به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی؛ سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، روز دوشنبه ۸ خردادماه با حضور در دانشگاه علم و صنعت، در مراسمی به میزبانی بسیج دانشجویی این دانشگاه و به مناسبت سالروزآزادسازی خرمشهر حاضر شد و در جمع دانشجویان نکات مهمی بیان کردند که بازخوانی و تأمل بر آنها موجب احساس غرور خواهد شد، همانطور که شنیدن گوشه کوچکی از ابعاد توانمندی ایران از جمله در خصوص موشک «خرمشهر-۴» حاضران در این جلسه را به خروش آورد و صدای تکبیر دانشجویان را بلند کرد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه باید اتفاق بزرگ آزادسازی خرمشهر برای مردم تبیین شود گفت: عملیات آزادسازی خرمشهر نماد موفقیتهای بزرگ جبهه ما است. نماد قهرمانی، مقاومت و اراده پولادین ملت ایران است، چرا که در طول جنگ مردم به کمک نیروهای سپاه و ارتش در قالب بسیج وارد جبهههای جنگ شدند و در جنگ از همه اقشار حضور داشتند.
سردار حاجیزاده گفت: روش آمریکا در ابتدا روش سخت و جنگی است. امروز، چون توان مقابله نظامی و جنگ با ایران را ندارد رو به سوی جنگ نرم در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و رسانهای آورده است و در سنوات مختلف تلههای مختلفی را کشور ایران تدارک دیده اند. از جمله در زمان جنگ عراق و کویت که برای مقابله با صدام از کشورهای زیادی دعوت کردند، عدهای هم در کشور میگفتند اگر بجای حضرت آقا، حضرت امام خمینی (ره) بودند دستور جهاد میدادند، ولی حضرت آقا با نهایت درایت فرمودند هردوطرف باطل هستند (صدام و آمریکا) و اجازه جنگ ندادند. وی افزود: در بحث افغانستان و در دوران بوش که دیپلماتهای ما را در افغانستان به شهادت رساندند باز هم برخی در داخل تلاش کردند عملیاتی انجام شود که رهبر انقلاب جلوی آن را گرفتند و فرمودند جنگ به صلاح ما نیست.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در سخنان خود خبر از رویداد مهمی در عرصه موشکی کشور داد، وی گفت: تنها بخشهایی از توانمندیهای نظامی ایران رسانهای میشود و همه چیز گفته نمیشود. سردار حاجیزاده ادامه داد: در حال حاضر مردم بایستی مراقب فتنهها و نقشههای آمریکا در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و رسانهای باشند. چرا که آمریکا توان جنگ و مقابله در حوزه سخت با ایران را ندارد و به جنگ ترکیبی در دیگر عرصها وارد شده. به عنوان نمونه، موشک خرمشهر که توسط وزیر محترم دفاع رونمایی شد، یک موشک شلیک میشود و در منطقه هدف به ۸۰ هدف اصابت میکند و اگر ۱۰۰ فروند موشک شلیک شود در سرزمین دشمن به ۸ هزار راکت تبدیل میشود و به اهداف اصابت میکند.
طبق گفته سردار حاجیزاده، یک تیر موشک «خرمشهر-۴» توان انهدام ۸۰ هدف را دارد. بدین روی یکی از سرجنگیهای این موشک، بارشی شدید خواهد داشت و حالا باید به آبشار موشکی سلام کرد!
با توجه به شاهکار فناوری در موشک خرمشهر-۴، هیچ یک از سامانههای پدافندی برون جوی و درون جوی دشمن توان مقابله با آن را نخواهند داشت. در واقع عملکرد این کلاهکهای بارشی اینگونه خواهد بود که ۸۰ ریز مهمات با مواد فوق انفجاری RDX در محدوده گسترده پس از اینکه کلاهک به ارتفاع مد نظر رسید، پخش میشوند و فقط باید به زیر زمین رفت تا از آبشار موشکی در امان بود. هر چه ارتفاع رهاسازی بیشتر باشد، محدوده گستردهتری اما با چگالی کمتری را میتوانيد مورد اصابت قرار بدهید. اگر ارتفاع کمتر بشود، منطقه محدودتر اما با چگالی انفجاری بیشتری را میتوان نابود کرد.
موشک «خرمشهر-۴»
بدین ترتیب میتوان در محدوده گستردهای به توان عملیاتی دشمن آسیب فراوان زد. پس از حمله بارشی، حملات با دیگر کلاهکها را میتوان آغاز کرد. رسانهای کردن این کلاهک بیتردید حاوی پیام جدی برای دشمن بود که به خوبی بدانند چه در انتظار آنهاست. این نشان می دهد که نظام جمهوری اسلامی به دقت برنامه آماده سازی احتمالی دشمن مبنی بر حمله به ایران را زیر نظر دارد و با ابزار بازدارندگی خود آن را خنثی میکند.
ساختار کلاهک بارشی و نحوه عملکرد آن
به طور کلی کلاهکها و سرجنگی موشکهای سطح به سطح از سه منظر قابل بررسی و مقایسه هستند که شامل وجود قابلیت هدایت، خصوصیات شکلی و نوع محموله جنگی است. عمده موشکهای بالستیک برد متوسط و بلند ساخت ایران تا پیش از دهه 1390 با استفاده از سامانه کنترل بردار رانش، کنترل میشدند و سرجنگی آنها چه از نوع جداشونده و چه غیرجداشونده فاقد قابلیت هدایت و کنترل تا انتهای مسیر بود بنابراین پس از اتمام سوخت و خاموش شدن پیشران، قابل هدایت و کنترل نبودند. از اینرو این سرجنگیها به صورت ذاتاً پایدار طراحی میشدند تا پس از ورود مجدد به جو و ایجاد نیروهای آیرودینامیکی بر اثر حرکت هوا روی بدنه سرجنگی به سمت زمین جهت گرفته و به مختصات انتهایی مسیر حرکت خود با یک درصد خطای احتمالی برسند.با رونمایی از موشک عماد در سال 1394 که وجه شاخص آن، ساخت سرجنگی جداشونده با قابلیت هدایت و کنترل تا انتهای مسیر بود، موشکهای برد بلند ایرانی «نقطه زن» شدند. این سرجنگی به صورت یک ماژول جداگانه قابلیت تطبیق با موشکهای قدر و سجیل را نیز داشت.
دقت بالای موشک خرمشهر2 در هدایت سرجنگی و اصابت به هدف
یک محموله از سرجنگی همراه در کلاهک بارشی
نوع ازمحموله سرجنگی موشکهای بالستیک، کلاهک «چندگانه» یا «مجتمع» است که در واقع از کنار هم قرار گرفتن تعدادی کلاهک کوچکتر حاصل شده است و پس از جدا شدن کلاهک اصلی از موشک و در زمان مطلوب، این کلاهکهای کوچک از سرجنگی اصلی جدا شده و با فاصله گرفته از هم به نقاط مختلفی برخورد میکنند.
در محصولات معدود کشورهای سازنده موشک های بالستیک، کلاهکهای مجتمع از 3 تا 14 کلاهک کوچکتر تشکیل میشوند. موشک خرمشهر یکی از موشک هایی است که قابلیت حمل سرجنگی با چند کلاهک کوچکتر تا 80 عدد برای آن به طور رسمی تصریح شده است.
سردار حاجیزاده از رونمایی موشک بالستیک هایپرسونیک ایران در آینده نزدیک خبر داد. وی افزود: موشک هایپرسونیک آزمایشهای خود را پشت سرگذاشته و به زودی رونمایی میشود. این موشک جدید از همه سامانههای سپر موشکی عبور میکند. موشک سامانههای ضد موشکی دشمن را هدف قرار میدهد و یک جهش بزرگ در حوزه موشکی است. موشک هایپرسونیک سرعت بالایی (حدود ۱۲ تا ۱۳ ماخ) دارد و در جو و خارج از جو میتواند مانور دهد.
سردار حاجیزاده با اشاره به جنگ اوکراین بیان کرد: در جنگ اوکراین، آمریکا از سال ۲۰۱۴ نقشه داشته و در حال حاضر هر وقت برنامهای برای پایان جنگ مطرح میشود که در برخی مواقع اروپا، چین، اوکراین موافق هستند، ولی آمریکا مخالف است. چراکه خودشان برنامه ریزی این جنگ را کرده اند و همان نقشهای را که برای ایران داشتند برای بعضی از کشورها هم دارند، امروز کشورهای غرب آسیا درگیر جنگهای مختلفی که آمریکا آن را ایجاد کرده هستند مانند افغانستان، عراق یمن، سوریه لیبی چراکه منافع آمریکا در ایجاد جنگ و به هم ریختن کشورها است. علت حضور آمریکا در سوریه و بدست گرفتن چاههای نفت چیست.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه دولت فعلی، دولت انقلابی تلاشهای مضاعفی دارد و توانست در سال قبل شرکتهای تولیدی تعطیل شده را به چرخه تولید بازگردانده و در عرصه سیاست خارجی روابط گستردهای با کشورهای همسایه ایجاد کند که باعث افزایش حجم مبادلات تجاری شده و موانع گستردهای مرتفع شده است.
سردار حاجیزاده با بیان اینکه برای حل مشکلات کشور بایستی همه مردم باید وارد عرصه شوند، خاطرنشان کرد: همه دانشگاهیان با نگاه رفع مشکلات مردم و کشور وارد صحنه شوند. همه دشمنان متحد شده اند که مردم را ناامید کنند، ولی نباید ناامید شد، شرایط نسبت به گذشته و دوران جنگ قابل مقایسه نیست غلبه بر مشکلات موجود امکان پذیر است.
سردار حاجیزاده در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان پیرامون ورود هوافضا به عرصه خودروسازی بیان کرد: در حوزه خودروسازی در سال ۹۷، شرکتهای خودروساز برای تامین قطعه دچار مشکل شدند که با درخواست آنها از وزارت دفاع و نیروی هوافضا وارد و در این زمینه به آنها کمک شد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه از آمادگی این نیرو به سایر حوزهها در صورت درخواست آنها خبرداد و افزود: صنعت خودروسازی ماموریت این نیرو نیست و نیرو در حال حاضر تعداد بسیاری شرکتهای دانش بنیان تشکیل و توسعه داده که به بخشهای غیرنظامی خدمات ارائه میکنند و در حوزه صنعت نظامی با مجموعههای مختلف در ارتباط هستیم.
سردار حاجی زاده در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در استفاده از توانایی مهندسین خانم عنوان کرد: در شرکتهای دانش بنیان و پردیس شهید طهرانی مقدم تعداد زیادی از خانمها حضور دارند و در موفقیتها نیرو نقش دارند و به عنوان نمونه نرم افزار اولین رادار پدافند هوایی ساخته شده در کشور توسط یک خواهر اصفهانی طراحی شده است و در کشور بایستی در حوزههای مختلف از طرفیت جوانان نخبه استفاده شود.
ایول الله
خدا قوت