رضا نقدی، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، گفت: دانشگاه فنی حرفهای با توجه به اینکه دانشگاه دولتی و مهارتی است در زمینه فرهنگ کار و تولید نقش کلیدی داشته و این نقش را به خوبی ایفا کرده است و اقدامات در این زمیه انجام داده است.
نقدی در ادامه با اشاره به اقدامات دانشگاه در زمینه فرهنگ کار و تولید در کشور افزود: صنعت کشور در حال حاضر نیاز به تکنسینهای مهارتی دارد که نیازهای واقعی صنعت را برطرف کنند و رسالت دانشگاه حرفهای بر این مبنا تعریف شده است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان با توجه به رسالت دانشگاه برای تربیت تکنسینهای مهارتی بیان کرد: به این مفهوم که در دانشگاه فنی حرفهای تحصیلات تکمیلی مدنظر نیست و تمام تلاش دانشگاه تربیت تکنسینهای های مهارتی در سطح کاردانی و کارشناسی است و نیاز واقعی صنعت به این تکنسینها است.
وی با اشاره نیاز واقعی صنعت گفت: در دانشگاه فنی و حرفهای ایجاد دورههای مهارتی ساماندهی شده است و در این راستا، «مرکز آزاد آموزشهای خاص» برای دانشجویان و همچنین علاقهمندان به این دورههای مهارتی برگزار میشود و مدارک رسمی از وزارت علوم به آنها اهدا خواهد شد.
وی ادامه داد: تمام تلاش در دانشگاه فنی حرفهای در این راستا است که جایگاه و توان این دانشگاه در سطح کشور تبیین و بحث مهارت آفرینی و مهارت محوری در دانشگاه و کشور نهادینه شود.
نقدی با اشاره به اقدامات دانشگاه برای در زمینه اشتغال گفت: دانشگاه فنی حرفهای یکی از دانشگاههای است که بالاترین آمار اشتغال را در بین دانشگاههای دیگر دارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای سمنان مطرح کرد: ۶۵ درصد از آمار اشتغال مربوط به دانشگاه فنی و حرفهای است که این آمار علتهای هم دارد.
وی ادامه داد: یکی از علتهای آمار بالای اشتغال به خاطر این است که حدود ۷۰ درصد از دروس دانشجویان دانشگاه در قالب کارگاه ارائه میکنیم. وقتی که دانشجو ۷۰ درصد از دروس آن داخل کارگاه برگزار میشود قطعا آمادگی خیلی خوبی برای برآورده کردن نیازهای واقعی صنعت خواهد داشت.
نقدی در ادامه خاطرنشان کرد: اساس دانشگاه فنی حرفهای استفاده از اساتید مجرب و مهارتی هستند که بسیار به تربیت دانشجوی مهارتی کمک میکند و یکی دیگر از علتهای آن این است که بیش از ۹۰ درصد ورودیهای دانشگاه فنی حرفهای از هنرستانهای کار و دانش و فنی حرفهای است رئیس دانشگاه فنی و حرفه اظهار داشت: در هنرستان به دانش آموزان به صورت مهارتی آموزش داده میشود در واقع ورودیهای دانشگاه فنی حرفهای خروجیهای هنرستان هستند و مهارتهایی که در هنرستانه آموزش دیدند با کمیت و کیفیت بالاتر در دانشگاه فنی حرفهای به تکامل بهتری میرسد و نتیجه آن همان آمار اشتغال ۶۵ درصد است.