به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از آستان نیوز، مالک رحمتی در آیین بهرهبرداری از فاز یک کلینروم داروسازی ثامن و افتتاح مجتمع تحقیقاتی گل و گیاه رضوی گفت: مدار فعالیتهای اقتصادی آستان قدس رضوی باید در چارچوب اقتصاد مقاومتی صورت گیرد و این مهم، یکی از تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی است.
وی با اشاره به پروژه بهرهبرداری از فاز یک کلینروم داروسازی ثامن گفت: این پروژه در زمانی به بهرهبرداری میرسد که کشور ما با مشکلاتی اساسی در حوزه دارو مواجه است، این در حالی است که داروسازی ثامن پیش از این نیز دو پیک پنجم کرونا که کشور با کمبود سرم روبرو بود نه تنها خط تولید خود را برای اینگونه اقدامات توسعهای تعطیل نکرد بلکه همزمان بااین توسعه، ظرفیت تولید سرم خود را با کار شبانه روزی افزایش داد تا در بحران تامین سرم در کنار حوزه سلامت و درمان باشد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه تولید در آستان قدس رضوی بر مدار اقتصاد مقاومتی میچرخد خاطر نشان کرد: پروژههای شرکت داروسازی ثامن و افزایش ظرفیت تولید در پیکهای سنگین کرونا نیز با اتکا به توان متخصصان و ماشینآلات داخلی و توجه به تولید ملی در سال حمایت از تولید اتفاق افتاد و اثبات کرد که ما میتوانیم.
رحمتی با ابراز امیدواری به بهرهبرداری از فاز تکمیلی این پروژه در سال آینده گفت: ما نباید به این گونه افتخارات بسنده کنیم، زیرا تا رسیدن به نطقه آرمانی هنوز جای کار بسیار است و باید با برنامهریزی، این مسیر را ادامه دهیم.
نقش اثرگذار خادمان سلامت در مقابله با کرونا
وی ادامه داد: اگر ما در دوران کرونا روی پای خود نمیایستادیم و اگر مجاهدان عرصه سلامت زنجیرهای از پرستاران، داروسازان، پزشکان، و دیگر خادمان سلامت را تشکیل نمیدادند، خسارتهای سختی به کشور وارد میشد، اما مدیران، کارکنان و پرسنل خدوم بیمارستانها و شرکتهای داروسازی خالصانه و مومنانه پای کار آمدند و توانستیم به خوبی این دوران را سپری کنیم.
رحمتی تصریح کرد: با تلاشهای کادر درمان و داروسازان، واکسن داخلی تولید کردیم و بدون شک اگر در این حوزه موفقیتی حاصل نمیشد، با توجه به سیاستهای دیگر کشورها، واردات واکسن هم برای ما تسهیل نمیشد و با خسارتهای جبران ناپذیری مواجه میشدیم.
حمایتهای آستان قدس رضوی برای ارتقای بهرهوری کشاورزی در کشور
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی همچنین برنامهریزی برای ارتقای بهرهوری در عرصه کشاورزی را یکی از اقدامات کلیدی این مجموعه برشمرد و بر توسعه فعالیتها و حمایتها در این عرصه تاکید کرد.
رحمتی ادامه داد: با توجه به تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی و مطابق با رسالتی که این آستان برای کمک به حل مشکلات کشور بر عهده دارد، چند سالی است که به حوزه تولید بذر ورود پیدا کردهایم و عملکرد مناسبی هم داشتهایم که باید این فعالیت راهبردی تداوم داشته باشد و دقت داشته باشیم که پابهپای پیشرفت علم و فناوری در این حوزه، پیش برویم.
مجتمع نمایشگاهی–تحقیقاتی بذر و نهال رضوی با هدف ایجاد فضایی متفاوت در عرصه تولید و عرضه گل و گیاه زینتی راهاندازی شده شامل چند گلخانه مجهز و پیشرفته است و برای احداث آن ۳۰ میلیارد تومان هزینه شده است. در این مجتمع انواع و اقسام گل و گیاه آپارتمانی، درختچهها، نهالهای مثمر و غیرمثمر خاص، نشاء بذر و سایر محصولات مرتبط با کشاورزی و باغبانی برای استفاده عموم مردم عرضه خواهد شد.
پروژه فاز نخست کلین روم داروسازی ثامن نیز در راستای ارتقای کیفیت و تداوم فعالیت شرکت طبق استانداردهای جهانی صنعت داروسازی و امکان دریافت گواهینامه CGMP فنی برای صادرات به اروپا و همچنین افزایش کمی و کیفی تولید از یک سال و نیم قبل آغاز شد که در حال حاضر فاز نخست آن با صرف هزینهای در حدود ۱۱۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است.
اجرای این طرح در سه فاز ضمن ارتقای کیفیت محصولات تولیدی، در مجموع ۷۰ درصد ظرفیت تولید شرکت داروسازی ثامن را در حوزه محصولات تزریقی به ویژه سرم و همچنین طیف گستردهتری از داروهای جدید افزایش خواهد داد که در حال حاضر موجب افزایش 30 درصدی ظرفیت تولید شرکت در فاز نخست شده است.