به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی بحرینی٬ سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در ژنو در اجلاس شورای سازمان بین المللی مهاجرت گفت: وضعیت کنونی در افغانستان به خوبی نشان میدهد که بلند پروازیهای برخی کشورهای ثروتمند و مداخلات نظامی فراقارهای آنان زندگی مهاجران در کشورهای مبدأ و گذار و جوامع میزبان آنان را با مخاطرات جدی مواجه کرده است.
وی ضمن انتقاد از سازمانهای بین المللی برای عدم توجه کافی به وضعیتهای وخیم بشردوستانه که سالیان مدید بهبود نیافته است گفت: جامعه بین المللی نباید اجازه دهد که بحرانهای جدید مهاجرتی باعث فراموشی وضعیت مزمن و قدیمی از جمله مشکلات مهاجران افغان در ایران شود. جمهوری اسلامی ایران در چهل سال گذشته٬ با وجود تحریمهای یکجانبه غیرقانونی از هیچ تلاشی برای ارائه خدمات به مهاجران افغان فروگذار نکرده است.
وی ادامه داد: بیش از ۷۰۰ هزار دانش آموز افغان در مدارس ایران ثبت نام شده اند که ۳۸۰ هزار نفر این جمعیت٬ اتباع بدون مدرک افغان در ایران هستند. در چارچوب مقابله با بی تابعیتی٬ بیش از ۱۰ هزار فرزند مادران ایرانی و پدران غیر ایرانی از تابعیت ایرانی برخوردار شدند و جوامع میزبان ایران منابع محدود خود را با مهاجران به اشتراک گذاشته اند.
مدیر کل سازمان بین المللی مهاجرت در واکنش به سخنان سفیر و نماینده دائم کشورمان اظهار داشت: اقدامات ایران برای میزبانی از مهاجران همواره مورد تقدیر این سازمان بوده و در سال اخیر تلاش کرده ایم بودجه و فعالیتهای خود را برای رسیدگی به مهاجران افغان و افزایش تاب آوری جوامع میزبان در ایران افزایش دهیم.
همچنین سازمان بین المللی مهاجرت همچنین با توجه به تأثیرات مخرب تغییر اقلیم بر روند جهانی مهاجرت٬ از اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تغییرات زیست محیطی تقدیر کرد.
یکصد و سیزدهمین اجلاس شورای سازمان بین المللی مهاجرت با حضور مقامات عالی رتبه و نمایندگان کشورهای عضو این سازمان در تاریخ در 8 لغایت 11 آذر ماه 1401 در ژنو برگزار شد.
جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۸۰ به عضویت دائم سازمان بین المللی مهاجرت و شورای این سازمان در آمده است.