به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» در چهل و هفتمین سالگرد روز زمین اعلام کرد که گزینه وحدت ملی و مقاومت همه جانبه تنها راه استحقاق حقوق، بازپس گیری سرزمین و آزادی مقدساتمان است.
حماس با صدور بیانیهای تاکید کرد: به شهدایی که برای دفاع از ملت و سرزمین خود قیام کردند و خون پاکشان سرزمین فلسطین را سیراب کرد وفادار خواهیم ماند.
این جنبش در ادامه خواستار تشدید مقاومت در دفاع از سرزمین تاریخی فلسطین و همبستگی با ملت فلسطین شد.
بر اساس این بیانیه، یاد چهل و هفتمین سالگرد روز زمین روز باشکوهی که ملت فلسطین در 30 مارس 1976 در پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی دست به اعتراضات و اعتصابات گسترده ای زدند، را گرامی می داریم.
جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که در 30 مارس 1967 جمعی از شهدای صالح با خون پاک خود نقاط عطف استواری در وحدت و مبارزه و مقاومت ترسیم کردند که عنوانی شده است که امروز مردم ما از استواری، ایثار برای روشن نگه داشتن شعله مقاومت در برابر اشغالگری و کابینه فاشیستی و شهرک صهیونیستی الهام میگیرند.
در ادامه این بیانیه آمده است که نه یک وجب از خاک سرزمین تاریخی خود را رها میکنیم و نه تسلیم میشویم. ملت فلسطین سرزمین خود از رودخانه تا دریا رها نمیکنند و نقشههای رژیم صهیونیستی و جنایات آن در سرقت سرزمین فلسطین و شهرک سازیها و همچنین تلاشها برای تغییر هویت عربی سرزمین و واقعیتهای تاریخی فلسطین موفق نخواهد بود.
حماس افزود: قدس و مسجدالاقصی نگین تاج سرزمین پربرکت تاریخی ماست و رژیم اشغالگر صهیونیستی بر هیچ بخشی از آن هیچگونه حاکمیت و مشروعیتی نخواهد داشت. همانطور که فلسطینی بوده ، خواهد ماند و ما از آنها با هر ابزار و هر فداکاری محافظت و دفاع خواهیم کرد.
این جنبش مقاومت فلسطینی بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود تاکید کرد و گفت بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود که به دنبال جنایت های اشغالگران از شهرها و روستاهای خود آواره شدهاند یک حق واجب است که هیچ کس حق ندارد از آن چشم پوشی کند و ما مخالفت قاطع خود را با همه طرحهای اسکان فلسطینیان در خارج اعلام میکنیم.
حماس خواستار انسجام و وابستگی بیشتر و تقویت هر نوع مقاومت در ماه مبارک رمضان با هدف پاسداری از هویت فلسطین ، دفاع از سرزمین خود و پیروزی بیت المقدس، مسجدالاقصی و فلسطینیان شد.
این جنبش مجددا از ملت عربی و اسلامی و مردم آزاده جهان خواست تا با ملت فلسطین و مبارزه مشروع آنها در برابر بزرگترین طرح اشغالگرانه تاریخ همبستگی نشان دهند و برای منزوی کردن این رژیم نژادپرست و فاشیستی، فاسد و محاکمه مسئولان آنها تمام ابزارها و در همه سطوح تلاش کنند تا منجر با زوال و نابودی این رژیم اشغالگر شود.
روز گذشته جنبش مقاومت اسلامی حماس آحاد ملت فلسطین را به شرکت در فعالیتها و برنامههای سالگشت «روز زمین» که بعد از ظهر پنجشنبه در شرق غزه برگزار خواهد شد، فراخواند.
«عبداللطیف القانوع» سخنگوی حماس روز چهارشنبه اعلام کرد که اقدام ملت فلسطین به احیای سالگرد «روز زمین» در سراسر اراضی اشغالی نشانگر پایبندی این ملت به سرزمین و خاک خود و آماده ایثارگری و جانفشانی آنان جهت دفاع از این سرزمین و همچنین تصویرگر یکپارچگی سرزمین فلسطین است.
از سوی دیگر «محمد البریم» (ابومجاهد) مسئول دفتر رسانه ای کمیتههای مقاومت مردمی فلسطین اعلام کرد که سالگرد روز « زمین» نقطه عطفی در حماسه جهاد و مقاومت فلسطین بوده و بر جایگاه اصلی ملت فلسطین در سرزمین خودشان تاکید میکند.
ابومجاهد امروز پنجشنبه در بیانیهای به مناسبت سالگرد «روز زمین» گفت: یادبود روز زمین ایستگاهی برای تجدید اجماع فلسطینیها و الهام گرفتن از معانی وحدت و پایبندی به خون شهدایی است که در جنین ، نابلس ، حوارة ، عقبة جبر ، طولکرم ، الخلیل و سلفیت جان خود را فدا کردند.
وی در ادامه تاکید کرد که همه عرصههای مقاومت و مبارزه ملت فلسطین تا زمان آزادی سرزمینمان ادامه خواهد داشت و متوقف نمیشود.
ابومجاهد تأکید کرد که آزادی سرزمینمان مستلزم یک راهبرد ملی جامع و یکپارچه مبتنی بر پایبندی به مقاومت در همه اشکال آن و نفی همه نقشهها و توطئههایی است که مردم، سرزمین ما و مقدسات ما را هدف قرار میدهد.
مسئول دفتر رسانهای کمیتههای مقاومت مردمی فلسطین تصریح کرد که قدس کانون درگیری با رژیم صهیونیستی باقی خواهد ماند و پیام ما به رژیم غاصب صهیونیستی این است که اسرا خط قرمز ما هستند و ما به هیچ قیمتی اعمال جنایت علیه آنها را نمیپذیریم.
وی در پایان به شهدای روز زمین و همه شهدای ملت مقاوم فلسطین ادای احترام کردند.
این درحالی است که در چهل و هفتمین سالگرد «روز زمین» فلسطین نهاد موسوم به «سازمان عربی برای محافظت از طبیعت» یک کمپین دیجیتال بینالمللی تحت عنوان «درختان فلسطین» جهت حمایت از برنامه «یک میلیون درخت» در چارچوب تلاش برای تقویت بخش کشاورزی و امنیت غذایی در فلسطین راهاندازی کرده است.
مقامات صهیونیست روز 30 مارس سال 1976 هزاران هکتار از زمینهای فلسطینیان در منطقه "الجلیل" واقع در شمال فلسطین اشغالی را مصادره کردند. در پی این اقدام جنایتکارانه، مردم فلسطین به اعتصاب غذا و تظاهرات اعتراض آمیز دست زدند.
اعتراض فلسطینیها به اقدام غاصبانه رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی به درگیریهای شدید بین آنها و نظامیان اسرائیلی انجامید که در این درگیریها 6 فلسطینی به ضرب گلوله اشغالگران به شهادت رسیده و هزاران نفر دیگر زخمی شدند.
بر این اساس، مردم فلسطین هم در کرانه باختری و هم در نوار غزه و سایر مناطق حتی در اردوگاههای آوارگان هر ساله روز 30 مارس را با هدف پاسداشت شهدای سال 1976 گرامی داشته و تظاهرات ضد صهیونیستی در این روز برگزار میکنند. این روز «روز زمین» نام گرفته است.
طبق آمار، از سال 1967 تا به امروز، رژیم صهیونیستی بیش از دو میلیون و 500 هزار درخت را از سرزمینهای فلسطین از جمله 800 هزار درخت زیتون ریشه کن کرده است. از زمان شروع انتفاضه دوم در سال 2000 تا حمله رژیم صهیونیستی به غزه در سال 2014 ، بیلهای مکانیکی اسرائیل پنج بار باغ های زیتون در غزه را با خاک یکسان کردهاند.
شهرکنشینان صهیونیست در سال 2020 سه هزار درخت زیتون را در کرانه باختری قطع کردند و رژیم اشغالگر صهیونیستی از ورود صدها فلسطینی به زمینهای کشاورزیشان ممانعت میکند. همه ساله شهرکنشینان صهیونیست علاوه بر سرقت محصولات کشاورزان فلسطینی اقدام به قطع درختان زیتون در مزارع فلسطینیان میکنند. آنها کشاورزان را مجبور به ترک زمینهای خود و همچنین سرقت، سوزاندن و قطع درختان میکنند.