیست و این نمایشگاه برای ایرانیان داخل کشور است و ما در ارتباط با ناشرین داخلی کتاب‌های ده سال گذشته را داریم و درخصوص ناشرین خارجی کتاب‌های پنج سال اخیر را داریم. عمده بسته‌ها و فاکتور‌های زیر ۵۰ هزارتومان کودک و نوجوان هستند و در سایت هم موضوع کودک و نوجوان در اولویت قرار گرفته است.»

رئیس پست در ادامه گفت: «ما از جهت ارسال از طریق پست مشکلی نداریم مگر بحث پرداخت و گمرک مطرح باشد.»

در انتها رمضانی از اهالی رسانه دعوت کرد برای اطلاع رسانی و پوشش نمایشگاه و معرفی کتاب عنایت کنند.

در انتهای برنامه از پوستر دومین نمایشگاه مجازی کتاب رونمایی شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار