به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جالیزان دستیار هوشمند کشاورزی است که با استفاده از هوش مصنوعی و بهره برداری از دانش کارشناسان کشاوورزی، ابزاری فراهم کرده است تا با پایش مراحل کاشت، داشت و برداشت ارتقا بهره وری، کاهش هزینه و افزایش میزان تولید، فروش محصول با قیمت واقعی، عملکرد مزرعه و درآمد بالاتری برای کشاورز فراهم شود.
محصولی که به زبان ساده در قالب اپلیکیشنی طراحی شده است که با استفاده از فنون سنجش از راه دور و عکسهای ماهوارهای امکان بازدهی بیشتر برای تولید محصولات زراعی را به کشاورزان میدهد. این محصول توسط شرکت دانش بنیان توکان فاطر مهام و با حمایت گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید شده است.
جالیزان با ارتقا زنجیره تامین کشاورزی از طریق یکپارچگی خدمات و تسهیل دسترسی به بازارهای مختلف از طریق امکان خرید و فروش آنلاین، گامی موثر در تغییر کشاورزی معیشتی به کشاورزی صنعتی و سازگار با محیط زیست محسوب میشود.
این نرمافزار توانسته در قالب یک اپلیکیشن کاربردی موبایل به کمک کشاورزانی بیاید که نیاز به تحلیلهای جزئیتر و پیچیدهتری از مزارع خود دارند. در واقع نرمافزار جالیزان وضعیت مزرعه را از آغاز کشت محصول تا پس از برداشت بررسی میکند و اطلاعات طبقهبندی شده را با پیامهای در حساب کاربری کشاورز که بر گوشی او نصب شده نظیر میزان سلامت محصول، مقدار سبزینگی، عملکرد آن و ... را یادآور میشود.