به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدجواد هراتی در نشست هم اندیشی مدیران گروه قرآن و حدیث گفت: وزیر علوم تحقیقات و فناوری نگاه ویژهای به حوزه علوم انسانی دارد و بر همین اساس در اصلاح آیین نامه ارتقاء که در حال انجام است؛ مسئولان مربوطه را به ماهیت متفاوت علوم انسانی با علوم فنی مهندسی و علوم پایه توجه داده اند و بهزودی آیین نامه ارتقا اساتید با این رویکرد اعلام خواهد شد.
هراتی افزود: در حوزه علوم انسانی توجه به کارآمدی، روزآمدی و بومی سازی از مهمترین عوامل موثر بر تدوین آیین نامه است و تلاش شده تا از مقاله محوری و توجه به عوامل شکلی کاسته شود و تمرکز بر نوآوری محتوی بیشتر شود.
رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن و علوم انسانی کشور با اشاره به ضرورت توجه به مطالعات میان رشتهای در علوم انسانی افزود: تدوین آیین نامههای کهاد در رشتههای علوم انسانی بستر خوبی برای شکل گیری مطالعات و مهارتهای میان رشته است و آیین نامه کهاد قرآنی که به دانشگاهها ابلاغ شده به مطالعات میان رشتهای حوزه قٰرآن و علوم انسانی کمک میکند و در حال تدوین آیین نامههای کهاد برای سایر رشتههای علوم انسانی هستیم.
وی افزود: جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی برای اولین بار در سال جاری در ذیل جشنواره فارابی برگزار شد که با تاکید وزیر علوم تحقیقات و فناوری به منظور تولید مطالعات علوم انسانی قرآنبنیان صورت گرفته و در سالهای آینده نیز جایزه منشور با رویکرد نظام سازی قرآنی و توجه به این حوزه از علوم انسانی برگزار خواهد شد.
معاون مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن و علوم انسانی وزارت علوم نیز در این نشست بر تدوین رشتههای نیاز محور قرآنی تاکید کرد.
حمید باقری با اشاره به ضرورت بازنگری رشتههای قرآن و حدیث، توجه به نیاز محور بودن رشتههای مرتبط با حوزه قرآن و حدیث را از اولویتهای این مرکز برشمرد و افزود. در حال حاضر در حال بازنگری و تجمیع رشتههای قٰآن و حدیث در سطوح کارشناسی و ارشد هستیم.