به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد رئیس زاده در اولین کنگره بین المللی سلامت در اربعین حسینی که صبح امروز برگزار شد در رابطه با شرایط خاص اربعین گفت: بهداشت و درمان در اربعین بسیار مهم است. چرا که مردم در هر شرایط جسمانی خود را به این مراسم میرسانند و شرایط خود را در نظر نمیگیرند و رعایت نمیکنند و نمیتوان به آنها سخت گرفت.
وی افزود: نقشها در این حوزه متفاوت با سایر بیماریها است. چون مریضها به خصوص دیابتیها خودآگاهی ندارند. درد نتیجه نقش غربالگری و پیشگیری بسیار مهم است. باید قبل از شروع پیاده روی یک راهنمای بالینی به بیماران مشاوره دهد.
رئیس زاده تاکید کرد: نیاز است کتابچه راهنما برای انواع بیماری در اربعین تدوین شود تا در اختیار خدمتگزاران گذاشته
عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران گفت: ابتدا دانشگاه برای آموزش علوم تأسیس شد. بعدها نسل دوم دانشگاه با محوریت پژوهش شکل گرفت. نسل سوم با هدف تولید محصول و همکاری با صنعت ایجاد شد.
وی ادامه داد: به طور مثال یکی از دانشگاههای شناخته شده جهان در سال درآمد ۱۲ میلیارد دلاری داشته، درحالی که کل درآمد ایران ۸ میلیارد بوده است و نشان از اهمیت نقش دانشگاه دارد.
پازوکی افزود: امروزه دانشگاه رسالت اجتماعی دارد و باید مشکلات جامعه را حل کند. در سال ۶۴ که آموزش پزشکی با بهداشت و درمان ادغام شد، نسل چهارم دانشگاه بوجود آمد؛ و طبق رده بندی بین ۱۰۶ کشور و ۱۱۰۱ دانشگاه رتبه یک را در امر بهداشت کسب کردیم.
وی تاکید کرد: اربعین حسینی ملیت نمیشناسد و دانشگاه باید حضور فعال در عرصه خدمات، آموزش و پژوهش داشته باشد.
سید عبدالفتاح نواب، نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در این کنگره گفت: این مراسم فرا مذهبی و فرا شرطی است. این مراسم محدودیت سنی و سلامتی ندارد و مردم با هر سن و هر شرایط جسمانی خود را به این همایش عظیم میرساند و دعوت کننده اصلی و میزبان نیز خود حضرت امام حسین علیه السلام است و ما خادمین آن حضرت هستیم.
وی افزود: نقش دو گروه در این مراسم پر رنگتر از سایر گروهها است. یکی کادر درمان که به جسم افراد رسیدگی میکند و دیگر مبلغین هستند که به نرمافزار دین در مناسک اشاره میکنند.
نواب ادامه داد: اولین گام در موفقیت اخلاص و نیت در کار است. قبل از اینکه نیروی خدمات و درمان خود را بدانیم باید خود را خادم در نظر بگیریم. اگر مخدوم پرخاش کرد، ما باید با صبر خدمت رسانی کنیم. روحیه دادن به بیماران و توصیههای اخلاقی برای رشد اخلاقی باید مورد توجه کادر خدمتگزار باشد.