به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، مجمع دانشجویان عدالت خواه دانشگاه زابل طی نامهای به وزیر اقتصاد پس از ورود ایشان به استان سیستان و بلوچستان مطالباتی را مطرح کردند.
متن این نامه بدین شرح است:
وزیر محترم امور اقتصاد و دارایی
با سلام و احترام
همانطور که مستحضرید مطابق ماده ۱۶۵قانون مالیاتهای مستقیم، در مواردی که بر اثر حوادث و سوانح از قبیل زلزله، سیل، آتشسوزی، بروز آفات و خشکسالی و طوفان و اتفاقات غیرمترقبه دیگر به یک منطقه کشور یا به مودی یا مودیان خاصی خساراتی وارد گردد و خسارت وارده از طریق وزارتخانهها یا موسسات دولتی یا شهرداریها یا سازمانهای بیمه و یا موسسات عامالمنفعه جبران نگردد وزارت امور اقتصادی و دارایی میتواند معادل خسارت وارده از درآمد مشمول مالیات مودی، در آن سال و سنوات بعد کسر و نسبت به آن دسته از مودیان که بیش از پنجاه درصد (۵۰٪ اموال آنان در اثر حوادث مذکور از بین رفته است و قادر به پرداخت بدهیهای مالیاتی خود نمیباشند با تصویب هیأت وزیران تمام یا قسمتی از بدهی مالیاتی آنها را بخشوده یا تقسیط طولانی نماید.
منطقه سیستان در شمال سیستان و بلوچستان طی ۲۰ سال اخیر درگیر خشکسالی مطلق بوده است که این موضوع موجب طوفانهای مرگبار و نابودی اشتغال بیشتر ازهشتاد درصد (۸۰٪) مردم بومی که غالبا کشاورز، دامدار، صیاد شده و زمینه ساز مهاجرت بیش از پنجاه درصد ۵۰٪ مردم از این منطقه گردیده است.
این موضوع در دوسال اخیر با توجه به ساخت سد کمال خان که دسیسه و توطئه عربی و عبری و نقشهی آمریکا جهت انحراف آب رودخانه هیرمند و مقابله با ورود آب به کشورمان میباشد، تشدید گردیده؛ به طوری که طبق آمار در ماهههای اخیر بیش از هزار خانوار از منطقه سیستان مهاجرت کردند و منطقه در حال خالی شدن از سکنه است، مقام عظمای ولایت سیستان را به عنوان تنگه احد ایران عنوان کرده اند، اما شواهد و قرائن نشان میدهد که متولیان امر حساسیت این موضوع را درک نکردند.
از آنجایی که گروههای جدایی طلب در صدد آسیب زدن به وحدت ملی و تمامیت ارضی کشور هستند و بهانه شان با تحریک مردم، فقر و فلاکت آن هاست و از طرفی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این دو دهه که از خشکسالی سیستان میگذرد، حق نکشت را به اهالی این خطه از ایران اسلامی پرداخت نکرده، شرایط بحرانی اقتصاد جامعه باعث افزایش مهاجرت و جرایم اجتماعی شده است؛ لذا اجرای ماده ۱۶۵ قانون مالیات مستقیم، مرهمی بر شرایط اسفناک اقتصاد سیستان است که جمعیت در منطقه حفظ شود و امیدواریم این موضوع را مورد توجه ویژه قرار دهید در غیر اینصورت مرزهای جمهوری اسلامی ایران را در کرمان و سمنان باید تصور کرد.
در انتها سوال اینجاست که چه زمانی قرار است تکلیف طرحهای نیمه تمام اقتصادی بسیاری که برای سیستان نسخه پیچی شده مشخص شود؟ نوش دارو پس از مرگ سهراب بی فایده است آقایان مسئول