به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو-سیدرضا میرجعفری، همزمان با آخرین جمعهی ماه مبارک رمضان، شاعران در حرم مطهر رضوی از شهیدالقدس خواندند.
از سری برنامههای کنگره ملی شهیدالقدس که به همت بنیاد مکتب حاج قاسم و با هدف بزرگداشت مقاومت مردم فلسطین و نقش پر رنگ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در حال برگزاریست، شب شعر شهید القدس در حرم رضوی برگزار شد. به همین بهانه گفت و گویی داشتیم با حسین مودب از شاعران مطرح کشور و همچنین دبیر اجرایی کنگره شهیدالقدس که وی با بیان اینکه شب شعر شهید القدس با استقبال زائران و مجاوران امام رضا(ع) در رواق بزرگ امام خمینی به خوبی برگزار شد ادامه داد: این مراسم که به همت اساتید شعر و ادب همراه بود در صحنهای دیگر مانند پیامبر اعظم (ص) حرم رضوی نیز به صورت همزمان پخش میشد که در نوع خود کاری بدیع و ادای دینی در آنجا به مردم مظلوم فلسطین بود.
دبیر اجرایی کنگره شهیدالقدس همچنین در مورد اجرای این برنامه که با سید محمد جواد شرافت که خودش نیز از شاعران است همراه بود توضیح داد: در این محفل شعر که با حضور پیشکستان عرصه شعر مانند محمد کاظم کاظمی و علی محمد مؤدب تا جوانترهای زبده و نامآشنای شعر هم مثل سید حسین سیدی، فراز ملکیان و محمد مهدی خانمحمدی نیز شعرهای خود را در مورد مقاومت اسلامی و با محوریت نقش حاج قاسم سلیمانی در موضوع فلسطین خواندند که یاد آن شهید بزرگوار نیز گرامی داشته و زنده شد.
مودب افزود: با توجه به اینکه این مراسم در روز قدس نیز بود با استقبال بیشتری رو به رو شد و شاعران هم برای این فصل مشترک که شهید حاج قاسم باشد که خود فلسطینیها نیز لقب شهیدالقدس دادند و دست این مردم مظلوم را برای مقابله با اسرائیل پر کردند به سرودن اشعار خود پرداختند.
دبیر اجرایی شب شعر شهید القدس در مورد علت انتخاب حرم امام رضا (ع) برای برگزاری این مراسم نیز افزود: از آنجایی که شهید حاج قاسم خودش خادم الرضا (ع) بود و از جمله معدود افراد غیر علما هم بود که به افتخار غبارروبی ضریح امام رضا (ع) شده و آن اتفاق که شاید محل امضای شهادتشان نیز بود برای ما اهمیت داشت.
این شاعر برجسته کشور در مورد هنر انقلاب اسلامی و به مناسبت سالروز شهادت شهید آوینی نیز گفت: هنرمند نمیتواند نسبت به جامعه و اطرافش بیطرف باشد. مثلا شما در جهان عرب نمونههایی از شاعران مثل محمود درویش، نزار قبانی و سعاد الصباح که شاید شعرهای با مضمون عاشقانه آنها معروف باشند ولی همین شاعران نیز نتوانستند نسبت به مسئله فلسطین و استکبار جهانی و اتفاقاتی که در اطرافشان هست بیتفاوت باشند و اساسا هنرمند که به تعبیر شهید آوینی دیدهبان جامعه است وظیفه واکنش نسبت به مسائل اطرافش باشد و من به شخصه متوجه این نمیشوم که یک فرد با اسم هنرمند که هر چه هم دارند از انقلاب اسلامی است و هویتشان با آن تعریف میشود اما باز در این روزها ساکت هستند و به مسائل اخلاقی صرف میپردازند و در واقع هیچ واکنشی نسبت به موضوع جنایات این روزهای رژیم صهیونیستی نشان نمیدهند.
وی در پایان و در مورد کنگره شهید القدس و سرنوشت آن در ادامه اظهار داشت: تلاش همه ما این است این کنگره بزرگ شعر ادامهدار باشد چرا که شخصیت حاج قاسم با ابعاد مختلف نیاز به تبیین شخصیتی دارند و باید در هنر نیز منعکس شود. یادم هست که وقتی کنگره سوختگان وصل در دورهای که نام «سلام سردار» را داشت و هنگام برگزاری آن نیز حاج قاسم هم در قید حایت بودند و در جهت پاسداشت مبارزات حاج قاسم هم بود من از حاج سعید حدادیان شنیدم: وقتی مقام معظم رهبری گزارش کار آن رویداد را خواند فرمود: برای حاج قاسم یک کنگره شعر کم است و باید چندین رویداد بزرگ هنری از جمله در شعر و ادبیات برای شناساندن شخصیت این شهید لازم است و امیدواریم بتوانیم این کنگره را ادامه دهیم و با توجه به شخصیت حاج قاسم کنگره شهیدالقدس به همت بنیاد مکتب حاج قاسم بتوانیم این رویداد را بینالمللی برگزار کنیم.
حسین مودب همچنین از تمدید فراخوان مهلت ارسال آثار تا انتهای فروردین ماه خبر داد و تأکید کرد: شاعران میتوانند آثار خود را با توجه به مضامین این کنگره به دبیرخانه آن ارسال کنند.