به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آئین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری با حضور مسئولان، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه و مسئولان دانشگاه جامع امام حسین (ع)، برگزار و پژوهشگران برتر دانشگاه نیشابور معرفی و تجلیل شدند.
رحمانی دوست، رئیس دانشگاه، با اشاره به دستاوردهای دانشگاه نیشابور از آغاز سال ۱۴۰۱ تا کنون گفت: تدوین طرح تحول آموزش، اخذ مجوز راهاندازی دانشکده فناوریهای نوین بینرشتهای و راهاندازی چند رشته جدید از جمله مهمترین اقدامات و دستاوردهای دانشگاه نیشابور در این مدت کوتاه بوده است.
افخمی گلی، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه نیشابور، گزارشی از عملکرد و جایگاه پژوهشی دانشگاه ارائه کرد.
وی در این گزارش به تشریح و معرفی سیاستهای کلان دانشگاه نیشابور در حوزه پژوهش، معرفی رشتههای موجود و رشتههای در حال ایجاد دانشکده فناوریهای نوین بینرشتهای، معرفی پژوهشکدههای فناوریهای نوین پزشکی، نیشابور پژوهشی و سایر گروههای پژوهشی از جمله نجوم و کیهان شناسی و فیزیک کاربردی و انتشار اولین شماره از دو فصلنامه مطالعات بینرشتهای هنرهای تجسمی دانشکده هنر دانشگاه نیشابور پرداخت.
افخمی برگزاری نزدیک به ۴۵ عنوان کارگاه آموزشی، بازدید علمی، سخنرانی و سمینار علمی را در هفته پژوهش و فناوری سال جاری در دانشگاه نیشابور اقدامی شایسته عنوان کرد.
وی همچنین به همکاری پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه نیشابور و دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اشاره کرد و افزود: هدف از این همکاری علاوه بر ایجاد رشتههای جدید در دانشگاه نیشابور و انجام فعالیتهای پژوهشی مشترک با دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، امکان همکاری با سازمان غذا و دارو را به منظور ارائه خدمات به آن سازمان فراهم میکند.
حسنیآهنگر رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع)، به عنوان سخنران ویژه در این مراسم؛ سخنرانی خود را با عنوان "دانشگاه تمدن ساز" ارائه کرد.
وی در سخنرانی خود اظهار داشت: تمدن ایران زمین در زمینه علم و پژوهش بسیار فاخر است و اندیشمندان و بزرگان فراوانی را در خود جای داده است. جمهوری اسلامی توانسته است در زمینه ترویج فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی در سطح دنیا موفق باشد، از این رو باید به عنوان یک کشور اسلامی با تقویت پایهها و زیرساختهای پژوهش و فناوری در راستای تحقق دانشگاه تمدن ساز گام برداریم.
حسنیآهنگر افزود: دانشگاه تمدنساز یعنی برنامهریزی برای تمدن آینده کشور، تمدنسازی دو شاخصه مهم دارد؛ یکی وجود افراد شاخص از نظر علمی و پژوهشی و دیگری تولید فکر، اگر این دو شاخص را در دانشگاه داشته باشیم، آنگاه دانشگاه منشاء تغییر و تحول و رشد هر جامعهای میشود و چنین دانشگاهی، دانشگاه تمدنساز تلقی میشود.
وی همچنین تأکید کرد: دانشگاهها برای تمدنسازی باید مسئلهمحور و مأموریتمحور باشند.
رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) ادامه داد: دانشگاه امام حسین دارای پتانسیلها و ظرفیتهای بسیار زیادی است از جمله مجهز به تعداد ۱۸۰ آزمایشگاه و تجهیزات و امکانات دیگر است و این آمادگی را دارد تا این امکانات را در اختیار دانشگاه نیشابور و سایر دانشگاههای کشور که در مسیر تحقیق و پژوهش و رشد و توسعه کشور گام برمیدارند قرار دهد.
گفتنی است، در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر دانشکدههای ادبیات و علومانسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه و هنر تجلیل و تفاهمنامه همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی مشترک بین دانشگاه نیشابور و دانشگاه جامع امام حسین (ع) منعقد شد.