به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار دکتر منتظرالمهدی در ادامه یادداشت آورده است: وقتی تاکید داریم که توسعهی صلح و امنیت به ویژه در منطقه خاورمیانه و آسیا مد نظر است و از سوی رئیس دبیرخانه شورای عالی امنیتِ ملیِ جمهوری خلق چین تاکید میشود همکاری در عرصه امنیتی و انتظامی برای جامعه ایران و چین ضروری است، بیشتر به این نکته پی میبریم که باید این همکاریها تقویت شود؛ چرا که منافع و مصالح آن به نفع مردم هر دو کشور است.
در سالهای اخیر کشور چین سعی در میانجیگری در کشورهای عراق، لیبی، سودان، یمن و حوادث غزه داشته که خود نشانی بر اهمیت توامان دیپلماسی و امنیت در پیوند با یکدیگر است.
به یاد بیاوریم نسبت بهدهههای گذشته سطح تعاملات و دیپلماسی انتظامی فراجا در یک سال اخیر گسترش قابل ملاحظهای داشته که در درازمدت اثرات آن بر حوزه دفاعی- امنیتی، مرز و مرزبانی و همچنین تعاملات علمی-تحقیقاتی و فنیِ پلیسی ملموس خواهد بود.
به طور حتم تبادل اطلاعات و تجربیات در حوزههای مختلف پلیسی و توسعه همکاری در مبارزه با جرایم سازمان یافته از قبیل تروریسم، سایبری، قاچاق انسان، اموال فرهنگی، مبارزه با مهاجرت غیر قانونی و جعل اسنادِ هویتی رهاورد این سفرهای دیپلماتیک و به هنگام است.
سفر به کشور همزبانِ تاجیکستان که دارای پیوندهای فرهنگی، اقلیمی و دغدغههای امنیتی و انتظامیِ مشترک با آنها هستیم؛ از جمله دلایل اهمیت برگزاری چنین دیدارهایی است که کماکان مورد توجه پلیس است.
به هر میزان که تعامل در همکاریهای امنیتی بین دو کشور همزبان ما و تاجیکستان بالا برود به همان میزان بر امنیتبخشی و امنیتسازی تاثیرگذار خواهد بود.
این موضوع بر تقویت پایههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو کشور نیز تاثیرگذار است چرا که بنمایه و اساس هر مراوده فرهنگی و اقتصادی نسبت مستقیمی با احساس امنیت اتباع دو کشور در سرزمین طرف مقابل دارد
در تمامی سفرهای دیپلماتیک چند ماه اخیر به ویژه حضور فرمانده کل انتظامی ایران در چین و تاجیکستان و همچنین دیدار رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پاکستان با سردار رضایی جانشین رئیس پلیس کشور بر گسترش و تعامل همکاریهای ضد تروریستی بسیار تاکید شده است.
تداوم چنین روندی باعث تقویت و ارتقا امنیت در سطوح همسایگی و فرامرزی خواهد شد و فراجا به دنبال گسترش تعاملات دیپلماتیک پلیسی و تولید امنیت با مشارکت جمعی سایر کشورها است.