گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محسن استوار، با نگاهی به آثار متعددی که در بابت مهدویت تهیه شده است، میتوان گفت، سرود سلام فرمانده بعد از انقلاب اسلامی یکی از موفقترین آثار فرهنگی-مذهبی مردمی میباشد که به خوبی توانست از طرف مردم مورد پذیر قلبی قرار بگیرد و حتی به عنوان یک محصول فرهنگی خودجوش به سایر کشورها صادر شود. البته این موضوع را باید در نظر بگیریم که همه این محبتها و توفیقها از جانب خداوند متعال و عنایت حضرت حجت (عج) میباشد. اگر نبود نگاه مهربانانه حضرت و نور بخش ایشان، شاید الان شاهد این همه شور و شعور مهدوی در جامعه نبودیم. ولی خوب است یک سری از علل موفقیت این اثر ارزشمند را مورد بررسی قرار بدهیم؛ که نقشه راهی شود برایمان در کارهای آینده:
مجموعه علل به قرار زیر است:
۱-ایفای نقش صحیح و هوشمندانه مجموعهها و نهادهای فرهنگی و اجتماعی حاکمیتی در قضیه سلام فرمانده (نقش تسهیل گری، نه تصدی گری در قعالیتهای خودجوش مردمی)
۲-پررنگ شدن و اصل قرار گرفتن خود اثر (سلام فرمانده) نه سازنندهها و مجموعههای حامی اثر
۳-اتکا به تبلیغات مردمی و نقش سازی موثر برای مردم در انتشار و توزیع اثر به جای اتکا به سیستمهای کلان تبلیغاتی مجموعههای حاکمیتی (به عبارتی مردم وقتی دیدند که تبلیغات حاکمیتی انجام نمیشود احساس وظیفه کردند و خود دست به کار شدند)
۴-بیان مفاهیم غنی و دلنشین به صورت روان و ساده و کودک فهم
۵-تصویر سازی بسیار موثر مفاهیم سرود در ذهن کودکان
۶-مشارکت دادن کودکان در اجرای سرود سلام فرمانده و کشف ظرفیت بسیار بالای نقش آفرینی کودکان در مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور
۷-تمرکز روی کودک و خانواده و تبدیل شدن تجمع به یک محفل خانوادگی و نشان دادن این حقیقت که میشود همراه خانواده هم کار تشکیلاتی انجام داد و کنار هم جمع شد و برای دین خدا نقش افرینی کرد.
۸-متاسفانه ما در عزاداریها خوب توانستیم با آیین سازی و نماد سازی به معنای واقعی عزاداری را در جامعه منتشر کنیم، ولی برای کودکانمان و حتی بزرگسالان در اعیاد و جشنها مهارت خاصی نداریم؛ یکی از اثرات خوب اجرای دسته جمعی سرود سلام فرمانده برگزاری آن به صورت یک جشن بزرگ خانوادگی میباشد که همه لبخند میزنند و با اشتیاق در آن شرکت میکنند و میتوان گفت اولین بار تجربه کردیم که میتوان جشنهای خودمان را هم دسته جمعی و با هم بگیریم و با هم شاد باشیم.
۹-متمرکز نبودن کار در پایتخت، و انتشار و مشارکت همه استانها و شهرستانهای کشور در اجرای برنامه (تهرانیزه نشدن اثر)
۱۰-جوشش ایده اولیه از صفر تا صد سرود از دل یک شهرستان کوچک با امکانات بسیار محدود
۱۱-ایجاد امید در بین تمامی فعالین مردمی شهرستانها نسبت به این مسئله که با امکانات کم و دور بودن از پاتخت هم میشود کار خوب و موثر انجام داد.
۱۲-شبکه سازی و ارتباط گیری موثر گروههای مردمی برای پخش اثر. (شبکه سازی حول محور یک موضوع خاص نه شبکه سازی برای شبکه سازی.)
۱۳-نقش به سزای امید آفرینی در جامعه. (جهاد امید آفرینی)
۱۴-زنده کردن قشر حزب الهی و مذهبی جامعه که خیلی وقت بود که احساس ناامیدی نسبت به آینده و عدم دینداری مردم داشتند برخلاف دید رهبری که همیشه بیان میکردند که مردم ایران دیندار میباشد و یقینا این تجمعهای بزرگ اثباتی بر سخن حکیمانه رهبری میباشد.
۱۵-در نهایت باید گفت که عنایت خاص امام زمان (عج) و تقوا واخلاص اجرا کنندگان اثر را جهانی کرد و قطعا دل صاحب الزمان بسیار شاد میباشد از این مانور عملیاتی بزرگ مهدویت، آن هم توسط پاکترین کودکان جهان.
محسن استوار، فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.