«اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیمبندی دانشبنیانها و حمایتها را مشخص میکند/ سازوکارهای حمایتی متناسبتر شدند + فیلم
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست خبری که امروز برگزار شد، در پاسخ به سوال دانشجودر خصوص ارزیابی شرکت های دانش بنیان و تاثیرات این ارزیابی گفت:در نظام جدید ارزیابی دانشبنیانها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت هم مورد مطالعه قرار میگیرد و شرکتها بر این اساس به شرکتها نوپا، نوآور و فناور تقسیم میشوند.
وی افزود: در چند جا شنیدم این همان سیستم تقسیم بندی نوع ۱-۲ و ۳ سابق است که مطلقا اشتباه است؛ نوع ۱-۲ و ۳ سابق بر اساس فناوری تقسیم بندی میشد، ولی الان اشتغال تخصصی و گردش مالی نوع تقسیم بندی را مشخص میکند.
دهقانی اضافه کرد: شرکتهای بسیار نوع یک داشتیم که در بازنگری به شرکت نوپا تبدیل شدند و شرکتهای نوع ۳ داشتیم که به شرکتهای نوآور و فناور تبدیل شدند.ساز و کارهای حمایتی از دانش بنیانها در روش جدید متناسبتر شدند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰ پارک کشور به کارگزار شناسایی شرکتهای نوپا تبدیل شده اند.
معاون علمی رییس جمهور با اشاره به اینکه سال گذشته راه اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی و شورای راهبری به تصویب رسید و اعضای شورا مشخص شدند گفت: همچنین طی جلساتی که با سرمایه گذاران بخش دولتی و صندوق توسعه ملی و صندوق نوآوری داشتیم راه اندازی صندوق پژوهش فناوری هوش مصنوعی با سرمایه ١٠ هزار میلیارد تومانی اسفندماه سال ١۴٠٢ برنامه ریزی شد.
۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی
وی ادامه داد: همچنین برنامه ریزی شده است مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانههای بزرگ زبانی و تصویری را ارایه میدهد. همانطور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه میدهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانههای محاسباتی را در اختیار دانشگاهها شرکتهای دانش بنیان و سازمانها و نهادها قرار میدهد.
تحول خوبی در هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۳ رقم میخورد
دهقانی با بیان اینکه ایران از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد گفت: در حوزه مقالات و ارجاعات ایران رتبه ١٧ یا ١٨ دارد، اما در حوزه کاربرد رتبه ٧٠ تا ٨٠ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساختها در کشور است و پیش بینی میکنیم در سال١۴٠٣ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زیرسیستمها داشته باشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به اینکه مرکز ملی هوش مصنوعی جایگاهی فراتر از معاونت علمی است، گفت: از تمام دستگاهها دعوت میکنیم که این مرکز را تقویت کنند.
دسترسی به چند صد GPU
وی در ادامه افزود: پیش بینی ما این است که در سال ١۴٠٣ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم البته تحریمهای شدیدی در این حوزه وجود دارد و حتی عربستان و امارات که برای خرید GPU اقدام کرده اند و پول هم پرداخت کرده اند تحریم شده اند. امیدواریم دانشگاهها GPUهایی که دارند را برای استفاده تجمیعی در اختیار قرار دهند.
پیش بینی رشد ۱۰۰ درصدی حضور دانش بنیان ها در بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳
وی درباره حضور شرکتهای دانش بنیان در بورس گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند که تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به اینکه یکی از مراحل بلوغ شرکتهای دانشبنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است، افزود: رشد نهایی شرکتهای دانشبنیان ورود به بورس است.
دهقانی ضمن بیان این مطلب که لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی مراجعه کند، افزود: آنجایی که بحث کلان داده ها مطرح می شود یا بحث داده های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می شود، صلاحیت شرکت ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: صنعت خودرو در کشور اگر صنعت خصوصی محدود و منحصر بشود یعنی متشکل از دو یا سه خودروساز و خصوصی بشود هم خودروی باکیفیت تولید میکند هم از فناوری داخلی استفاده میکند هم به قیمت عرضه میکند. ولی اینکه آیا این بیمار قابل شفاست باید بمیرد و یک بیمار دیگر سر جای آن بیاید یا شیمی درمانی بشود را نمیدانم. مشکل خودروسازی فناوری نیست، آدرس غلط ندهید. بیماری صنعت خودرو سر مدل مدیریت آن در کشور است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری ادامه داد: شرکت دانش بنیان عموما با ارز بازار آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی کالا تولید میکند، ولی واردکننده با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و بعضی اوقات با ارز ۴۰۰۰ تومانی کالا وارد میکند. نتیجه این میشود حجم ارزبری و پولی آن بالاست، ولی از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی ۳۰ درصد هم نیست.ارز را باید آزاد کنند چه برای واردکننده و چه تولیدکننده و مصرف کننده نهایی باید سوبسید بگیرد. ارز ترجیحی به محصول دانش بنیان، به تجهیز پزشکی دادن و به وارد کننده دادن قطعا و قطعا اشتباه است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در رابطه با مهاجرت نخبگان گفت: چین بزرگترین مهاجرفرست علمی و فناوری است، ولی نگاه چین به این قصه این است کسی که از کشور چین به کشور دیگر میرود سفیر علم و فناوری است طرف که از دین و وطن پرستی خارج نشده است. کسی که از ایران خارج میشود با من نوعی مشکل دارد با وطن و ایران که مشکل ندارد. وطن پرستی یک شاخصه عمومی است. قسمت بزرگی از دستاوردهای امروز چینیها و هندیها به لطف محققانی از این کشورهاست که به کشورهای دیگر رفته اند. باید نگاه به کلمه فرار مغزها یا فرار از کشور را باید برداشت.
وی اعلام آمار واقعی مهاجرت را امری مهم در تصمیم گیری دانست و گفت: هر کسی که از کشور خارج میشود و یا کسی که وارد کشور میشود یک سرمایه است. باید آمار واقعی از مهاجرت داشته باشیم تا بتوانیم تصمیم بگیریم. بنیاد نخبگان و فراجا توافق کردند تا اطلاعات خروج افراد خاص را دریافت کنند نه اینکه جلوی خروج افراد را بگیریم.
دهقانی گفت: هم بنده هم رئیس جمهور هم وزیر ارتباطات تاکید کردیم وقتی کسی خطایی میکند و مشکلی دارد حق نداریم کسب و کار را ببندیم راه حل بستن کسب و کار نیست. آنهایی که میگویند جریان مدیریتی و حاکمیتی امثال دی جی کالا زاویه دار است از یک جریانی که زاویهدار نیست حمایت کنند تا مثل دی جی کالا بسازد اگر میتوانید بسم الله، ولی اگر نمیتوانید باید از استارتاپ و کسب و کار فعلی حمایت کنید.زمانی که ما در فضایی صحبت کردیم که کسب و کارها نباید تعطیل شود، عدهای کاملا بی ربط به این حوزه مواضعی گرفتند که فضا را کاملا مسموم میکند مثلا گفتند اینها را بگیرید و به حاکمیت بدهید، ولی به هیچ عنوان این حرف را از معاونت علمی نشنیدهاید.