به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وزارت علوم،حسن زمانیان، در مراسم نکوداشت سالروز تاسیس معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم که با حضور وزیر علوم، سورنا ستاری معاون پیشین علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداران فارس، یزد، آذربایجان شرقی و روسای پارکهای علم و فناوری کشور برگزار شد، با اشاره به تاکیدات وزیر علوم بر توسعه فناوری افزود: توجه به مساله فناوری همواره مورد تاکید وزیر علوم بوده است و همین امر در شعار سال ۱۴۰۱ توسط مقام معظم رهبری نیز نمایان شد.
وی با اشاره به وجود ۷ پژوهشکده و ۱۴۸ شرکت فناور در این سازمان افزود: پژوهشکدهها مسئول خلق ایده و پرورش آن تا تولید دانش فنی هستند و بعد از آن شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور محصولات صنعتی را میسازند و این هم افزایی موجب شده پژوهشکدهها مغزافزار شرکتهای فناور و این شرکتها بازوی اجرایی پژوهشکدهها باشند.
زمانیان با انتقاد نسبت به خام فروشی اظهار کرد: خام فروشی متاسفانه فقط در حوزه نفت نیست، بلکه شاهدیم کنسانتره روی (zns) در کارخانهها تولید و صادر میشود در حالیکه بسیاری عناصر استراتژیک در این کنسانتره موجود است که توانایی استحصال آن را نداریم از این رو راه اندازی پژوهشکده استحصال عناصر راهبردی (استراتژیک) را در دستور کار قرار دادیم که به تصویب رسیده و به زودی راه اندازی میشود.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ادامه داد: همچنین طرح راه اندازی پژوهشکده ه شیمی دارویی را ارائه دادیم که اساسنامه آن هم در شورای سازمان تایید شده است.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با اشاره به مطالعه و طراحی اولین ماهواره در این سازمان گفت: اکنون نیز ماهواره آیات را در حال طراحی داریم که یک ماهواره برای پیش بینی زلزله است.
به گفته وی، دستگاه دیالیز بومی اولین بار در این سازمان طراحی شده و طراحی و تولید دستگاه دیالیز پرتابل (متحرک) یا دستگاه دیالیز کوله پشتی در مرحله طراحی صنعتی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۳ طرح کلان ملی مساله محور در شورای تخصصی سازمان در حال بررسی است و امیدواریم با رایزنی با سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی بتوانیم اعتبار آن را تامین کنیم.