به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد چلداوی رئیس دانشگاه شاهد در نشستی خبری در خصوص دانشگاه شاهد در ایران و منطقه گفت: در بدو ورود به دانشگاه متوجه شدیم که یک مانع بزرگ وجود دارد که باید ارتباط درست و فی مابین دانشجویان و اساتید و دانشگاه برقرار میشد؛ از همین جهت با همکاران جلسات شبانه روزی گرفتیم که متوجه مشکلات شویم. اولین شعاری که در دانشگاه ایجاد کردیم عنوان "خانواده دانشگاه شاهد" بود؛ برای اینکه این حس را به همه اعم از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه القا کنیم که همگی یک خانواده هستند.
وی با اشاره به بخشی از مشکلات اساتید دانشگاه شاهد در هنگام ورود به دانشگاه بیان داشت: در بدو ورود بنده، اساتید دانشگاه شاهد در طرح همسانسازی اساتید مانند باقی دانشگاهها نبودند و این اتفاق برایشان نیفتاده بود. از این جهت با پیگیریهای مکرر در مجلس توانستیم اسم اساتید دانشگاه شاهد نیز در حقوقهای همسانسازی بیاید و این مشکل حل شد. در این راستا همچنین با کمکهای رئیس بنیاد شهید و حجت الاسلام شکری نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران توانستیم مبالغی به حقوق اساتید اضافه کنیم.
چلداوی با اشاره به حرکت دانشگاه به سمت رشد و تحول گفت: فعالیت در دانشگاه نیازمند حرکت همگانی است و خدا را شکر توانستیم شرایط را فعال کنیم. در نهایت این حرکت شکل گرفت و یک حرکت تحولی به سوی قله بسیار رفیع و بزرگ است.
رئیس دانشگاه شاهد با بیان برخی فعالیتهای فرهنگی و خانوادگیِ این دانشگاه بیان داشت: در دانشگاه برنامههای خانوادگی برای اساتید و کارمندان پیشبینی کردیم. همچنین سفر راهیان نور را برای اساتید و دانشجویان و اردوهای علمی و فرهنگی برای دانشجویان و خانواده هایشان فراهم کردهایم.
وی با اشاره به برخی اقدامات عمرانی در دانشگاه شاهد بیان داشت: زمان کمی از ریاستم نگذشته بود که کارهای عمرانی را شروع کردیم و به بازسازی دانشگاه شاهد پرداختیم. کارهای عمرانی مانند آسفالت دانشگاه، سیستم سرمایشی و گرمایشی و فراهم سازی سیستمهای کامپیوتری انجام شد. همچنین فرآیندهای آموزشی و پژوهشی را اتوماتیک و آموزشهای آزاد را تقویت کردیم.
چلداوی گفت: برای اساتیدی که امتیاز خاصی دارند و میتوانند اقدامات علمی خاصی انجام دهند، حدود ۶۰۰ میلیون تومان مصوّب کردیم که در اختیارشان قرار بدهیم. همچنین برای مقالات برتر و خاص نیز تا حدود چهل میلیون تومان تحت شرایطی در اختیار افراد قرار میدهیم.
رئیس دانشگاه شاهد با اشاره به اقدامات فرهنگی این دانشگاه در ایام اربعین حسینی بیان داشت: در ایام اربعین حسینی به هر دانشجو حدود دو میلیون تومان پرداخت بلا عوض داشتیم. موکبهای فعالی را در اختیار زوّار قرار دادیم که حدود ۱۰۰ هزار خدمت انجام شد و محل این موکبها در تهران_ قم بود. ما برایمان مهم است که دانشجویی نباشد که عشق به زیارت داشته باشد و نرود؛ از این جهت در اختیارشان مهمانپذیر قرار میدهیم.
چلداوی با بیان اینکه دانشگاه شاهد در ۹ دانشکده دانشجو میپذیرد و اقدامات بین المللی خوبی در این دانشگاه نیز صورت گرفته است؛ گفت: مجوز تاسیس شعبه بین المللی در بغداد را نیز داریم. طی قراردادی که قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با هیئت امنای عراق داشتند این اتفاق افتاد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه شاهد هستند، بیان داشت: هدفمان از پذیرش دانشجوهای خارجی به هیچ عنوان اقتصادی نیست و این مطلب را بارها در جلسات عنوان کرده ایم. تاکیدمان در روابط بین الملل این بوده که ما نخبگان شیعهِ ولاییِ امام زمان در سراسر دنیا که نمیتوانند تحصیل کنند را بورسیه کنیم و آنها را رشد دهیم. هدفمان تنها پرورش شیعیانی از سراسر جهان است که توانایی مالی ندارند، اما نخبه هستند.
رئیس دانشگاه شاهد ادامه داد: ما جلسات متعددی با نخبگان پاکستان داشتیم. برخی از آنها اعتقاد دارند دخترانشان را به دانشگاههای کشورشان نمیفرستند، چون فکر میکنند فساد آور است؛ اما وقتی صحبت از دانشگاه شاهد شد، بسیار راغب بودند که در این دانشگاه وارد شوند. دانشگاه شاهد در آفریقا، شبه قاره هند و آمریکای لاتین به نسبت کشور خودمان شناخته شدهتر است.
چلداوی گفت: دانشگاه شاهد مأوای خانوادههایی است که تربیت و روح فرزندانشان برایشان مهم است؛ همان طور که علم آموزی برایشان مهم است.