آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۵۱۲۴۸

انسی پایتخت انیمیشن دنیا/ آنچه می‌خواهید از یک جشنواره جذاب بدانید

شهر کوچک انسی شهری که امروز، همین لحظه که این متن در حال نوشته شدن است، جمعیتش به ۲۰۰ هزار نفر نمی‌رسد، از سال ۱۹۶۰ تبدیل به پایتخت انیمیشن دنیا شده است.
انسی پایتخت انیمیشن دنیا/ آنچه می‌خواهید از یک جشنواره جذاب بدانید

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، جشنواره بین‌المللی انیمیشن انسی یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های انیمیشن دنیاست که از سال ۱۹۹۸ روال برگزاری آن تغییر و تبدیل به یک فستیوال فیلم هر ساله شد.

شهر کوچک انسی شهری که امروز، همین لحظه که این متن در حال نوشته شدن است، جمعیتش به ۲۰۰ هزار نفر نمی‌رسد، از سال ۱۹۶۰ تبدیل به پایتخت انیمیشن دنیا شد و البته آثار انیمیشن این جشنواره تنها مخصوص کودکان نیست، این فیلم‌ها برای سنین مختلف ساخته می‌شوند و در این فستیوال بزرگ در یک فضای سرباز به نمایش درمی‌آیند. فستیوال بین‌المللی انیمیشن انسی یا به صورت مختصر انسی مهم‌ترین جشنواره انیمیشن در دنیاست که اولین بار سال ۱۹۶۰ کار خود را آغاز کرد. جشنواره‌ای که در ابتدا هر دو سال یک بار در ماه ژوئن در دل تابستان برگزار می‌شد، اما از سال ۱۹۹۸ روال برگزاری آن تغییر و تبدیل به یک فستیوال فیلم هر ساله شد. حضور در این جشنواره به مردم دنیا این امکان را می‌دهد تا متوجه علاقه مردم دنیا به این هنر شوند؛ هنری که قدمت و سابقه‌اش هم‌سن خود سینماست.

انسی یکی از چهار فستیوال فرانسوی است که حامی مالی آن «آسیفا» همان انجمن بین‌المللی سازندگان و دوست‌داران فیلم‌های انیمیشن است. آسیفا در سال ۱۹۶۰ به همت چند سینماگر مهم عرصه انیمیشن مانند نورمن مک‌لارن در شهر انسی شکل گرفت.

انسی از کجا آغاز شد
در اواخر دهه ۵۰ میلادی یک کلوب فیلم بسیار فعال در منطقه ساووآی فرانسه با حضور چندین انیماتور شکل گرفت که از اعضای اولیه آن می‌توان به پیر باربین، آندره مارتین و میشل بوشه اشاره کرد. در سال ۱۹۵۶ این باشگاه در دل جشنواره کن نمایش فیلم‌های خود را به راه انداختند که البته چندان کارساز نبود، زیرا که ستاره‌های سینما توجه مردم و روزنامه‌نگاران را به خود معطوف کرده بودند و کسی به انیمیشن‌های کوتاه این رویداد اهمیتی نمی‌داد. این گروه از انیماتور‌ها در سال ۱۹۶۰ جشنواره خود را در انسی تاسیس کردند و این شد آغاز یک ماجراجویی بزرگ در شهری کوچک که هنوز هم به قوت خود باقی است. جشنواره‌ای که موقعیتی منحصر به فرد برای اولین نمایش جهانی فیلم‌ها و لذت بردن از تماشای آثار آن هم در هوایی آزاد را در تابستان‌های فرانسه فراهم می‌کند.

بخش‌های جشنواره
جشنواره انسی محلی برای رقابت آثار انیمیشن در همه شکل‌ها از شیوه سنتی انیمیشن گرفته تا کات‌اوت (پویانمایی با بریده مقوا)، انیمیشن خمیری و سی‌جی‌آی است و فیلم‌ها در ۶ بخش آثار بلند، فیلم کوتاه، فیلم‌های تولید شده برای تلویزیون و تبلیغات، فیلم‌های دانشجویی، فیلم‌های تولید شده برای اینترنت (این بخش از سال ۲۰۰۲ ایجاد شده است) و فیلم‌های با زاویه دید مخالف دسته بندی می‌شوند.

اتفاقات مهم جشنواره
در سال ۱۹۶۸ جشنواره انسی که تازه شروع به کار کرده و هنوز عمرش به یک دهه نرسیده بود، مانند بسیاری دیگر از جشنواره‌های آن سال در کشور فرانسه، به دلیل اتفاقات مربوط به می ۶۸ لغو شد. در دهه هفتاد ورود اولین آثار ساخته شده با استفاده از رایانه باعث ایجاد شکافی بین هنرمندان شیوه سنتی انیمیشن و حامیان تکنیک جدید شد و البته جشنواره توانست از این پیچ دشوار عبور کند. در دهه هشتاد این جشنواره به صورت گسترده پذیرای آثار بین‌المللی شد و استودیو‌های آمریکایی حضورشان در این رویداد پررنگ شد. همه‌گیر شدن جشنواره از همین دهه هشتاد شتاب بیشتری گرفت و بین سال‌های ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۷، تعداد شرکت کنندگان حاضر در فستیوال انسی از ۹۰۰ نفر در سال ۱۹۸۳ به ۴۳۰۰ نفر در سال ۱۹۹۷ و تعداد فیلم‌های دریافتی از سوی جشنواره از ۳۸۶ فیلم به ۱۲۷۱ فیلم افزایش یافت. همین عوامل باعث شدند تا پوشش رسانه‌ای جشنواره با حضور نزدیک به ۳۰۰ روزنامه‌نگار در پایان دهه ۹۰ میلادی انجام بگیرد و به نظر دیگر فستیوالِ جمع و جوری که دهه ۶۰ کارش را آغاز کرده بود مسیر خود را در اوایل دهه ۹۰ به کلی پیدا کرده بود.

یکی دیگر از اتفاقاتی که باعث لغو جشنواره انسی بعد از می ۶۸ شد و کاری کرد تا مسئولان فستیوال از برگزاری جشنواره سرباز بزنند، اتفاقات مربوط به کرونا در سال ۲۰۲۰ بود. شصتمین دوره جوایز انسی که در ابتدا برای روز‌های ۱۵ تا ۱۹ ژوئن ۲۰۲۰ برنامه‌ریزی شده بود، در تاریخ ۷ آوریل همان سال اعلام شد که به دلیل همه‌گیری بیماری کرونا برگزار نخواهد شد. این اتفاق برای دیگر جشنواره‌های دنیا از جمله فستیوال کن نیز رخ داد.

دوره گذشته فستیوال
در جشنواره انسی سال گذشته ۱۵۸۲۰ شرکت کننده از ۱۰۲ کشور دنیا به فستیوال آمدند که افزایش ۱۹ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ داشت. در این دوره روزانه ۴ تا ۸ هزار تماشاگر فیلم‌ها را در فضای باز جشنواره تماشا می‌کردند و ۱۵۶ رویداد و نشست حرفه‌ای نیز در طول جشنواره برگزار شد. ۲۷ جایزه نیز در پایان این رویداد به برگزیدگان اعطا شد.


جشنواره انسی ۲۰۲۴ قرار است بین روز‌های ۹ تا ۱۵ ژوئن (۲۰ تا ۲۶ خرداد) امسال برگزار شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار