کد خبر:۱۰۳۲۰۸۴
لطفی خبر داد

پیش‌بینی افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان دانشکدگان کشاورزی ابوریحان به ۳۰ شرکت

رئیس دانشکدگان کشاورزی ابوریحان به فعالیت هشت شرکت دانش بنیان در این دانشکدگان اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که تعداد شرکت‌های دانش بنیان دانشکدگان کشاورزی ابوریحان به ۳۰ شرکت افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود لطفی، رئیس دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران در نشستی که با محور رویکرد جدید تغییر نام پردیس ابوریحان به دانشکدگان ابوریحان، شایعات در مورد ادغام و تشریح برنامه از سوی بسیج دانشجویی دانشکدگان ابوریحان برگزار شد، گفت: پردیس ابوریحان گذشته خیلی خوبی داشته، ولی جایگاه آن در دانشگاه تهران با ابهاماتی مواجه بوده است.

وی افزود: ما ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشکدگان ابوریحان را می‌دانیم، اما با وجود اینکه دانشگاه تهران یک دانشکده کشاورزی دو منابع طبیعی قدیمی و بزرگ در کرج دارد سوالی که پیش می‌آید این است که جایگاه و رابطه ما با این دانشکده چگونه است و اینکه آیا یک دانشگاه مثلا نیازمند دو گروه باغبانی و علوم دامی است؟ اتفاقی که افتاده این است که با به کارگیری کلماتی سعی شده تا تفاوت‌هایی را بین گروه‌های آموزشی در دانشکده کشاورزی کرج و دانشکدگان ابوریحان ایجاد کنند؛ مثلا در دانشکده کشاوری کرج گروه علوم دامی و در ابوریحان گروه دام و طیور وجود دارد؛ بنابراین این مسئله باید یک جایی حل شود؛ البته بار‌ها قرار بوده که این مسئله حل و فصل شود، ولی بلاتکلیف مانده است.

لطفی بیان کرد: تصور اشتباهی که در مورد پردیس‌های دانشگاه تهران وجود داشته این بود که خیلی‌ها تصور می‌کردند منظور از پردیس همان پردیس‌های پولی است؛ با این اوصاف طی جلسه‌ای عنوان پردیس‌های دانشگاه تهران به دانشکدگان تغییر یافت و در گام بعد دانشگاه تصمیم گرفت تا دانشکدگان را ساماندهی کند به این صورت که مسائل موازی با هم هم‌جهت و موازی شوند؛ از این رو گفته شد کل دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در زیر یک چتر قرار بگیرند تا به جای انجام یک کار موازی و بعضا بازدارنده یک هم افزایی صورت بگیرد.

وی اظهار کرد: با روی کار آمدن رئیس جدید دانشگاه تهران رسما اعلام شد که ما در دانشگاه تهران یک دانشکدگان کشاورزی داریم که می‌تواند مثل دانشکدگان فنی چند دانشکده داشته باشد؛ با این وجود برای دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران سه دانشکده مصوب شده که یکی از آن‌ها دانشکده فن آوری کشاورزی ابوریحان است؛ البته واقعیت این است که ابوریحان به تنهایی یک دانشکدگان نبوده، چون دانشکدگان جایی است که باید بیشتر از سه دانشکده داشته باشد، ولی ما این ظرفیت را نداشتیم.

لطفی بیان کرد: دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با هم بالانس نیستند به گونه‌ای که از حیث تعداد اعضای هیات علمی در ابوریحان بیش از ۶۰ نفر، در دانشکده کشاورزی کرج حدود ۱۶۰ نفر و در دانشکده منابع طبیعی آن نیز حدود ۶۰ نفر هیات علمی وجود دارد؛ البته موضوع تمام شده این است که ما در دانشگاه تهران یک دانشکدگان کشاورزی خواهیم داشت، ولی باید بنشینیم و با هم تقسیم کار کنیم.

وی با بیان اینکه با شکل گیری دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران به نظر نمی‌رسد که به استقلال بودجه‌ای ابوریحان لطمه بخورد و این استقلال باید وجود داشته باشد، اظهار کرد: در نگاه بلند مدت اگر همه به توافق برسیم ممکن است ماموریت‌های خاصی برای ابوریحان تعریف شود؛ مثلا ممکن است به خاطر مشکلات رفت و آمد بار آموزشی ابوریحان به خصوص برای دوره‌های کارشناسی به حداقل برسد و فضای آن بیشتر به یک دانشکده پژوهش و فن آوری تبدیل شود و این بیانگر یک ماموریت ویژه است که به ابوریحان هویت می‌بخشد و این خیلی خوب است.

لطفی تصریح کرد: توسعه فن آوری حرف اول مسئولین اول مملکت است با این وجود ما باید آموزش و پژوهش فناور محور را مورد توجه قرار دهیم، چون از دل این رویکرد اشتغال زایی و تولید دانش بنیان بیرون می‌آید.

وی به فعالیت هشت شرکت دانش بنیان در دانشکده کشاورزی ابوریحان اشاره کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم با تبدیل شدن دانشکده ابوریحان به یک دانشکده پژوهش و فن آوری کشاورزی ضمن استفاده از ظرفیت‌های خالی تعداد شرکت‌های دانش بنیان را به ۳۰ شرکت افزایش دهیم.

رئیس دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران گفت: می‌خواهیم با برخی از سرمایه داران بخش خصوصی و دولتی برای توسعه فضا‌های ابوریحان رایزنی کنیم، اگر چه اولویت ما این است که ابتدا از فضا‌های موجود استفاده کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار