آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۰۶۰۶۳

تشریح عملکرد واحد بین الملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان/ از بررسی وضعیت افغانستان تا عملیات نظامی روسیه در اوکراین

عملکرد واحد بین الملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از سوی معاونین شرق و غرب واحد بین الملل این اتحادیه تشریح شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عملکرد واحد بین الملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از سوی متین نعیم آبادی معاون شرق کشور و جواد برزگر معاون شمالغرب واحد بین الملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تشریح شد.

متین نعیم آبادی، معاون شرق کشور اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: در ویژه برنامه‌ای که تحت عنوان افغانستان ۱۴۰۰، به میزبانی معاونت بین الملل شرق کشور برگزار شد، هدف بر این بود که نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی کشور افغانستان در طی یک سال گذشته، نگاه ویژه‌تر و موشکافانه‌ای داشته باشیم.

وی افزود: افغانستان همسایه شرقی ما در سال گذشته درگیر تحولات گسترده‌ای در زمینه‌های سیاسی و اجتماعی شد که علت اصلی آن نیز تغییر نظام حاکم بر این کشور بود؛ در واقع با خروج نظامیان امریکا از افغانستان و خالی شدن عرصه برای طالبان، این کشور در مدت کوتاهی به دست نیرو‌های طالبان افتاد و دولت وقت مجبور به استعفا شد؛ از همین رو و با توجه به اهمیت مسئله افغانستان، از مهمانان و کارشناسانی در این زمینه دعوت به عمل آمد تا نسبت به اتفاقات افغانستان و تحولات آن به گفتگو بنشینیم.

نعیم آبادی بیان کرد: پس از طرح مسئله با نوذر شفیعی که اولین مهمان برنامه بودند، می‌شد این طور استنباط کرد که بعد از حمله روسیه به اوکراین قدرت گیری طالبان در افغانستان مهمترین اتفاق سیاسی جهان در سال گذشته بود، چرا که این اتفاق مقارن با زمانی بود که نیرو‌های طالبان از قدرت چشمگیری در افغانستان برخوردار نبودند و هیچ کارشناس زبده‌ای نمی‌توانست با توجه به وضع موجود، این مهم را پیش‌بینی کند؛ اما این اتفاق رخ داد و پس از خروج نیرو‌های نظامی امریکا عملاً کشور افغانستان به گروه طالبان واگذار شد و آن‌ها نیز صرف چند روز به صورت حیرت‌آوری تمام شهر‌ها و ولایات افغانستان را فتح کردند.

وی اظهار کرد: سوال مهمی که مطرح می‌شود این است که چرا بازیگر اصلی این اتفاقات که دولت آمریکاست، باید مصالحه‌ای را در ترتیب بدهد که در ظاهر برنده آن دشمن اصلی امریکا در افغانستان باشد؟ پشت این تصمیم گیری چه استراتژی نهفته است؟ بعد از نگاهی اجمالی به تحولات سیاسی جهان و عملکرد آمریکا، می‌توان این طور استنباط کرد، که افغانستان از اولویت استراتژیک امریکا خارج شده! چین مهم‌ترین اولویت و مقصد امریکا در سال ۲۰۲۲ است؛ چرا که چین با سرعت حیرت آوری در حال تبدیل شدن به یک قطب و هژمون در جهان است و این اصلا به کام دولتمردان امریکایی خوش نمی‌آید؛ بنابراین سعی در سرکوب این رقیب قدرتمند دارند.

نعیم آبادی با بیان اینکه در ادامه این گفتگو به موضع کشور‌هایی مثل ایران و پاکستان در قبال افغانستان اشاره شد، تصریح کرد: کشوری مثل ایران به خاطر استقرار نیرو‌های دشمن دیرینه خود در افغانستان، طبیعتاً بی میل به حضور نیرو‌های جایگزین در مرز‌های شرقی خود نبود؛ چرا که حضور نیرو‌های نظامی امریکا در افغانستان برای ایران تهدید به حساب می‌آمد، و با خروج آنان این تهدید از بین رفت. پاکستان هم اتفاقات افغانستان را به دقت دنبال می‌کرد و می‌توان از او به عنوان یک بازیگر تاثیرگذار در اتفاقات افغانستان یاد کرد؛ چراکه افغانستان تنها راه ارتباط پاکستان به آسیای میانه است و حتی سرچشمه بسیاری از رود‌های مهم منتهی به مرز پاکستان، از این کشور می‌گذرد.

وی افزود: مهمتر از همه این‌ها وجود دولتی که از نفوذ هند در افغانستان جلوگیری نماید برای پاکستان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود چراکه هند مهم‌ترین دشمن پاکستان به شمار می‌رود، در حالی که اشرف غنی رئیس دولت سابق رابطه نسبتاً خوبی با هند برقرار کرد و این موجب بروز اختلافاتی با پاکستان شد.

نعیم آبادی اضافه کرد: در گفتگویی هم که با آقای کمیلی و اسلام زاده از تحلیگران حوزه بین الملل صورت گرفت، به تغییر رویکرد و عملکرد طالبان امروز اشاره جدی‌تری شد، چرا که نیرو‌های طالبان پس از اخذ قدرت در افغانستان نشان دادند با طالبان چند دهه اخیر، که دیدگاه نسبتاً بدی در بین مردم به وجود آورده بودند، تغییر اساسی کردند. آن‌ها با در اختیار گذاشتن آزادی عمل بین مذاهب مختلف این کشور نشان دادند که سعی در جبران عملکرد گذشته خود دارند. از جهت دیگر، خروج نیرو‌های نظامی امریکا از افغانستان فرصتی است برای به دست گرفتن حاکمیت افغانستان توسط مردم آن کشور، بدون حضور نیرو‌های بیگانه خارجی که در طی این ۳۰ سال چیزی جز خسارت و تولید جنگ برای افغانستان نداشتند.

وی اظهار کرد: افغانستان در حال حاضر فقیر‌ترین کشور آسیا است و این نشان دهنده آن است که حضور امریکا در این مدت، کمکی به کشور و مردم افغانستان نداشته است. یکی از اهداف امریکا بی نظم جلوه دادن افغانستان پس از خروج نیرو‌های نظامی از آنجاست؛ بنابراین باید ساز و کار وحدت بین کشور‌های اسلامی و دولت جدید افغانستان به وجود بیاید. حکومت طالبان شاید مطلوب تمام مردم افغانستان نباشد؛ اما یک حکومت مستقل است که وابستگی به خارج از مرز‌ها ندارد.

معاون شرق کشور اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: مطلوب است که طالبان با دعوت از سایر احزاب، قومیت‌ها و گروه‌های مستقر در افغانستان، ضمن انسجام بخشی در حاکمیت، باعث یکپارچه ساختن کشورِ نابسامانِ افغانستان شود، تا ضمن شکست خوردن اهداف آمریکا، تا منجر به مصالحه و آرامش نسبی در افغانستان و منطقه خاورمیانه شود. افغانستان از دیرباز به خاطر نداشتن وحدت و انسجام بین گروه‌های قومی و مذهبی کارزار جنگ‌های داخلی و دخالت کشور‌های خارجی شده، امید است امروز با خروج نیرو‌های بیگانه از خاک افغانستان شاهد رشد و پیشرفت این کشور در سایه استقلال ملی باشیم

همچنین جواد برزگر، معاونت شمالغرب واحد بین الملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: واحد بین الملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با ابتکار عمل و با هدف بررسی و تجزیه تحلیل تخصصی تحولات دست به نوآوری جدیدی زد و در عملی لازم، معاونت‌های منطقه‌ای در این واحد ایجاد شدند که معاونت شمالغرب یکی از این معاونت هاست قطعا با توجه به حساسیت و سرعت عمل بالای تحولات در حوزه کشور‌های قفقاز و اهمیت این حوزه وظیفه این معاونت بیش از پیش سنگین‌تر می‌کند.

وی افزود: سال گذشته وبینار مجازی تحلیل و بررسی جنگ اوکراین از ۷ تا ۱۰ اسفند ماه با حضور کارشناسان و اساتید این حوزه آقایان مهدی خورسند، روح اله مدبر، شعیب بهمن و مهدی هدایتی برگزار شد و مسائلی همچون تاثیر جنگ در قیمت انرژی، امکان مداخله کشور‌های عضو پیمان امنیتی آتلانتیک شمالی (ناتو) و امکان الحاق اوکراین به آن در شرایط فعلی، اهداف روسیه از حمله به اوکراین، نقش اتحادیه اروپا در ادامه جنگ، بررسی امکان تحریم مالی روسیه از سوی کشور‌های غربی، تحولات میدانی در اوکراین، تبیین دیدگاه غالب مردم منطقه دونتسک و وتوی قطعنامه علیه روسیه در شورای امنیت مورد بررسی قرار گرفتند.

برزگر اضافه کرد: کنش قدرت‌های جدید جهانی نظیر چین، هند و برزیل نسبت به جنگ روسیه و اوکراین و بحث گذار از دوران تک قطبی و پایان هژمونی آمریکا در سپهر قدرت جهانی، و البته نقش کشور‌های منطقه خاورمیانه از جمله ترکیه و ایران و تاثیر و تاثر آن‌ها از این پدیده از دیگر سر فصل‌های اصلی وبینار مجازی تحلیل و بررسی جنگ اوکراین بودند که از میان این موارد نقش ایران در حوزه انرژی و افزایش قیمت جهانی نفت خام و البته تاثیر این مسئله در روند مذاکرات وین و همچنین بحث میانجیگری ترکیه و تاثیر این جنگ در معادلات منطقه قفقاز و مناقشه قره باغ فی مابین جمهوری آذربایجان و ارمنستان از موضوعات داغ بود که مورد توجه مخاطبین وبینار قرار گرفت و مهمانان برنامه به تفصیل آن را بررسی کردند.

وی تصریح کرد: از دیگر فعالیت‌های معاونت حوزه شمالغرب باید به صدور بیانیه در خصوص سفر رئیس جمهور رژیم اشغالگر قدس به ترکیه و دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اشاره کرد. خبرگزاری آناتولی دیدار ۹ مارس دو رئیس جمهور را تاریخی و طلیعه آغاز فصل نوین روابط دو کشور ذکر کرده بود و این حاکی از نیت پلید دولت اردوغان و خنجر ناگهانی آن بر پیکره امت اسلامی بود. با این وجود معاونت شمالغرب بین الملل جامعه اسلامی دانشجویان در بیانیه‌ای شدید الحن ضمن محکوم کردن اقدام ذلیلانه دولت ترکیه از دستگاه سیاست خارجی کشور خواست با هوشیاری کامل در این حوزه ورود فعالانه داشته باشد و نسبت به هرگونه عادی سازی این مسئله به طرف ترک هشدار دهد همچنین از تمامی دانشجویان و نخبگان آزاده و آزاد اندیش ترکیه خواست نسبت به این پدیده منحوس واکنش نشان دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار