آخرین اخبار:
کد خبر:۹۹۵۷۱۳
گزارش

ریشه اولیه خشونت به دوران جنینی بازمی‌گردد/فضای مجازی ذهن افراد را شستشو می‌دهد+ فیلم

انتشار تصاویر رفتارهای خشونت آمیز در شبکه‌های اجتماعی مختلف در فضای مجازی و به نمایش گذاشتن اتفاقات تلخی که ریشه آن در رفتارهای ضد اجتماعی و نابهنجار است، منجر به گسترش خشونت و تندی در جامعه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فرانی_ با تغییر سبک زندگی در دنیای امروز شرایط برای نمودار شدن هر چه بیشتر وقایع و حوادث مختلف و انعکاس آن‌ها به طرق گوناگون بیش از پیش فراهم شده است و این امر تنها مختص کشور ما ایران نیست.

در کشورهایی چون آلمان، فرانسه، ترکیه، کانادا، آمریکا، عربستان و ... هم رفتارهای آزار دهنده و خشونت بار وجود دارد و گاهی در فضای مجازی نیز تصاویر متعددی از این دست خشونتها منتشر می‌شود اما نوع بازتاب و همچنین رویارویی کاربران و مخاطبان فضای مجازی در کشورهای مختلف با چنین رفتارهایی متفاوت است و البته قوانین و مجازات سفت و سختی که برای منتشر کنندگان تصاویر خشن در نظر گرفته شده است نیز در حجم و نوع انتشار آن‌ها موثر است.

در کشور ما ایران نیز متاسفانه آمار خشونت آمار کمی نیست و بر اساس گزارش مسئولان مربوطه به ویژه با شیوع و گسترش بیماری کرونا در سطح جامعه وقوع مواردی چون خشونت‌های خانگی با افزایش همراه بوده است.

 

نگرانی و استرس عموم مردم، پیامد انتشار تصاویر خشونت آمیز!

انتشار تصاویر مرتبط با رفتارهای خشونت آمیز در شبکه‌های اجتماعی مختلف در فضای مجازی و به نمایش گذاشتن اتفاقات تلخی که ریشه آن در رفتارهای ضد اجتماعی و نابهنجار است، منجر به گسترش خشونت و تندی در جامعه خواهد شد.

طی روزهای گذشته تصاویر وحشتناک و دردناکی از مرد جوان اهوازی که سر همسر ۱۷ ساله خود را بریده بود در فضای مجازی منتشر شد و موجی از نگرانی و استرس را در بین عموم مردم به وجود آورد.

تصاویر تلخی که در یکی از پایگاههای خبری پر مخاطب منتشر شد و تقریبا می‌توان گفت که همه مدل مخاطبی در فضای مجازی آن را به چشم دیدند.

کد ویدیو

بروز خشونت یک پدیده ضد اجتماعی است!

امان الله قرائی مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: فضای مجازی یکی از بدترین عوامل بروز خشونت است و نباید فراموش کرد که مسئله بروز خشونت یک پدیده ضد اجتماعی است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ریشه های خشونت به دوران جنینی نیز برمی گردد ، یعنی از درون خانواده شروع می شود و با ورود به اجتماع و جمع‌های بزرگتر و گسترده‌تر دیگران نیز آن را تکمیل می کنند.

این جامعه شناس در ادامه تصریح کرد: امروز فضای مجازی یکی از بدترین عوامل بروز خشونت است و به عنوان مثال نشان دادن صحنه های قتل، روان جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

تاثیرپذیری افراد از تصاویر خشونت‌بار غیر قابل انکار است!

قرائی مقدم یادآور شد: جوان هرچه در فضای مجازی می بیند می خواهد در جامعه اجرا کند و در واقع میزان تأثیرگذاری فضای مجازی روی افراد در سنین مختلف و به ویژه بر روی کودکان، نوجوانان و جوانان بسیار زیاد و غیر قابل انکار است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: فضای مجازی افراد جامعه را ذهن شویی می کند و وقتی جوان صحنه های خشونت‌آمیز را درفیلم‌ها با در فضای مجازی  می‌بیند از آن‌ها تاثیر می‌پذیرد و ابنگونه است که تئوری چرخش خشونت به وجود می آید.

این جامعه شناس با تاکید بر ضرورت مراقبت بیشتر از کودکان، نوجوانان و جوانان در فضای مجازی، تصریح کرد: آموزش و پرورش، خانواده ها و مسئولان هرچه سریعتر باید فکری کنند.

کد ویدیو

ضرورت آموزش کنترل خشم در افراد مختلف!

خشونت و رفتارهای تند و نابهنجار از معضلات و آسیبهای مهم دنیای امروز ما محسوب می‌شوند و آموزش کنترل خشم مهارت مهمی است که علاوه بر خانواده در مدرسه و دانشگاه نیز باید به افراد داده شود.

برخورد و جلوگیری از جولان افرادی که در صفحات مختلف فضای مجازی، با انتشار تصاویر و مطالب خشونت آمیز منجر به جریحه دار شدن افکار عمومی می‌شوند نیز از دیگر راههای کنترل و کاهش این گونه رفتارها به شمار می‌آید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار