به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، صبح امروز محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور علی رمضانی رئیس خانه کتاب و مسئول نمایشگاه مجازی کتاب تهران و یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت ارشاد از ستاد نمایشگاه مجازی کتاب تهران بازدید کرد.
طی این دیدار اسماعیلی از اپراتورهای پاسخگویی سایت نمایشگاه و روند پاسخگویی آنها به مشتریان بازدید کرد و فرآیند پاسخگویی را از یکی از آنها جویا شد.
یاسر احمدوند در ادامه این گفتگو عنوان کرد: «گزارش ویژگیهای نمایشگاه را آقای رمضانی عنوان خواهند کرد. به فضل خدا در این دوره با وجود توسعه کمی ناشران، هیچگونه اختلال جدی در روند ارائه خدمات نمایشگاه نداشتیم و همکاران ما خدمات خود را به خوبی و ۲۴ ساعته ارائه دادند. استقبال خوبی هم از نمایشگاه صورت گرفت. این نمایشگاه آخرین آوار فرهنگی تولید شده را در معرض دید همگان قرار داد. کار پستی بستهها از همان روزهای ابتدایی آغاز شد و بسیاری از بستهها ارسال شدهاند. امیدواریم از تجربیات این نمایشگاه در همه حلقههای نشر در چرخهای مناسب بهرهمند شویم. امیدواریم در اردیبهشت ماه سال آینده خدمات و شرایط بهتری را ارائه دهیم. این نمایشگاه صرفا یک سایت فروش کتاب نبود و یک حریان بزرگ فرهنگی در کشور بود. رویدادهای فرهنگی متعددی در بستر این نمایشگاه برگزار شد.»
علی رمضانی پس از تشکر از حضور وزیر محترم ارشاد در ارتباط با نمایشگاه گفت: «در این نمایشگاه ۲۱۰۰ ناشر و با بیش از ۲۰۰ هزار عنوان کتاب خضور دارند. کتابهای ۱۰ سال اخیر ناشران در نمایشگاه وجود داشت و امروز ۷ امین روز نمایشگاه است. ارسال کتاب برای خریداران رایگان بود. از ۳ ام مردم خرید را شروع کردند. ۲۱۰ هزار دانشجو، طلبه در سامانه برای بن اعتباری خرید ثبت نام مردند. باوجود اتمام بنهای خرید مجددا امکان ثبت نام برای متقاضیان فراهم شد. این نمایشگاه به عنوان یک جریان ملی تدوین شد و از تمامی ارگانها حضور داشتند و کمک رسانی کردند. سامانههای درگیر نمایشگاه حدود ۱۷ سامانه هستند. علارغم چیزی که سال گذشته اتفاق افتاد ما امسال هیچ مشکل حیاتیای نداشتیم و ۵۰۰ حمله حیاتی را رفع کردیم و از سر گذراندیم.»
محمدمهدی اسماعیلی در ادامه این نشست پس از تبریک فرارسیدن ایام فجر و تکریم این ایام و تشکر از برگزار کنندگان دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران عنوان کرد: «من همیشه در میان ماموریتهای خودم در وزارت ارشاد ماموریت کتاب را بسیار مهم و ویژه میدانم. مجموعه فعالیت کتاب در وزارت ارشاد و سازمانهای تابعهاش همگی بایستی در فضای تعاملی حرکت کند که خروجی آن افزایش سرانه مطالعه در کشور باشد. جامعهای که کتابخوان باشد اصالت و مقاومت فرهنگی بیشتری خواهد داشت. کشور ما در این سالها در مواجهه با یک شبیخون عظیم فرهنگی است. کاری که دوستان ما در خانه کتاب و ادبیات ایران انجام میدهند به دلیل مواجه با سویههای کرونا بسیار ارزشمند است، اما هیچ چیز جای نمایشگاه فیزیکی را از هرجهت پر نمیکند. این تجربه با غنیمتی است، چون ما نشان دادیم حتی در دوران کرونا میتوانیم ابتکارهایی از خود داشته باشیم که دسترسی همه مردم یکسان باشد و عدالت فرهنگی برقرار شود. بیشترین میزان خرید را در مناطق محروم داشتیم چرا که این مناطق دسترسی خیلی کمی به کتاب دارند. استقبال خیلی بیشتر از میزان توقع ما بود و ان شاءالله تصمیم بر تمدید یک روزه نمایشگاه داریم. این چرخه به صورت کامل مورد حمایت ما قرار میگیرد. شعار ما خودکفایی در حوزه نشر است که پیگیر آن هستیم. این سیاست قطعی ماست و دولت در آنچه که توان داشته باشد کوتاهی نخواهد کرد. تمامی شاخصهایی که در ابتدای دولت داشتیم محقق شود.»