به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمال خدایی رییس جهاددانشگاهی شهید بهشتی به برنامههای امسال این واحد در سال نامگذاری «رشد تولید و مهار تورم» اشاره کرد و در این خصوص گفت: طبیعتا واحد ما نمیتواند نقشی در مهار تورم داشته باشد؛ زیرا این مساله معطوف به سیاستهایی است که از سوی سیاستگذاران اعمال میشود، اما در بحث رشد تولید، قطعا با اجرای برنامههای راهبردی این واحد میتوانیم نقش داشته باشیم.
وی افزود: از سالی که مقام معظم رهبری بر تولید دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی تاکید داشته اند، مجموعه پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی جلسات متعددی پیرامون تحقق این مهم برگزار و نقشه راهی تهیه کرد تا پژوهشهای کاربردی این مجموعه به تولید محصول یا دانش فنی کاربردی منتج شوند. ما محصولاتی مشخص به عنوان محور اصلی فعالیت هایمان انتخاب کردیم که بتوانیم در کشور خودمان یا به کشورهای دیگر خدمات ارایه کنیم و نقشی در اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم.
رییس جهاددانشگاهی شهید بهشتی اظهار کرد: در شعار امسال نیز بحث رشد تولید مطرح شده است از این رو با توجه به سابقه این مجموعه سعی کرده ایم یک سری محصولات در مقیاس پایلوت تولید کنیم یا بستری برای تولید انبوه محصولاتی که پیش از این در مقیاس آزمایشگاهی و یا نیمه صنعتی تولید و توسط کارفرما آزمایش شدهاند یا گواهینامهای اخذ کردهاند، فراهم کنیم تا نقشی در رشد تولید داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: طبیعتا در این مجموعه به دنبال تولیداتی از جنس دانش بنیان هستیم؛ زیرا اقتصاد دانش بنیان، یکی از پایههای بسیار مهم اقتصاد دانش مقاومتی است که اقتصاد جهانی را شکل میدهد.
رییس جهاددانشگاهی شهید بهشتی با تاکید بر این که این مجموعه برای تحقق این مهم از شرکتهای دانش بنیان حمایت میکند گفت: جهاددانشگاهی شهید بهشتی، مرکزی به نام نوآوری و شتاب دهی دارد. در این مرکز از ایدههای استارتاپ ها، شرکتهای دانش بنیان، اساتید و دانشجویان دانشگاه که میتواند منجر به تولید محصول دانش بنیان شود و در رشد تولید و اقتصاد دانش بنیان نقشی داشته باشد، حمایت میکنیم. کما اینکه هم اکنون با برخی از شرکتهای دانش بنیان دانشگاه شهید بهشتی که در راستای ماموریتهای ما محصولی را تولید یا نیازی از جامعه را برطرف کرده اند، قراردادهایی برای تجاری سازی محصول منعقد کرده ایم.
وی بیان کرد: قطعا از شرکتها یا محصولاتی که نقشی در اقتصاد دانش بنیان و رفع نیاز بازار داشته باشند، در حد توان مان حمایت و از منابع مختلف سرمایههای این محصولات را تامین میکنیم تا به تولید برسند و به اشتغال زایی در کشور کمک کنند.
وی به یکی از این محصولات که چندی پیش در نمایشگاه نفت و گاز عرضه شد، اشاره و در این خصوص اظهار کرد: امسال در نمایشگاه نفت و گاز یکی از شرکتهای دانش بنیان زیر مجموعه واحد شهید بهشتی جهاددانشگاهی که برای نخستین بار در ایران اقدام به تولید یک محصول وارداتی و بسیار حیاتی در حوزه نفت و گاز کرده بود، با شرکت نفت فلات قاره قراردادی را برای تولید بار اول به میزان ۷۰ هزار لیتر منعقد کرد؛ قیمت پیشنهاد شده این محصول کاملا رقابتی و پایینتر از قیمتی وارداتی بود.
دکتر خدایی یادآورشد: طبیعتا این محصول سالهای بعد نیز میتواند تولید داشته باشد و کشور را کاملا از واردات این محصول بی نیاز کند و برای ایران ارزآوری به همراه داشته باشد. همچنین زمینه اشتغال جوانان کشور را فراهم کند.
وی در گفتگو با سیناپرس تاکید کرد: این محصول «امحاء کننده لکههای نفتی در دریاها» نام دارد. از مدیرعامل این شرکت، مدیران شرکت نفت فلات قاره و تمام کارشناسانی که در بررسیهای فنی محصول نقش داشتند، سپاسگزارم، زیرا به تولید ملی و دانش بومی این محصول اعتماد کردند و فضا و بستری به وجود آوردند تا پژوهشگران این مجموعه بتوانند تولید این محصول را بومی کنند.