به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصادق شهبازی فعال سابق دانشجویی در مراسم یادبود جانباختگان و مصیبت دیدگان حادثه متروپل آبادان که با عنوان «قلب ایران زیر آوار است» که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: مدام تجربههایی مثل ماجرای پلاسکو و ریزش ساختمان متروپل در کشورمان تکرار میشود اما از این ماجراها عبرت نمیگیریم و هر چند سال یکبار محکوم به تکرار این اتفاقات هستیم.
وی افزود: حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر میگوید زمین خراب میشود و از آن فقر و نادانی به مردمش تحمیل میشود و دلیل این فقر و نابرابری و گرفتاری هم این است که مسئولین عادت میکنند تا برای خودشان مال جمع کنند و کسی هم از این ماجرا عبرت نمیگیرد.
شهبازی با بیان اینکه متاسفانه در کشورمان مسئولان برای خودشان فرصتها و امکانات خاصی قائل میشوند و از طرفی دغدغه حفظ صندلی ریاست را دارند.
وی افزود: در همین جلسه که امروز برگزار شده از تعداد زیادی از مسئولین دعوت شده تا با مردم صحبت کنند، اما کسی نیامده و این خودش یک مسئله است.
وی با اشاره به اینکه به فرموده امام علی (ع) ثروت و سرمایه درست نمیشود مگر این که در مقابلش حق کسی ضایع شده و یا به مردم ضرری رسیده باشد تصریح کرد: در جایی مانند ماده صد و ماده پنج باید نظارت صورت بگیرد، اما نظارتی انجام شده و اجازه دادند تا ساخت و سازها انجام شوند با این وجود اینها مسائلی هستند که باید در کشور رفع شوند.
شهبازی تصریح کرد: مشکل تنها متروپل، پلاسکو و ۱۲۹ ساختمان ناایمن شناسایی شده در تهران نیستند بلکه مشکل این است که آقایان مسئول از این ماجراها فرار میکنند و آنها را به دعواهای سیاسی ربط میدهند و میگویند این پروژهها پیش از ما اجرا شدند، اما سوال این است که خودشان برای اصلاح این وضعیت میخواهند چه کار کنند؟
وی افزود: در همین جلسه از تعداد زیادی از مسئولین قوای سه گانه دعوت شده تا در خصوص ماجرای ریزش ساختمان متروپل با مردم صحبت کنند؛ اما کسی نیامده و این خودش یک مسئله است.
شهبازی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که مردم در مقابل نابرابریها نمیایستند و سوال نمیپرسند به همین دلیل مسئولین عادت کردند با طرح مسائل سیاسی و برچسب زدن به معترضین صورت مسئله را پاک میکنند و اجازه نمیدهند که پیگیری قضایی تخلفات به بهانههایی مانند در خطر افتادن امنیت ملی به نتیجه برسند؛ و متاسفانه در استانهای مثل خوزستان اوضاع خیلی بدتر است به گونهای که میبینیم کسانی که ماجراها را پیگیری میکنند تا به نتیجه برسند مانند اتفاقات شورای شهر امیدیه با آنها برخورد میشود.
فعال سابق دانشجویی گفت: ۱۶ دستگاه کلان و بزرگ نظارتی باید با تخلفات برخورد کنند؛ اما وقتی بروکراسی جواب نمیدهد باید مردم را با تخلفات درگیر کنیم، چون در مناطق مختلف با انشاالله و ماشاالله گفتن و اینکه فلانی به فلانی ارادت دارد پیگیری ماجراها را به عقب میاندازند و آن کسی هم که میخواهد وضعیت را اصلاح کنند یا به او برچسب میزنند و یا اجازه نمیدهند کارش جلو برود و این مسئله این است که ما باید آن را حل کنیم وگرنه هر روز آبادانهای دیگری خواهیم داشت.
شهبازی با بیان اینکه امروز اگر کسی بخواهد تخلفات را پیگیری کند او را متهم به تشویش اذهان عمومی میکنند و این در حالی است که تشویش اذهان عمومی این است که یک عده به تعبیر امام علی (ع) امیدها را به یاس تبدیل میکنند: افزود: امیدها زمانی به یاس تبدیل میشوند که ما با برچسب زدن، ایجاد موانع قانونی و به بهانه به خطر افتادن امنیت نشان دهیم کشور تغییر پذیر نیست و اجازه اصلاح ندهیم و این در حالی است که اینگونه جان مردم در برخی موارد به خطر میافتد و در نهایت ضد انقلاب از چنین وقایعی سوء استفاده میکند.
وی بیان کرد: کسانی که اجازه نمیدهند ماجراها در کشور به صورت قانونی یا مطالبه گری اصلاح شوند اینها عامل اصلی نابودی مردم و بر هم خوردن امنیت کشور هستند و این قبیل مسائل هم فقط مختص به امثال ماجرای ریزش ساختمان متروپل نیست و در حوزه اقتصاد نیز شاهد چنین اتفاقاتی هستیم به گونهای که میبینیم آقایان بخشی از اقتصاد را میگیرند و بخشی از کشور را به مانند اتفاقات آبان ۹۸ به هم میریزند و در پی آن میبینیم که دشمن خارجی به موضوع وارد میشود و به تبع آن با سوء استفادهای که صورت گرفت دشمن شهید سلیمانی به شهادت رساند.
شهبازی اظهار کرد: وقتی مسئولان به وظایف خود عمل نکنند ناراحتی مردم را به مرحله انفجار میرسانند و زمینه سوء استفاده دیگران را به وجود میآورند و بعد مدام مصاحبه میکنند و میگویند معترضین راه خود را از اغتشاشگران جدا کنند و این در حالی است که اگر سیاستهای غلط در حوزه اقتصاد، مسکن و شهرسازی و معماری اعمال نشوند اغتشاشی هم صورت نمیگیرد و امنیت داخلی و خارجی کشور به هم نمیریزد.