به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، حسن درزیان رستمی استاد علوم ارتباطات، مطالعات رسانهای و عضو هیئت علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه آزاد ضمن اشاره به دو عامل موفقیت ساز برای یک رسانه، گفت: بحث مالی و نیروی متخصص دو عامل در موفقیت یک رسانه به شمار میروند که باید بدانها توجه جدی شود که البته رسانههای برون مرزی ما همواره از مشکلات مالی رنج میبرند و مانع از آن میشود تا بتوانند از همه ظرفیتهای خود استفاده کنند.
وی افزود: با این حال، در حوزه نیروهای متخصص هم طی این سالها پرس تی وی توانسته با به کارگیری نیروهای حرفه ای، غنی شود. این شبکه از همان سالهای اولیه بسیار حرفهای عمل کرد وکیفیت خوبی داشت و در بحث خبر تاثیرات زیادی مخصوصا بر انگلیسی زبانها داشته و حتی در شبه قاره هند و دیگر جاها ماندگار شده است، اما به علت محدودیتهایی که برای این شبکه ایجاد شد، ناخواسته با افت مخاطب مواجه شد، اما رشد شبکههای اجتماعی بر این محدودیتها غلبه کرد و حضور شبکههای برونمرزی ما در این شبکهها روز به روز پیشرفت داشته است.
وی با تاکید براینکه پرس تی وی باید ابتکار عمل را به دست بگیرد و اجازه ندهد که صدایش در دنیا قطع شود، تصریح کرد: حضور گسترده مردم دنیا در شبکههای مجازی فرصت خوبی برای پرس تی وی است که در مقابل محدودیتهای ماهوارهای که برایش ایجاده کرده اند، بایستد، این شبکه باید یک جامعه اطلاعاتی خوبی را جمع آوری کند و یک تیم رصد را برای قرارگرفتن در بازار رقابت رسانهای داشته باشد و عملکرد رسانههای مطرح دنیا را ببیند و تحلیل کند. پیشنهاد من این است که دولت هم باید در لایحه بودجهای که وجود دارد به این موضوع توجه کند. این شبکه میتواند ضمن اینکه سخنگوی دولت و وزارت خارجه ایران به زبان انگلیسی باشد، میتواند بسیاری از منافع ما را در سطح بین المللی تثبیت کند. انتظار از این شبکه این است که در بین چند صدایی که در سطح بین المللی وجود دارد، نماینده نگرش و گرایش جدیدی باشد و در برابر نگرشهای کلیشهای سی ان ان، الجزیره یا اسکای نیوز متفاوت عمل کند.
درزیان رستمی گفت: پرس تی وی باید سعی کند ساختار و قالب برنامه را به سمت نوآوری ببرد، باید در تولید محتوا خلاقانه به مسائل ورود کند. با توجه به گرایش جوانان دنیا به شبکههای اجتماعی، یکی از کارهای خوب پرس تی وی این بوده که سعی کرده بر سطح شبکه اجتماعی چه از نظر اپلیکیشن چه حضور مستمر اهتمام داشته باشد. پرس تی وی باید از تمام شبکهها از کلاب هاوس گرفته تا توییتر و ... به نحوه احسن استفاده کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید براینکه پرس تی وی در حوزه مسائل خاورمیانه باید موضع بی طرفانهای داشته باشد، گفت: پرس تی وی باید رسالت رسانهای خود را به اجرا درآورد و به عنوان یک رسانه تخصصی در عرصه اطلاع رسانی به نحوی به مخاطب القا کند که وابسته به هیچ نهاد رسمی نیست. اگر اینگونه عمل کند مخاطبان زیادی را به خود جلب میکند. هر چند هیچ رسانهای بی طرف نیست، ولی با استفاده از کسانی که میتوانند دو پهلو صحبت کنند و دیدگاههای مخالف یا موافق را بیان کنند و آن جنبه موافق شان بیشتر تاکید شود، میتوان به این مهم دست یافت. یعنی سناریویی باید برای اینها نوشته شود و در مصاحبهها و گزارشهای خبری از این سناریو بیشتر استفاده کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: فضای بین الملل در شرایطی قرار دارد که موضع گیری در یک موضوع میتواند بر فضای داخلی کشور تاثیر بگذارد، بنابراین رسانهها از اهمیت بالایی برخوردار هستند. شبکههای برون مرزی ما نیز باید با بیان دقیق و صریح استراتژی جمهوری اسلامی ایران در موضوعاتی مثل مذاکرات هسته ای، برجام و جنگ روسیه و اوکراین به روشنگری بپردازد.