به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، علی قاسمعلی؛ امسال مقام معظم رهبری شعار سال را «جهش تولید با مشارکت مردمی» نام گذاری کرده و خط مشی راهبردی کشور را با این نام گذاری تعیین کردند. یکی از موضوعاتی که معظمله در سالیان اخیر به آن سفارش و تاکید ویژه دارند؛ مقوله بهبود و ارتقاء شرایط اقتصادی کشور است و شعارهای چند سال اخیر ایشان، روی مباحث اقتصادی و تولیدی متمرکز بوده اند. نامگذاری امسال به نام "جهش تولید با مشارکت مردم" توسط مقام معظم رهبری حاکی از شناخت دقیق ایشان از مسایل کشور و دغدغههای مردم است.
نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاسی از پیشگامان بسترسازی واقعی برای مشارکت همه جانبه و اثر گذار مردم در حاکمیت بوده و از این حیث الگویی جامع و کارآمدبرای بسیاری از نظامهای سیاسی منطقه و جهان است. با وجود همه توفیقات در عرصه سیاسی، اما باید بپذیریم که با وجود همه پتانسیلهای قانونی و شرعی، بستر مطلوبی برای مشارکت مردم در حوزه اقتصاد ترسیم نشده است علی رغم آنکه در چند دهه اخیر برخی مبانی تئوریک و حتی برنامههای اجرایی مردم محور مانند تعاونی ها، برای حضور و مشارکت مردم در نظام اقتصادی کشور مطرح شده است، اما تا رسیدن به قله مطلوب و کارآمدی حداکثری فاصله بسیاری است.
موضوعی که دشمنان نظام با شناسایی آن درصدد ضربه به انقلاب و کشور هستند. پررنگ کردن چالشهای اقتصادی و تنگناهای معیشتی مردم و تلاش برای کتمان موفقیتها و بزرگنمایی مشکلات از جمله راهکارهایی است که دشمنان بر روی آن متمرکز شده اند.
تاکید اخیر رهبر معظم انقلاب برای مشارکت مردمی در حوزه تولید و اقتصادی، همان مردمی سازی اقتصاد است که مدیران اجرایی کشور از آن غافل بوده اند. شعار امسال رهبری در اولین سال آغاز برنامه هفتم توسعه کشور بیانگر ضرورت بازنگری برخی رویکردهای جاری دولت و مجلس در نظام اقتصادی کشور است.
هرچند بهره گیری از ثمرات پیوستن به پیمانهایی بین المللی مانند شانگهای و بریکس، کمک حال اقتصاد کشور خواهند بود، اما توجه به اندیشه و ابتکار جوانان تحصیلکرده، همت و تلاش و البته سرمایه مالی مردم مکملی چاره ساز برای عبور از فشارهای همه جانبه دشمن در جنگ اقتصادی است که باید هر چه سریعتر از آن بهره جست.
حذف سازو کارهای زاید و کوتاه کردن پروسه مشارکت مردمی در پروژههای اقتصادی و اعتماد به توان مالی و مشارکت اقتصادی مردم از جمله مباحثی است که باید جنبه عملیاتی بگیرد.
در این خصوص مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: همه باید به نام گذاری سال توجه کنیم و بدانیم که چرا مقام معظم رهبری جهش تولید، مشارکت مردمی را به عنوان شعار سال انتخاب کردند.
حجت الاسلام عباسعلی گرزین افزود: یکی از مؤسسات بین المللی راهبردی اقتصادی دنیا حدود دو سال گذشته اعلام کرده بود که اقتصاد ایران در آستانه یک جهش هزار میلیارد دلاری قرار گرفته است و اکنون مقام معظم رهبری موضوعی را به عنوان شعار سال انتخاب کردند که مهمترین عامل برای جهش اقتصاد کشور است.
وی یکی از مهمترین عوامل جهش تولید در کنار حمایتهای قوا سه گانه و حاکمیت را نقش آفرینی مردم دانست و اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران نشان داده پایبند به مردم است و نقش آفرینی مردم را باور دارد و در طول این سالها مردم بودند که بار اصلی انقلاب را بر دوش کشیدند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: اگر امروز کشورهایی، چون کره، ژاپن، چین، انگلیس، فرانسه و آمریکا به کشورهای صنعتی و پیشرفته تبدیل شدند محصول مشارکت و نقش آفرینی مردم بود. در ۲۷۰ سال پیش آمریکا با شعار نهضت مقاومت اقتصادی توانست بر سیاستهای استعماری انگلیس غلبه و اقتصاد خود را جدا کند و با کمک مردم زمینه ترقی و رشد را برای کشور فراهم کرد.
گرزین با اشاره به اینکه باید برای حل مسائل کلان اقتصادی جامعه مردم را دعوت کنیم، اظهار کرد: قوا سه گانه باید تسهیل گری کنند تا موانع سرمایه گذاری، اشتغال و تولید برطرف شود و مردم در فضای امن و آرام سرمایه گذاری کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان راه کار بعدی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی را رفع موانع تولید و صادرات از سر راه مردم دانست و گفت: مبارزه با فساد از دیگر مطالباتی است که مسؤولان امر باید در این زمینه ورود کنند.
وی با اشاره به اینکه تجربه کشورهای دنیا برای رسیدن به قلههای صنعتی نشان داد که هیچ کشوری بدون نقش مردم نتوانسته به قلههای اقتصادی برسد، یادآور شد: در کشورهای صنعتی در برخی از زمان مردم فدا کاریها و از خودگذشتگیهای زیادی کردند تا کشور آنها به قله صنعتی رسید. کشور صنعتی شاخصی در دنیا نداریم که مسیر صنعتی شدن آن کمتر از ۱۰۰ سال طول کشیده باشد.
دبیرمجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی استان گلستان هم در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: اصلیترین راهکار حل مسئله اقتصادی و معیشتی، مردمی شدن تولید است، اقتصاد کشور با «جهش تولید و مشارکت مردم» پویا میشود.
محمدرضا بهرامی افزود: نامگذاری سالها حدود یک دهه اخیر و بیانات و فرمایشات معظم له در دیدار با آحاد مردم و دست اندرکاران و کارگزان نظام، نشان از عمق منویات اقتصادی ایشان مبتنی بر حضور پر شور، جهادی و فراگیر مردم برای پیشبرد اهداف اقتصادی نظام دارد.
وی اظهار کرد: اهمیت مسئله حضور حداکثری مردم در عرصه تولید در سال جدید چنان برای معظم له از درجه بالایی برخوردار بوده است که در پیام نوروزی ۱۴۰۳، رهبر معظم انقلاب، تحقق شعار سال را از مسیری غیر از مشارکت آحاد مردم در جهش تولید، ناممکن دانستند و تمرکز و توجه همه برنامهریزان کشور، صاحبنظران و فعّالان اقتصادی را در سال جدید به بهره گیری حداکثری از ظرفیّتهای بزرگ مردم در عرصه تولید، تولید داخلی و تولید ملّی معطوف کردند.
دبیرمجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی استان بیان کرد: معظم له معتقدند: اگر از توانایی ملت در قضیه اقتصاد استفاده بشود وضع معیشت مردم حتماً بهتر خواهد شد، وضع تورم حتماً بهتر خواهد شد. یکی از اشکالات مهمی که ما داریم، این است که روی راههای مشارکت مردم فکر نکردهایم.
وی ادامه داد: مبتنی بر منویات اقتصادی بر حق رهبری انقلاب، اصلیترین راهکار حل مسئله و برون رفت از بحرانهای اقتصادی و معیشتی پیش رو در کشور، مردمی شدن تولید است.
دبیرمجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی استان در پایان خاطرنشان کرد: جهش تولید در سایه مشارکت و محوریت یافتن مردم محقق خواهد شد و ثبات، آرامش و اطمینان نسبت به آینده مسائل اساسی اقتصاد کشور مثل مسئله تورّم، مسئله اشتغال و مسئله ارزش پول ملّی میتواند به مشارکت هرچه بیشتر مردم در این حوزه بیانجامد.
به گزارش دانشجو، بسیاری از کارشناسان و عامه مردم بر این باورند که مسیر برون رفت کشور از مشکلات اقتصادی کشور اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری در حوزه نظام اقتصادی کشور است. مسیری میان بر که میتواند سرآغازی برای اتمام دغدغههای معیشتی و چالشهای اقتصادی مردم باشد.