به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، پس از حمله گسترده موشکی و پهپادی ارتش یمن به تأسیسات راهبردی سعودی در پی تجاوزهای ائتلاف سعودی به خاک یمن، آمریکا به درخواست کمک عربستان پاسخ مثبت داد.
بنا بر گزارش امروز (دوشنبه) روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال»، مقامات ارشد آمریکایی خبر دادند که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا تعداد قابل توجهی موشک رهگیر سامانه پاتریوت را در ماه گذشته به عربستان سعودی منتقل کرده و به درخواست ریاض برای فروش و تأمین مجدد تجهیزات پاسخ مثبت داده است.
واشنگتن پست در ادامه با اشاره به اینکه این اقدام در سایه کمرنگ شدن روابط دو طرف صورت گرفته، به نقل از یکی از مقامات یادشده اضافه کرد که انتقال موشکهای پاتریوت به منظور اطمینان یافتن از این موضوع بوده که عربستان سعودی برای دفع حملات پهپادی و موشکی ارتش یمن مهمات کافی در اختیار دارد.
عربستان سعودی، سال گذشته میلادی، برای دفع حملات ارتش یمن درخواست ارسال موشکها بیشتری از آمریکا کرده بود. مقامات سعودی هشدار داده بودند که موشکهایشان به سرعت رو به اتمام است. این روزنامه آمریکایی خاطرنشان کرد که روابط آمریکا و عربستان سعودی پس از آنکه دولت بایدن تصمیم گرفت نام حوثیهای یمن را از آنچه لیست تروریستی خوانده شده، خط بزند، کمرنگ شده است.
مقامات آمریکایی مذکور که در این گزارش اشارهای نیز به نامشان نشده، افزودند که تصمیم ارسال موشکهای پاتریوت چند ماه و بیش از مدت زمان سفارش دیگر کشورهای متحد آمریکا طول کشیده است چراکه کاخ سفید خود عامدانه زمان ارسال موشکها را طولانیتر کرده بود. طبق این گزارش، موشکهای پاتریوت از یکی از زرادخانههای آمریکا در خاورمیانه به عربستان انتقال داده شده و تصمیم ارسال به منظور ایجاد روابط بهتر با ریاض بوده است.
این روزنامه آمریکایی همچنین گزارش داد که دولت آمریکا امیدوار است عربستان سعودی به منظور کاهش قیمت نفت در پی بحران اوکراین نفت زیادی وارد بازارهای انرژی کند.
این گزارش در حالی منتشر شده است که رسانههای سعودی و یمنی، بامداد روز گذشته، از حمله گسترده پهپادی و موشکی علیه تأسیسات حیاتی عربستان سعودی خبر دادند.
سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، صبح یکشنبه، ضمن تأیید این اخبار و تأکید بر اینکه تا زمان تداوم تجاوزهای ائتلاف سعودی علیه یمن، حملات علیه تأسیسات راهبردی کشورهای عضو ائتلاف سعودی ادامه پیدا خواهد کرد، جزئیات این عملیات را اعلام کرد.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن با اشاره به اینکه این عملیات به منظور شکستن محاصره یمن انجام شده است، اعلام کرد که در مرحله نخست حمله، تعدادی از تأسیسات حیاتی شرکت آرامکوی سعودی در ریاض، «ینبع» و تعدادی دیگر از مناطق این کشور با چندین موشک بالستیک، کروز و پهپاد هدف حمله قرار گرفته است.
سریع همچنین اضافه کرد که به محض موفقیتآمیز بودن مرحله اول عملیات، نیروهای این کشور به تعدادی از اهداف حیاتی و مهم در ابها، خمیس مشیط، جیزان، سامطه، ظهران جنوبی با موشک و پهپاد حمله کردهاند. سریع هشدار داد: «نیروهای مسلح یمن -با کمک خداوند- برای شکستن محاصره ظالمانه عملیاتهای نظامی ویژهای را اجرایی خواهد کرد که اهداف حساسی را شامل خواهد شد؛ اهدافی که دشمن جنایتکار حتی به فکرش هم خطور نکرده است».
سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین اشاره کرد که ارتش این کشور مختصات کاملی در اختیار دارد که اهداف حیاتی در آن مشخص شده و ممکن است در هر لحظه هدف حمله قرار گیرند.
ساعاتی پس از اعلام صنعاء، یک مقام وزارت انرژی عربستان سعودی خبر داد که سطح تولیدات یکی از پالایشگاههای این کشور در پی حمله ارتش یمن کاهش یافته است.
عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد.
این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن دهها هزار یمنی، آواره شدن میلیونها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساختهای این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار همراه شده است.