به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمدرضا آمویی سرپرست فرمانداری کرمانشاه، امروز (هشتم خرداد) در نشست ستاد ساماندهی اجاره بهای مسکن که در فرمانداری برگزار شد، با بیان اینکه امسال حداکثر افزایش نرخ اجاره بها برای کرمانشاه ۲۰ درصدی اعلام شده، گفت: خواسته ما در مجموعه فرمانداری این است که دستگاه قضا و تعزیزات به طور جد پای کار باشند و با برخورد جدی با متخلفان جلوی افزایش افسارگسیخته اجاره بهای مسکن در کرمانشاه را بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه بنگاههای معاملات ملکی باید ملزم به عدم انعقاد قراردادهای با بیش از ۲۰ درصد افزایش نرخ اجاره بها شوند، گفت: باید با ورود دادستانی و برخورد جدی با متخلفین جلوی انعقاد قراردادهای با بیش از ۲۰ درصد افزایش نرخ گرفته شود.
سرپرست فرمانداری کرمانشاه با اشاره به ضرورت تشکیل گشتهای مشترک متشکل از نمایندگان تعزیرات، اتاق اصناف، بسیج و ... برای نظارت بر کار مشاورین املاک در کرمانشاه، گفت: باید بر کار مشاورین املاک نظارت جدی شود.
وی تاکید کرد: با نظارت و چک کردن قراردادهای اجاره میتوان بر کار مشاورین املاک نظارت کرد، چون اگر کنترل نکنیم شاهد افزایش افسارگسیخته نرخ اجاره بها خواهیم بود.
آمویی اشارهای هم به گله مندی مستاجران از برخی مشاوران املاک داشت و گفت: گاها دیده میشود که مشاوران املاک به مالکین پیشنهاد تعیین نرخ بیشتر برای اجاره بها را داده و مالکان را به سمت بالا بردن اجارهها سوق میدهند که باید بر کار مشاوران املاک نظارت جدی بشود.
وی اشارهای هم به فعالیت مشاوران املاک در فضای مجازی در سایتهایی مثل دیوار و شیپور داشت و افزود: پلیس فتا و سازمان صمت باید به این موضوع ورود جدی داشته باشند.
آمویی در پی درخواستهای مطرح شده در این نشست برای به تعویق انداختن حکمهای تخلیه منازل از سوی دستگاه قضایی تا فروکش کردن بازار اجاره مسکن، گفت: پیگیر به تعویق افتادن صدور حکم تخلیه منازل تا ماههای شهریور و حتی مهر خواهم شد.
وی اشارهای هم به عدم پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به مستاجران به عنوان یکی از گلایههای این روزهای مستاجران داشت و گفت: از بانکها و مجموعه راه و شهرسازی انتظار داریم پیگیر پرداخت این تسهیلات به مستاجران باشند.
آمویی از نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی هم خواست تا جویای احوال مددجویان مستاجر خود بوده و سعی کنند مشکلات مرتبط با اجاره بها آنها را مرتفع کنند.
وی اشارهای هم به احتمال سمت و سو گرفتن مالکین و مستاجرها به عقد قراردادهای دستنویس داشت و گفت: با توجه به عوارض و مشکلات این اقدام، انعقاد قراردادهای دستنویس به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
آمویی در ادامه از مالکین خواست تا در تعیین اجارهبها برای مستاجرها نوع دوستی را مدنظر قرار داده و رعایت انصاف را داشته باشند.
مالکان خانههای خالی ملزم به پرداخت مالیاتهای سنگین میشوند
سرپرست فرمانداری کرمانشاه با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود در شهر کرمانشاه حدود ۸۵۰۰ منزل مسکونی خالی وجود دارد، گفت: باید با اطلاع رسانی در مورد مالیاتی که مالکان واحدهای خالی باید پرداخت کنند، مالکان را به اجاره دادن املاک خود ترغیب کنیم.
وی تاکید کرد: از رسانهها میخواهیم صاحبان واحدهای خالی را در جریان مالیاتی که باید به دلیل خالی بودن املاکشان پرداخت کنند، بگذارند تا مالکان بدانند اگر املاک خود را خالی بگذارند، ملزم به پرداخت مالیاتهای سنگین خواهند شد.
وی ادامه داد: مالکین واحدهای خالی در سال اول ملزم به پرداخت مالیات شش درصدی شده و در سالهای دوم و سوم این میزان به ۱۲ و ۱۸ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
وی یادآور شد: سال گذشته ۷۰۰ ملک خالی در شهر کرمانشاه شناسایی شده که امسال قطعا باید مالیات خود را بپردازند.
مالکین زیر بار افزایش ۲۰ درصدی اجارهبها نمیروند
بابک مرادی، رئیس اتحادیه مشاورین املاک کرمانشاه در این نشست بیان کرد: برخی مالکین که با هزینههای بالای تعمیر و نگهداری واحد مسکونی که اجاره دادهاند مواجهاند، زیر بار افزایش ۲۰ درصدی اجارهبها نرفته و سریعا دنبال گرفتن حکم تخلیه میروند.
وی با ارائه یک پیشنهاد برای مدیریت بازار اجاره بهای مسکن در شهر کرمانشاه، گفت: اگر مسئولین قضایی کرمانشاه همکاری کرده و دادن حکم تخلیه را فقط دو ماه به تاخیر بیاندازند، میتوانیم گام مهمی در جهت مدیریت بازار اجاره مسکن برداریم.
رئیس اتحادیه مشاورین املاک کرمانشاه با بیان اینکه در آستانه نزدیک شدن به پیک جابجایی مستاجران در کرمانشاه هستیم، از فرماندار کرمانشاه خواست در جلسه شورای تامین استان پیگیر تاخیر در دادن حکم تخلیه به مالکین شود.
وی اول خرداد تا پایان شهریور را زمان بازار اجاره مسکن عنوان کرد و افزود: پیک این بازار را هم از تیرماه تا اواخر مرداد داریم.
وی اشارهای هم به تاثیر فضای مجازی به ویژه سایت دیوار در بازار مسکن داشت و گفت: قیمتهای درج شده در سایت دیوار در موارد زیادی خارج از عرف بوده و، چون به راحتی امکان ثبت قیمتهای دلخواه مالکین وجود دارد و هیچ نظارتی بر قیمتها نمیشود، میتواند منجر به افزایش قیمت اجاره بها در کرمانشاه شود.
وی در ادامه با بیان اینکه تعیین کننده نهایی قیمت اجاره بهای مسکن مالکین هستند، گفت: از مالکین انتظار داریم همانند سال گذشته تا جایی که امکان دارد رعایت حال مستاجران را کرده و در تعیین نرخ اجاره بها انصاف را مدنظر داشته باشند.
وی تاکید کرد: باید از طریق نهادهای فرهنگی به ویژه ائمه جمعه، صاحبخانهها را به مراعات حال مستاجرها ترغیب کنیم.
مرادی تاکید کرد: از مستاجرین هم میخواهیم قبل از اینکه راهی دفاتر املاک شوند با صاحبخانههای خود وارد مذاکره مستقیم شده و سعی کنند هر طور شده رضایت مالکین را جلب کنند.
وی در ادامه با اشاره به پیشتازی کرمانشاه در انعقاد قراردادهای دارای کد رهگیری، گفت: هم اکنون ۹۰ درصد قراردادهایی که در مشاورین املاک کرمانشاه بسته میشود کد رهگیری دارند، در حالیکه در خیلی از شهرهای کشور هنوز قراردادهایشان با کد رهگیری منعقد نمیشود.
وی سپس با بیان اینکه در اتحادیه مشاورین املاک شهر کرمانشاه پیگیر حل مشکلات مالکین و مستاجرها هستیم، گفت: بیش از ۹۰ درصد شکایات را در اتحادیه مرتفع کرده و نمیگذاریم کار به مقام قضایی برسد.
مرادی در ادامه اشارهای هم به اشباع شدن صنف مشاورین املاک در کرمانشاه داشت و گفت: هم اکنون در کرمانشاه بیش از ۳۵۰۰ واحد صنفی مشاورین املاک دارای پروانه کسب فعال است.
وی تاکید کرد: از طریق بازرسین اتحادیه مشاورین املاک به جد پیگیر نظارت بر فعالیت مشاورین املاک هستیم تا هیچ واحد بدون مجوزی در سطح شهر فعالیت نداشته باشد.