به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در گفتگویی با تسلیت شهادت آیتالله رئیسی و همراهانش اظهار کرد: شهادت مقام و منزلتی دارد که باید آن را تبریک گفت، اما به جهت محروم شدن مردم و نزدیکان از حضور آیتالله رئیسی و همراهانش باید تسلیت گفت.
وی ادامه داد: آیتالله رئیسی برای مردم از مردم بود و این ویژگی مردمی بودن باعث شد که «سید الشهدا خدمت» نام گرفته است. خستگی در این مرد معنا نداشت. در سفرهای استانی، اتاق حل مسئله را برپا کرده بود و میگفت باید مسائل علی الارض را بشناسیم و آنها را حل کنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر مردمی بودن رئیس جمهور شهید بیان کرد: آیتالله رئیسی نه تنها شخصیت بلکه هویتش مردمی بود. در قوه قضائیه و آستان قدس هم اینگونه بود. زمانی که تولیت آستان قدس را برعهده داشت، خادمان مردمی را در شهرها باب کرد و مردم کارهای خیر به نام امام رضا (ع) انجام میداد و پرچم امام رضا (ع) همیشه کنارش بود.
خسروپناه ادامه داد: افرادی را که انتخاب میکرد برایش مهم بود که ویژگی مردمی داشته باشند، اما اگر مدیری اینگونه نبود تغییر میداد و این تغییر را با حسن خلق انجام میداد.
وی پیشنهاد تدوین الگوی مدیریتی دولتی آیت الله رئیسی را مطرح کرد و افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره ایشان احیا شد، قبلا تعطیل بود و جلسات دیر به دیر برگزار میشد، ۲۴ مصوبه را که از دولت قبل باقی مانده بود ابلاغ کرد، اگر جلسهای از شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار نمیشد جلسات ۳ ساعته برگزار میکرد.
خسروپناه با بیان اینکه الگوی حکمرانی فرهنگی آیتالله رئیسی، مردمی بود، گفت: تعداد مجتمعهای فرهنگی که در دوره ریاست جمهوری ایشان ساخته شد شاید به اندازه ۲۰ سال قبل بوده است.
وی بیان کرد: الگوی مدیریت دولتی آیتالله رئیسی باید تدوین شود. محققان میتوانند آن را بنویسند، ایشان حکیمانه و حلیمانه مدیریت میکرد، عقل جمعی را باور داشت اگر نظر دیگری داشت عقل جمعی را میپذیرفت. مردمدار، مرد عمل، حاضر در میدان و به دنبال حل مسائل بود. در سفرهای استانی دنبال حل مسئله بود. به ما توصیه میکرد که سفرهای استانی بروید و دنبال حل مسئله باشید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در تدوین سندها حل مسئله را مدنظر داشت. در سند نویسی بر مشارکت نخبگان و ذینفعان تأکید داشت، بر این اساس در سند صنایع دستی ۱۳۰۰ نفر مشارکت داشتند. در تدوین سند هوش مصنوعی نیز نخبگان حضور داشتند و دستور ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی را صادر کردند.
خسروپناه اضافه کرد: جذب و حفظ نخبگان برایشان مهم بود و اینکه نخبگان جذب هیئت علمی شوند، تا انگیزه ماندن در کشور داشته باشند. شهید آیتالله رئیسی تأکید داشت که دانشبنیانها جدی بگیرید اگر مسئلهای دارند یا اینکه ضوابطی وجود دارد که مشکلاتی ایجاد میکند آنها را حل کنید، اگر حل نمیشود به بنده بگویید که پیگیری کنم.
وی گفت: آیتالله رئیسی دکتری حقوق داشت و درجه فقاهت و اجتهاد بالایی داشت، کتاب وقف و قواعد فقهی را ایشان خواندهام که واقعا غنی و دقیق هستند. مدیر اهل برنامه ریزی بود. در تدوین برنامه از عقلانیت جمعی استفاده میکرد. چیزی به نام خودخواهی در این مرد وجود نداشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اگر در یک مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ابهام داشت، سؤال میکرد وقتی توضیح میدادیم قانع میشدند و مصوبات را ابلاغ میکرد اگر هم نظری داشت میگفت حتما در شورای عالی مطرح و بررسی شود و با نظر جمعی درباره آن تصمیمگیری شود.
وی ادامه داد: ایشان علاوه بر توجه بر آحاد ملت به محرومان توجه ویژه داشتند، در سال گذشته حتی یک نفر داوطلب نبود که به عضویت در کمیته امداد امام خمینی (ره) و نهادهایی حامی درنیامده باشد. مشکلات اقتصادی زیاد بود، اما تلاشش را میکرد.
خسروپناه بیان کرد: وقتی رئیس جمهور شد در سیلوها به اندازه دو هفته گندم وجود داشت و بحث کرونا جدی بود، کرونا را کنترل کرد و واکسنهای داخلی تولید و واکسنهای خارجی وارد شدند. هیچ گاه دولتهای قبلی را نقد نمیکرد در حالی که همتها بدهی از دولتهای قبل به ارث رسیده بود، شبانهروز کار کرد.