به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست خبری سی امین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد با حضور حجت الاسلام کمال الدین خداداده صبح امروز شنبه 20 اسفند ماه با حضور اصحاب رسانه با گزارش کاملی از عملکرد ستاد هماهنگی کانونها برگزار شد که طی آن خداداده به پرسشهای خبرنگاران نیز پاسخگو بود.
در بخشی از این نشست حجت الاسلام کمال الدین خداداده با اشاره به مناسبت سی امین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: تاکنون ۲۶ هزار مسجد برای فعالیت از این ستاد مجوز دریافت کرده اند ولی نمی توان گفت همه این کانونها فعال هستند. در ۹ ماه گذشته سامانه ای را برای فعالیت این کانونها درنظر گرفته ایم که مشخص شده ۱۵ هزار کانون تاکنون فعالیت داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: هفت هزار و ۸۰۰ کانون آثاری را برای مسابقات فرهنگی هنری ارسال کردهاند. مانند مسابقات سرود که تاکنون چهار هزار و ۹۰۰ گروه سرود تقاضای مجوز کرده اند. البته برگزاری مسابقات بهانهای برای حضور نوجوانان در مساجد است.
خداداده با اشاره به غبارروبی مساجد در آستانه ماه رمضان گفت: تکریم و تعظیم و غبارروبی مساجد از هر نظر با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران و نمایندگان ولی فقیه در استانها در ۱۵ روز آینده انجام خواهد شد.
وی با اشاره به تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد از فراز و فرودهای بسیاری که طی ۳۰ سال اخیر وجود داشته،اظهار کرد: باید نقاط قوت و ضعف خود را بررسی کنیم. ۸۲ هزار مسجد در سطح کشور مخاطبان اصلی ما هستند و کانون های فرهنگی هنری حتما باید در مسجد باشد و لذا اقتضائات آن را درنظر بگیریم.
خداداده همچنین درباره تلاقی مناسبت هایی همچون شعبان و ماه رمضان و نوروز گفت: بخشی از مساجد لحظه تحویل سال را به خود اختصاص داده اند و از فرصت نوروز برای با خدا بودن استفاده می کنند. حضور رهبر انقلاب در نخستین روز سال در حرم امام رضا (ع) نیز الگویی برای حضور در مکان های متبرک است.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: مسجد در هر شهر و کشوری میتواند پناه انسانها باشد و مسجد سراسر محل امن و آرامش است در این سی امین سال باید نقاط قوت از حمله برگزاری اردوهای غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان، برپایی کتابخانه و … اشاره کرد و در کنار این مهم باید نقاط ضعف نیز دیده شود.
وی با اشاره به اینکه ۲۶ هزار کانون تا به امروز مجوز دریافت کردند، گفت: از این تعداد کانون بیش از ۱۳ هزار روستایی و ۱۲ هزار شهری هستند. در سراسر کشور همه مساجد مخاطب ما هستند و همه فعالیتهای کانون در محیط مسجد صورت میپذیرد و این نیز از نقاط قوت به شمار میرود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به سال آینده اشاره و تصریح کرد: سال آینده همزمان با چهلمین سالروز تأسیس کانونهای مساجد یک نگاه تحولی به برنامههای کانونهای مساجد خواهیم داشت.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به برپایی جلسات نور در مساجد اشاره و خاطرنشان کرد: مسابقات قرآن پانزده سال است که با عنوان مدهاتمان برگزار میشود مسجد برای قرآن ساخته شده و اگر در این محل فعالیت قرآنی وجود نداشته باشد در این زمینه کوتاهی شده از این رو در نظر داریم در حوزه قرآن جشنوارههای نیز به منظور تقویت فعالیتهای قرآنی برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۲ هزار کتابخانه در کانون مساجد ثبت شده است گفت: در بعضی از مساجد کتابخانه ها بسیار پیشرفته و برخی دیگر به صورت قفسه در محیط مساجد تعریف شده است. کتابخانه هایی که مطابق با استاندارد هستند نیز تفکیک شده و در طرح پالایش کتابهای مخزن بیش از ۲۵۰ هزار کتاب جداسازی شد. همچنین بر اساس اقداماتی که صورت گرفت قرار شد مدیران کانون مساجد از اعضای هیأت امنا باشند و این امر تأثیر بسیاری در فعالیتهای فرهنگی مسجد خواهد داشت.
حجتالاسلام خداداده در پاسخ به مطالبه خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مورد ایده مسابقات قرآنی مساجد محلهای مقام معظم رهبری گفت: ما هم متوجه شدیم پایگاه های قرآنی این کار روی زمین مانده ابتدا شناسایی کردیم و سپس از سایر ظرفیت ها مثل تلاوت نور که قرائت یک صفحهای قرآن است و این یک زیر ساختی را برای فعالیت قرآنی آماده کرد و در کنار این مسابقه قرآنی داریم که از چهار مسابقه فراگیر قرآنی است و قرار شد آیین نامه این مسابقات عوض شود و آن را به مسابقات قرآنی محلهای سپردیم که از اولیت های ما در سال آینده خواهد بود البته شاید توان ما نباشد که بگویم 20 تا 30 هزار پایگاه قرآنی هم هرچقدر بتوانیم شناسایی کنیم مسابقات قرآنی را در قرائت، اذان، حفظ که می تواند برای نوجوانان جذاب باشد را در دستور عمل خود قرار دهیم.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در ادامه با تأکید بر اینکه مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد عضو هیات امنای مساجد میشوند گفت: امسال طی تفاهمی که با مراکز رسیدگی به امور مساجد انجام دادیم تمامی مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد عضو هیات امنای مساجد بشوند که قدم بزرگی بود که برداشته شد.
وی در مورد سند ملی مساجد هم از نهایی نشدن آن خبر داد و اینکه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی نشده است.
حجت الاسلام خداداده با بیان اینکه موضوع جذب نوجوانان و جوانان با کار نمایشی فرهنگی رقم نخواهد خورد گفت: جذب نوجوانان در مساجد یک مقدماتی دارد. اینکه ما امروز برویم با آموزش و پرورش یک توافق امضا کنیم و بگوییم از فردا هر روز یک ساعت دانش آموزان را به مسجد بیاورید تا پیوند اتفاق بیفتد همه می دانند که این ها کارها و اقدامات نمایشی و ویترینی است و اتفاق نمی افتد.
وی افزود: اینکه ما بتوانیم دانش آموزان و نوجوانان را به مسجد دعوت کنیم اولین لازمه آن تربیت مربی است و ما برای 6 ماهه اول سال آینده تمام توان و تلاش خود را برای تربیت مربی خواهیم گذاشت.
خداداده در پایان با تأکید بر اینکه بسیجی بودن اعضای کانون امتیاز است گفت: اگر می توانستیم الزامی می کردیم که همه بچه های مسجدی عضو بسیج هم باشند.