به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، پس از آنکه پکن نارضایتی خود را از بیانیه پایانی گروه هفت درباره کشورش اعلام و سفیر ژاپن را فراخواند، روزنامه گلوبال تایمز چین امروز در مقاله خود گروه هفت را یک کارگاه ضد چینی خواند.
این روزنامه مینویسد، آمریکا به سختی کار میکند تا یک شبکه ضد چینی در دنیای غرب را در کنار هم قرار دهد. این موضوع نه تنها دخالتی ظالمانه در امور داخلی چین و هتک حرمت این کشور است، بلکه درخواستی آشکار برای جنگ و درگیری بین دو کشور است.
پس از بیانیه پایانی سران گروه هفت در هیروشیمای ژاپن، سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد که پکن به شدت با بیانیه نشست گروه ۷ در هیروشیما مخالف است و از ژاپن به عنوان برگزار کننده این نشست گلایه کرد.
وانگ ونبین گفت که گروه ۷ بدون در نظر گرفتن نگرانیهای چین به این کشور حمله و در امور داخلیاش از جمله مساله تایوان دخالت کرده است.
در بیانیه دستگاه دیپلماسی چین آمده است که پکن ابراز نارضایتی شدید کرده و به ژاپن به عنوان میزبان نشست اعتراض جدی کرده و سفیر این کشور را به نشانه اعتراض فراخوانده است.
معاون وزیر خارجه چین پس از احضار سفیر ژاپن گفت: ژاپن در نشست گروه هفت در فعالیتها و اقدامات مشترک دیگر کشورها برای حمله به چین مشارکت و آشکارا در امور داخلی پکن دخالت کرده است. ژاپن همچنین اصول اولیه قوانین بین المللی و ماهیت ۴ سند سیاسی بین دو کشور را نقض کرده است. این اسناد سیاسی مشترک در سال ۱۹۷۲ بین دو کشور به امضا رسیده است.
وی خاطر نشان کرد اقدام ژاپن نقض حاکمیت، امنیت و منافع توسعهای پکن است و ما قویا از این موضوع ناراضی هستیم و مخالفت کامل خود را با آن اعلام میکنیم. ژاپن باید درک خود را از چین اصلاح کرده و موضوع استقلال استراتژیک را درک کند. توکیو باید به درستی توسعه پایدار روابط دو جانبه با دیدگاهی سازنده را ارتقا دهد.
در همین حال هیدئو تارومی سفیر ژاپن در چین اظهار کرد پکن باید ابتدا گامهای مثبتی را برای رفع نگرانیهای موجود بردارد اگر نمیخواهد درباره آنها صحبتی شود. پرداختن به این موضوعات در نشست گروه هفت امری طبیعی است و این اتفاق در گذشته نیز افتاده و در آینده نیز به همین صورت خواهد بود.
تمرکز اصلی در این نشست بر چین و چگونگی کاهش وابستگی به این قدرت اقتصادی اقتدارگرا بود. برای سالها، ایالات متحده از شرکای خود، بهویژه در اروپا، خواسته که در برخورد با چین کمتر سادهلوحانه رفتار کنند. گفتگوها در هیروشیما بر جنگ اوکراین، افزایش نفوذ چین و مساله تایوان متمرکز بود. در این رابطه همچنین مسائلی پیرامون زنجیره تامین، و امنیت انرژی و اقتصادی مطرح شد.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس نیز در پایان نشست گروه هفت در هیروشیمای ژاپن مدعی شد چین بزرگترین چالش برای امنیت جهانی است.
پس از این اظهارات، سفارت چین در انگلیس نیز محکوم کردن این اظهارات از لندن خواست تا از تهمت زدن به پکن خودداری کند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز در کنفرانس خبری پس از پایان نشست سران گروه هفت در هیروشیمای ژاپن درباره روابط کشورش با چین گفت: پس از پرواز بالون جاسوسی چین بر فراز آسمان آمریکا روابط ما دچار تنش شد در حالی که ما در انتظار گرمی روابط بودیم. ما حاضر به کاهش تحریمهای چین نیستیم. ما قصد قطع رابطه با چین را نداریم بلکه میخواهیم خطر این کشور را کاهش دهیم و روابطمان با این کشور را متنوع کنیم.
همچنین سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز شنبه در سی و یکمین مجمع عمومی شورای سیاست دفاعی و خارجی تاکید کرد که تصمیمات این گروه اقتصادی در ژاپن برای مهار دوبرابری روسیه و چین است.