گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو _ زهرا قربانی رضوان؛ اکران فیلم سینمایی «آپاراتچی» با تشویق گسترده مخاطبان حاضر در سالن همراه شد. جلیل طایفی کارگردان تبریزی که کتاب آپارتچی از خاطرات شفاهی او به چاپ رسیده است مهمان ویژه نشست بود. طایفی به زبان ترکی در رابطه با آثاری که ساخته توضیحاتی را ارائه دادند که سالهای متمادی آثار خود را در مدارس و مساجد و حتی دانشگاهها بصورتی به اکران رسانده و بیش از ۱۲۰ فیلم ساختهاست که ۸۰ فیلم او مجوز پخش از ارشاد را دارد. حسین عابدینی نیز در رابطه با پیشنهاد ویژه شبکه ترکیهای برای همکاری و رد کردن ایشان به دلیل علاقه به ایران خبر داد. در ادامه این نشست خبری، همه عوامل فیلم روی صحنه، کتاب آپاراتچی را در دست گرفتند و حضار آنها را تشویق کردند.
سپس طراح صحنه فیلم آپاراتچی به انتقاد از طراحی صحنههای غیر حرفهای آثار جنگی پرداخت و از ضعف فیلمهای حاضر در جشنواره و تعدد فیلمهای جنگی گفت. در پایان نشست خبری، کارگردان فیلم نوشتهای درباره دغدغههای فیلمسازیاش و نظراتش در مورد رویکرد و روند داوریها در جشنواره فیلم فجر گفت.
«مجنون» دومین فیلم از آثار اکران شده روز پنجم جشنواره بود که با طولانیترین تشویق افراد حاضر در سالن همراه شد. خانواده شهید زینالدین مهمان این نشست خبری بودند که در ابتدا تمام عوامل فیلم سینمایی مجنون به احترام خانواده شهید زینالدین ایستادند و تشویق کردند.
شبنم قربانی در رابطه با ایفا نقش همسر شهید زینالدین اظهار داشت: باعث افتخار است که نقش همسر شهید زین الدین را بازی کردم. به نظرم پرداختن به این وجه از زندگی شهدا مهم است، زیرا این زنان به دلیل آرمانهایی که داشتند از خیلی از چیزها گذشتند و همسران خود را به جبهه فرستادند. امیدوارم از پس این نقش برآمده باشم، زیرا دینی بر گردن من بود.
افشین حسنلو دیگر بازیگر این فیلم از خاطره حضور خود در کاخ جشنواره گفت: چندسال پیش چند نفر جلوی در اجازه نمیدادند که من وارد شوم، چون کارتی نداشتم. از اینجا میخواهم به آنها بگویم که سلام من اینجا هستم.
در پایان این نشست سجاد بابایی بیان داشت:ممنونم از این نام که اجازه داد مدتی او را زندگی کنم. فارغ از هرچیزی ایمان دارم که همه ما به این اسامی مدیون هستیم.
فیلم سینمایی «بهشت تبهکاران» نیز با حواشی همراه بود. نسخه بازبینی اثر در کاخ جشنواره به اکران رسید که مشکلاتی در صداگذاری و اصلاحات لازم برای خروجی نهایی انجام نشده بود. این حواشی در اکران مردمی نیز در قالب نمایش پرده سبز و بدون اصلاح در جلوههای بصری همراه بود. قائم مقامی تهیه کننده اثر در این رابطه گفت: فیلم «بهشت تبهکاران» از لحاظ پروداکشن پروژه سنگینی بود. چند روز قبل از شروع جشنواره فیلم فجر، با مدیران صحبت کردم که چند روزی برای رساندن نسخه نهایی صبر کنند، منتها گفتند قانون برای همه یکسان است و بلیتفروشی انجام شده است. پس آن ماجرایی که در روزهای ابتدایی جشنواره اتفاق افتاد و در آن روزها نسخه فیلم ما که روی پرده رفت، ناقص بود.
انیمیشن «رویاشهر» آخرین فیلم روز پنجم جشنواره بود که با سالن خالی به اکران رسید. انیمیشنی که ساخت آن۴سال طول کشیده است و بیش از ۲۰۰نفرعوامل برای ساخت این اثر حضور داشتند. حسنآبادی کارگردان انیمیشن نگاه مسئولین و مخاطبان را به دنیای انیمیشن نسبت به جشنوارههای سال گذشته بهتر دانست.