کد خبر:۱۰۵۵۹۷۲
یادداشت دانشجویی

آموزش و پرورش کردستان درباره مرگ کولبر ۱۶ ساله پاسخگو باشد!

نیمه‌شب گذشته یک کولبر ۱۶ ساله به نام هیوا اختیار الدینی ساکن شهر آرمرده شهرستان بانه، حین کولبری در مرز بانه براثر سرمازدگی جان خود را از دست داد.

 گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، آکام صالحی؛ نیمه‌شب گذشته یک کولبر ۱۶ ساله به نام هیوا اختیار الدینی ساکن شهر آرمرده شهرستان بانه، حین کولبری در مرز بانه براثر سرمازدگی جان خود را از دست داد و باعث ناراحتی و تأثر خاطر ما گردید.

آموزش و پرورش نسبت به اینکه این دانش آموز در این سن چرا باید کولبری کند باید پاسخگو باشند چه مشغول به تحصیل باشد چه ترک تحصیل کرده باشد!

مدیر مدرسه و کادر اجرایی مدرسه که نماینده‌ی آموزش و پرورش در مدرسه هستند و ضوابط و قوانین مدرسه به آن‌ها این دستری داده که نسبت به پیگیری کولبری یک دانش آموز اقدام و نسبت به حل این آسیب اقدام میکرد!

متاسفانه ما در کردستان و آذربایجان غربی هر سال شاهد مرگ کولبران بر اثر بهمن و سرما زدگی هستیم و هر یک از این کولبران برای حمل هر یک از این کوله بار‌ها برای هر کیلو بار ۲۵۰ هزار تومان توسط صاحب بار داده میشود؛ که هر شب هر کولبر حداقل ۲ ملیون تومان برای حمل بار به دست می‌آورد و هر شب هر کولبر می‌تواند دو بار نسبت به حمل بار اقدام کند و جان خود را با حمل این بار به خطر بیندازد.

مدت زمان حمل بار توسط کولبران بستگی به مسافت آن دارد و حداقل یک ساعت و نیم در مسیر بین مرز هستند.

با تصمیم نسنجیده آقای روحانی رییس جمهور سابق در خصوص بستن و انسداد کامل مرز‌ها و تعطیلی بازارچه‌های مرزی مناطق کولبری در چهار استان کشور، باعث بروز مشکلات عدیده معیشتی برای مردم شد.

شخص آقای روحانی باید در دادگاه مردمی برای این کم‌کاری‌ها و تصمیمات خلق‌الساعه و عدم توسعه‌ی مناطق درگیر به مسأله‌ی کولبری مسئول است و می‌بایست در کنار خیلی از ترک فعال‌های ایشان محاکمه شود.

علیرغم مخالفت شدید نمایندگان مرزی و تذکرات آن‌ها در آن زمان، این معابر کولبری هنوز هم تعطیل هست و بازارچه‌های مرزی که از برنامه‌های دولت سیزدهم بود بازگشایی نشده است.

دولت آیت الله رییسی برخلاف دولت قبل اهتمام لازم را برای اجرای ساماندهی کولبری و ملوانی با ارائه لایحه دو فوریتی به مجلس شورای اسلامی از خود نشان داده است.

ما در مدیریت مدیران دولت قبل در کردستان شاهد کولبری تعدادی خانم هم بودیم که الحمدلله در ماه‌های قبل با حمایت تسهیلاتی اشتغالزایی دولت سیزدهم تمام این خانم‌ها مشغول به فعالیت در کارگاه‌های خیاطی شدند.

طرح دو فوریتی دولت برای ساماندهی کولبری و ملوانی نقطه امید مردم مناطق مرزنشین به دولت سیزدهم می‌باشد.

بعد سال‌ها فضای مدیریتی کردستان نفس تازه کرده و استاندار کردستان فردی انقلابی و جوان است که به معنای کلم با مردم در کنار مردم و در میان مردم بوده است.

در این حدود یک سال و نیم مدیریت ایشان، خستگی ناپذیری، فساد ستیزی، مردم‌داری از ویژگی‌های این نماینده عالی دولت سیزدهم بوده است.

آکام صالحی-فعال دانشجویی

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار