به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در جریان جنگ سوریه 88 کشور جمع داعشیها و تکفیریها را تشکیل دادند و جبهه متحد کفار منافقین برای شکستن پل مقاومت تشکیل شده بود. گروههای مختلف مقاومت برای دفاع از حریم اهل بیت (ع) در این کشور و حمایت از مردم مظلوم سوری راهی جبهه نبرد با تکفیریها شدند. در این میان حضور رزمندگان افغانستانی فاطمیون پررنگ و سرنوشت ساز بود.
فاطمیون در سال 1392 هجری شمسی با استعداد یک گروهان اعلام موجودیت کرد، تبدیل به تیپ شد و پس از آن به خاطر بالا رفتن استعداد نیرو و توان عملیاتی لشکر شد. رزمندگان این یگان شجاع و جنگاور همچنان برای امنیت بخشیدن به مناطق مختلف سوریه در مقابل مسلحین و تروریستهای تکفیری آماده اند. اگر بخواهیم به مهمترین عملیاتهای لشکر فاطمیون در سوریه اشاره کنیم، از عملیات لاذقیه در ارتفاعات کسب، عملیات آزادسازی شهر ملیحه در دمشق، عملیات دیرالعدس در درعا، عملیات تل قرین در درعا، عملیات بصری الحریر در درعا، نبرد پالمیرا، عملیات تل عزان و عملیات آزادسازی شهر البوکمال میتوان یاد کرد.
هم اکنون در ایام هشتمین سالروز عملیاتی نظیر تل عزان و در ایام پنجمین سالگرد شهادت سید حکیم از فرماندهان ارشد فاطمیون هستیم. از آنجایی که کمتر از عملیات تل عزان گفته و شنیده شده است، مروری بر اتفاقات این عملیات یاد حماسههای رزمندگان این نقطه تاریخی را زنده خواهد کرد.
عملیات تل عزان در خرداد ماه سال 93 در نزدیکی شهر حلب توسط رزمندگان فاطمیون انجام شد. چند گروهان از رزمندگان فاطمیون وارد عملیات شدند. دشمن، چون در ارتفاع مستقر بود به منطقه تسلط داشت و میخواست جاده فرعی که به سمت حلب میرفت را ببندد و، چون حلب آن موقع کاملا در محاصره بود اگر جاده فرعی که از نظر راهبردی خیلی کوچک و کم عرض بود بسته میشد، دیگر راه ورود و خروجی به شهر حلب برای رزمندگان مقاومت وجود نداشت.
در برنامه ریزی پیش از عملیات قرار بود بچهها تا مرغداری که نرسیده به تل عزان قرار داشت پیش بروند و از آنجا به بعد را در مراحل بعدی پیشروی داشته باشند، ولی لطف خدا شامل حال رزمندگان دلاور فاطمیون شد و آنها توانستند مناطق جلوتر را هم آزاد کنند. وقتی از شهید مصطفی جعفری پرسیده شد چرا جلوتر از اهداف پیش بینی شده رفتید گفت: «وقتی دیدیم دشمن به سرعت فرار میکند ما هم تشویق شده و جلوتر رفتیم.» به این ترتیب حدود 2 کیلومتر روی تل به سمت جلو پیشروی کرده بودند و ارتفاعات بلند منطقه را تا منطقه کتیبه آزاد کرده بودند. بنابر این بچهها از اهداف از پیش تعیین شده هم جلوتر رفتند و بیشتر از حد تصور در این عملیات موفقیت کسب شد.
در این عملیات تل عزان و ارتفاع کتیبه ازاد شد، ولی به طبع آن، چون این مناطق در ارتفاع بودند مناطق اطراف ارتفاعات هم آزاد شد. دشمن در شرایطی از غافلگیری قرار گرفته بود که فرار را بر قرار ترجیح داده بود. زیرا رزمندگان فاطمیون برای انجام این عملیات از اصل غافلگیری استفاده کرده بودند، ضمنا کارهای اطلاعات و شناسایی را طی 20 روز قبل از عملیات به خوبی انجام داده بودند و این امر در موفقیت عملیات بسیار اثر گذار بود.
فتح تل عزان شروع فتح جدیدی از اتفاقات منطقه در سوریه بود، زیرا با توجه به اینکه دشمن انتظار غافلگیر شدن توسط رزمندگان مقاومت را در این ناحیه نداشت، با عملیات رزمندگان فاطمیون شکست سختی خورد. ضمنا این عملیات اولین عملیات موفق و به شدت راهبردی رزمندگان فاطمیون در شهر حلب بود. صبح روز بعد عملیات آزادسازی تل عزان، فرمانده شهید فاطمیون، ابوحامد به نزد بچهها رفت و این پیروزی را تبریک گفت.
بعد از فتح تل عزان، زمینه برای رفتن به مناطق مختلف دیگری مثل العیس که بعد از این ارتفاع قرار داشت، فراهم شد و این مسیر منتهی به اتوبان حلب- حما شد.