کد خبر:۱۰۴۴۲۲۰
خیرالدین در نشست خبری مطرح کرد

ابلاغ اعتبار ۱۰۰ میلیون تومانی طرح ملی کارآفرینی به دانشگاه‌ها / افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان دانشگاهی

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم از اجرای طرح ملی کارآفرینی خبر داد و گفت: به دانشگاه‌ها حدود ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص دادیم که به هر دانشجو یک میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی خیر الدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در نشست خبری ارائه گزارش عملکرد یکساله این معاونت که امروز در وزارت علوم برگزار شد، گفت: در سال ۸۳ عنوان وزارت علوم تغییر کرد و به عنوان وزارت علوم تحقیقات و فناوری نام گرفت و با حضور زلفی گل به عنوان وزیر علوم معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم در سال ۱۴۰۰ شکل گرفت.


وی افزود: هفته آینده مراسم تقدیر از فعالیت‌های برتر فناوری را خواهیم داشت که اولین مراسم هفته پژوهش است.


خیر الدین اضافه کرد: یکی از اهداف ما ارتباط دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و تقویت زیست فناوری بود که آین نامه کار آفرینی را تکمیل کردیم و به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم.


وی ادامه داد: حدود ۵۰ پارک علم و فناوری داریم و مراکز رشد که در این پارک‌ها بودند به حال خود رها شده بودند که در حال ساماندهی می‌کنیم و آید در تمامی استان‌ها مراکز رشد و پارک علم و فناوری ایجاد شود.


خیر الدین اضافه کرد: حدود ۷ هزار و ۷۳۵ شرکت دانش بنیان در کشور هستند که ۲ هزارو ۱۳۰ شرکت دانش بنیان در پارک‌های علم و فناوری مستقر هستند و ۱۱ هزار و ۹۰۰ واحد فناوری داریم که هنوز دانش بنیان نشدند.



وی ادامه داد: صد و یازده هزار شغل در شرکت‌های دانش بنیان هستند که ۳۵ هزار شغل در پارک‌ها ایجاد شده است.


خیر الدین خاطر نشان کرد: ۹۰۰ شرکت دانش بنیان نوع ۳ داریم که هنوز قدرت فناوری شرکت هلی دانش بنیان را ندارند و از آن‌ها دعوت شده که به این بخش اضافه شوند. همچنین ۳۳ پردیس علم و فناوری را مجوز دادیم و معتقدیم که تمامی دانشگاه‌ها باید پردیس علم و فناوری داشته باشند.


وی همچنین از اجرای طرح ملی کارآفرینی خبر داد و گفت: به دانشگاه‌ها حدود ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص دادیم که به هر دانشجو یک میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شود.


وی افزود: تجاری‌سازی و اشتغال دانش‌بنیان نیز از راهبرد‌های ما بوده که طرح دستیار فناور را برای تحقق آن اجرا کردیم. بر اساس آمار تاکنون ۲ هزار و ۱۷۱ دانشجو در مرحله اول در طرح شرکت کرده‌اند. هر پارک علم و فناوری ۳۶۰ میلیون تومان اعتبار در این طرح دارد، در مجموع برای این طرح ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که ۱۵ میلیارد تومان تامین شده است. در این طرح دانشجو می‌تواند ۶ ماه در یک شرکت دانش‌بنیان یا واحد فناور کار کند و از ۱ میلیون تا ۳ میلیون تومان (از مقاطع کارشناسی تا دکتری) دستمزد بگیرد.

وی، شبکه‌سازی و حل مسائل عمده کشور بر اساس تحقیقات نیازمحور را راهبرد دیگر این معاونت دانست و گفت: اعطای پایه‌های تشویقی به اعضای هیات علمی بر اساس دستاورد‌های فناوری و پژوهش‌های کاربردی و فعالیت‌های فناوری بر این اساس در وزارت علوم به تصویب رسید تا به نوعی فعالیت‌های فناوری برای اعضای هیات علمی فرهنگ سازی شود.

خیرالدین افزود: طرح نظام ایده‌ها و نیاز‌ها سامانه نان نیز با هدف نیازمحور کردن ایده‌ها راه افتاد تا حلقه مفقوده بین صنعت و دانشگاه رفع شود. تاکنون ۶ هزار و ۱۲۹ نیاز و ۵۳۶ ایده در این سامانه ثبت شده که وزارت نفت از دیگر وزارتخانه‌های فعال‌تر بوده است.

وی ادامه داد: در آذر ماه سال قبل نامه‌ای از سوی دکتر زلفی گل، وزیر علوم به وزیر کشور به منظور ایجاد ستاد اقتصاد دانش بنیان در استان‌ها ارسال شد که با دستور وزیر کشور این ستاد‌های استانی راه‌اندازی شدند.

خیرالدین اظهار کرد: تاکنون ۱۳۰ جلسه ستاد استانی اقتصاد دانش بنیان برگزار شده و در روز ۶ آذرماه از استانداران فعال در این حوزه تقدیر خواهد شد.

وی تاکید کرد: در کنار آن ستاد ملی اقتصاد دانش‌بنیان به ریاست من شکل گرفته است.

وی آخرین راهبرد این معاونت را تدوین نظام ملی نوآوری در حوزه آموزش عالی عنوان کرد و گفت: این سند تدوین و در بهمن ماه ارائه خواهد شد.  

به گفته وی، اجرای طرح تانا (توسعه و ارتقای زیست بوم فناوری) بر اساس ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش‌بنیان بوده که تاکنون ۱۳ رویداد آن برگزار شده و طی آن نیاز‌ها ارائه شده و شرکت‌های فناور ایده‌های خود را ارائه می‌دهند.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با اشاره به سامانه «نان»، گفت: در این سامانه ۴۵۰ نیاز به ثبت رسیده است.

وی اعطای جایزه یونسکو را از دیگر برنامه‌های این معاونت نام برد و یادآور شد: تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه تهران و یونسکو به منظور اعطای جایزه فناوری یونسکو به امضا رسید و طی آن از فناوران برتر از سطوح دانش آموزی به بالا تقدیر می‌شود.

وی ارائه یارانه تجاری‌سازی را از دیگر اقدامات معاونت فناوری وزارت علوم ذکر کرد و ادامه داد: آیین‌نامه مربوط به این طرح نهایی شده و بر اساس آن فناورانی که بتوانند در هفته پژوهش قرارداد‌های تجاری سازی منعقد کنند تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان حمایت خواهند شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار