عدهای شجاعت شنیدن نقد نداشتند، برخی درگیر ملاحظات بیجا بودند و برخی از آنان هم که تعدادشان در دولت تدبیر بیشتر شده، چشم دیدن اینگونه برنامهها را نداشتند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-فرهاد ابوالفتحی؛ * برنامههای طنز، پرسش و پاسخهای دانشجویی با مسئولان، تریبونهای آزاد و... از آن دسته برنامههایی هستند که علاوه بر اینکه یک قالب مناسب برای مطالبه گری سالم هستند بسیار پرمخاطب نیز خواهند بود.
جامعه اسلامی به عنوان یکی از معدود تشکلهای دانشجویی که علم مطالبهگری از مسئولان و دانشجویان را مدت هاست بلند کرده و سعی کرده هرساله با توجه به نیازسنجیها و ذائقه سنجیهایی که انجام میدهد از اینگونه فعالیتها غافل نباشد.
نقدخند یکی از آن قالبهای طنز است که با توجه به محتوایی که هرساله برای آن در نظر گرفته میشود به نقد و بررسی قوتها و ضعفها و خطاها و صوابهای جامعه و مسئولان میپردازد.
در دومین سالگرد نقدخند که اخیرا در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد حتی یک مسئول هم در گردهمایی تقریبا ۶۰۰ نفره این تشکل دانشجویی حضور پیدا نکرد که این نشاندهنده ضعف تحلیلی و خطای محاسباتی آنان است. عدهای شجاعت شنیدن نقد نداشتند، برخی درگیر ملاحظات بیجا بودند و برخی از آنان هم که تعدادشان در دولت تدبیر بیشتر هم شده، چشم دیدن اینگونه برنامهها را نداشتند. همانهایی که هر روزه با دوقطبیسازیهای کاذب و با ادعاهای فریبکارانه ترویج آزادی و شادی و ... به هر فساد و جنایت فرهنگی و سیاسی دست میزنند چشم دیدن شادی سالم و سازنده دانشجویان آن هم در یک محفل و گردهمایی عظیم متعهد به اسلام و انقلاب را ندارند...
در دانشگاه کردستان روزی نداریم که بدون ساز و آواز و ... به پایان نرسد. اما این نه تنها سازنده و روشنگر و تعالیبخش نیست بلکه حتی شادی و روحیه پایدار و اصیل نیز به بار نمیآورد. حتی در برخی برنامهها که عناوین دینی و ... دارند نیز جو تا جایی پیشروی میکند که دانشجویان در تالار به رقاصی میپردازند.
اما جامعه اسلامی دانشجویان سعی کرده در قالب برنامههای نظیر نقدخند علاوه بر اینکه فضایی مفرح و سرزنده و سالم و متعهد ایجاد شود، هرگز به ابعاد معرفتی و بصیرتی هم بی اعتنا نباشد؛ که در غیراینصورت چیزی جز فضای تخدیری و غفلتآور ایجاد نشده است. مبحث مهمی که تقریبا همه برنامههای دانشگاه خصوصا برنامههای فرهنگی و هنری و ادبی بدان مبتلا هستند.
در مراسم مذکور دسته دیگری که چشم دیدن آن حجم از کمیت و کیفیت و استقبال و همراهی پرشور را نداشتند برخی دانشجویان مدعی فعالیت فرهنگی و سیاسی و برخی تشکلها و کانونهای یکبار مصرف و پادوی دشمنان و سیاسیون و صاحبمنصبان خائن بودند؛ کسانی که بلافاصله پس از اتمام مراسم، اقدام به تخلیه خود و کینهتوزی در صفحات مجازی کردند و قلم نامتعهد و آلوده و ناچیز خود را به نشر برخی اکاذیب و افتراها و توهینها لغزاندند.
بههرحال از چنین افرادی با توجه به پیشینه شان، تخریب، تشویش، بداخلاقی، تفرقهانگیزی، فتنهافروزی، ترویچ اندیشههای خائنانه و تجزیهطلبانه و غربپرستانه و ... از آنان بعید نیست؛ بالاخره رسانههای معاند نیز باید بهگونهای خوراک دهی شوند! افرادی که هیچگاه نخواستهاند بفهمند تا قانون، قانونه، قانونه!
در آن تراوشات آلوده علیرغم توهین به مهمانان ویژه مراسم جامعه اسلامی به قوانین و مقررات هم دهنکجی شده است.
اگر خوش بینانه نگاه کنیم یکی از دلایل چنین اقداماتی عدم شناخت کافی این افراد راجع به شخصیتهای ارزندهای همچون زکریایی و جهل نسبت به مسیر زندگی پیموده شده آنهاست؛ کسانی که علیرغم زمینههای فراهم اقتصادی و ... در خانوادههای شان (که برای برخی آرزوست) با شناخت و ایمانی که نسبت به صراط مستقیم اسلام و انقلاب اسلامی پیدا کردند با تحمل همه سختیها و تنگناها و گذراندن مراحل مختلف زندگی به حرکت خود ادامه دادند تا آن شب که ما در خدمتشان بودیم. هر چند حتی جهالت نیز از جامعه دانشگاهی به عنوان کسانی که باید مدام در حال حق جویی و حق پذیری باشند به شدت غیرقابل پذیرش است.
جالب توجه است در این مراسم هم، فردی مجهول الهویه کتبا به آقای زکریایی توهینهایی کرد که ایشان در نهایت رأفت و بزرگواری و با روی خوش برخورد کردند.
آنقدر کینهورزیها زیاد است که شاید این اقدامات هم نشأت گرفته از برخی مسئولان داخل یا خارج دانشگاه و یا برخی دانشجویان قلیل باشد.
در هر صورت مراسم نقدخند علاوه بر تمام این غرض ورزیها و قضایای فوق با آرامش و کیفیت عالی برگزار شد؛ استقبال مخاطبین نیز به گونهای بود که به دلیل کمبود جا برای نشستن، جمعیت کثیری ایستاده از برنامه استفاده میکردند و لذت میبردند.
فرهاد ابوالفتحی-دبیر واحد روابط عمومی دفتر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه کردستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.