به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در هجدهمین همایش نکوداشت «مقام استاد» ضمن تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر مراکز علمی کشور معدن استعدادهای بزرگ و بینظیر است که این استعدادهای علمی از برکات سرزمین ایران هستند.
وی نسبت به هجمههای تخریبی در فضای مجازی هشدار داد و اشاره کرد: به نغمههایی که در فضای مجازی شنیده میشود، توجه نکنید. طبق آمار هجمه و میزان دروغپردازی در فضای مجازی و ایجاد تنش و بحران درباره ایران، ۱۸۰ برابر کشورهای دیگر است بنابراین همه افراد علاوه بر اینکه نباید هر داده و اطلاعاتی که در فضای مجازی منتشر میشود را باور کنند، نیازمند دانش فضای مجازی نیز هستند.
قناعتی ادامه داد: دشمنان در تلاش هستند، جایگاه علمی کشور را ناچیز جلوه دهند این در حالی است که پیشرفتهای علمی ما قابلانکار و پنهان نیست. قبل از پیروزی انقلاب، تعداد پزشکان ایرانی بسیار کم بود و در مواقع نیاز از سایر کشورها پزشک به کشور وارد میشد، اما امروز در همه عرصههای پزشکی، پزشکان و دانشمندان شاخصی در حال فعالیت هستند و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم. امروز دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه تکنولوژی و مهندسی پزشکی و ساخت وسایل پزشکی در جایگاه ویژهای است و صادرات متنوع زیادی را به کشورهای مختلف دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه عرصه علمی کشور در مسیر شکوفایی و پیشرفت روزافزون قرار داد، اظهار داشت: بحرانها و مسائلیها که در کشور به وجود میآیند باید ازنظر علمی تحلیل شوند تا منشأ و راهکارهای آنها را یافت و اجازه نداد بحرانها تداوم یابند.
وی گفت: معتقدم که دانشجو باید قدرت تحلیل داشته باشد و بتواند مسائل مختلف اجتماعی را ببیند. اصولاً ۷۰ درصد طبابت یا به بیان بالاتر ایجاد سلامت در جامعه وابسته به مسائل غیرپزشکی است بنابراین باید ارتباطات اجتماعی با وزارتخانهها و مسئولان مختلف داشته باشیم. نمیتوانیم طبیب خوبی باشیم و به مسائل سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و... آگاه نباشیم.
قناعتی گفت: در عصری هستیم که پیچیدگیها و هجمههای بسیاری علیه ما وجود دارد و میخواهند ما را از فرهنگمان جدا کنند؛ برای مقابله با این هجمهها باید بر اشتراکات مان ازجمله ایرانیت و انسانیت بیشتر توجه و تمرکز کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به دانشجویان گفت: تلاش و جهاد علمی فراوان داشته باشید، زحمت بکشید همانطور که اساتید برجسته ما ساعتها، روزها، ماهها و سالها سختیهای فراوان کشیدند تا به این درجات علمیرسیدند. اجازه ندهید دستاوردهای اخلاقی و داشتههای شما را بهراحتی از شما بگیرند. برخی صحبت از مهاجرت میکنند. نباید با هر سختی و فشاری به فکر رفتن از کشور افتاد و نباید فراموش کرد که بسیاری از افراد برای حفظ این کشور از جان خود گذشتند.
قناعتی تأکید کرد: مسئولیتپذیر باشید. بسیاری از اساتید که هماکنون مشغول درمان بیماران هستند، بینیاز هستند، اما همچنان با مهربانی مردم را درمان میکنند و همچنان به دانشجویان علم میآموزند. اگر میخواهید شکوفا شوید، خودخواهیها را فراموش کنید و خودتان را فدای جامعه و مردم کنید، همه وجود خود را به خدا بسپارید که در این صورت بهجایی میرسید که بسیار شیرین است.
۱۰ استاد برگزیده هجدهمین همایش نکوداشت مقام استاد
به پیشنهاد دانشگاهیان و به انتخاب دانشجویان از ۱۰ هیئت علمی برگزیده دانشگاه علوم پزشکی تهران از جمله سید حسین میرمجلسی، محمد علی سجادیه، نصرت الله عشقیار، ایرج راگردی کاشانی، عظیم میرزازاده، بهمن سراج، حمیدرضا نمازی، مهدی محبعلی، یلدا حسین زاده اردکانی و محمدعلی چراغی تقدیر به عمل آمد.