به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، جنبش دانشجویان عدالتخواه دانشگاه زابل خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نامهای انتقادی نوشت.
متن این نامه بدین شرح است
«استان سیستان و بلوچستان مظهر شعار وحدت اسلامی ماست. مردم این استان مردمی هستند که از لحاظ گذشتهی تاریخی در بین همهی اقوام ایرانی کمنظیرند.»
مقام معظم رهبری
متاسفانه در استان سیستان و بلوچستان همیشه موضوعات درجه چندم به عنوان مطالبه مردمی بیان می شود که تنها سودش پرشدن جیب گروهی از کاسبان محرومیت است. این موضوع حتی باعث رنجش رهبر معظم انقلاب نیز گردیده است تا جایی که حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ از عدم پیگیری مصوبات در این استان گلایه کردند و فرموند: «کارهای زیادی هم پیشروی ما هست که باید انجام بگیرد. اگر آن مصوباتی که در اوائل دهه ۸۰ که بنده آمدم بلوچستان و تصمیمگیری شد اگر دولتها آن مصوبات را عمل میکردند امروز چهره استان فرق میکرد. تنبلی شد، بیتوجهی شد از طرف بعضی از دولتها.» حال با توجه به این سخن مقام معظم رهبری انتظار مردم سیستان و بلوچستان از رئیس جمهور آینده چیست؟
علیرغم تلاشهای بسیار زیاد و انکارناپذیر جهت بهبود وضعیت استان سیستان و بلوچستان که در بسیاری از شاخصها شاهد رشد چشمگیر نیز میباشیم؛ اما عمق محرومیت تاریخی این استان و حجم بالای رنجهای وارده بر این مردم شریف، نیازمند عزمی جهادی، شبانهروزی، هم تراز با گفتمان انقلاب اسلامی و هم مسیر با شهید جمهور است.
اما متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد این می باشیم که برخی تصمیمگیران و همچنین افراد به اصطلاح دلسوز که خود را مطالبهگر می نامند، بجای پرداختن به مطالبات کلان و اصلی این استان که نتیجهاش توسعه و از بین رفتن محرومیت و عقب ماندگی تاریخی است، به «تجارت محرومیت » پرداختهاند و از این وضعیت برای خود کاسبی می کنند و شاهدیم مطالبات دسته چندم در سطح کلان کشور به عنوان خواستههای مهم و اصلی مردم نجیب سیستان و بلوچستان مطرح میشود و یا نسخههایی برای دردهای این مردم نجیب پیچیده می شود که نه تنها حالشان را بهتر نمیکند، بلکه روزبهروز وضعشان را وخیمتر کرده و وابستگیشان را به نسخههای این قبیل افراد بیشتر!
نکته نگرانکننده این است که در مناظرات انتخابات ریاستجمهوری، نامزدها به مانند گروههای اشاره شده در ابتدای متن، سهوا یا عمدا بیش از مسائل کلیدی، راهبردی و توسعهای و همچنین تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص ظرفیتها و چالشهای استان سیستان و بلوچستان و تنبلیهای متعدد دولتیها در حلشان به یکسری موارد و موضوعات درجه چندمی که بیشتر جنبه تبلیغی و نمایشی دارد اشاره می کنند.
این موضوع نه تنها موجب حل مشکلات نمیگردد، بلکه اگر واقعا نگاهشان همین باشد این استان را بیش از گذشته با چالشهای امنیتی و درگیریهای قومیتی مواجه میکند.
نگاهی که در آن طرح و برنامهای برای ظرفیتها و چالشهای متعدد این استان از جمله توسعه بندر چابهار، مرز پاکستان و افغانستان، معادن باارزش طلا و مس، بهبود وضعیت راهآهن و جادههای مرگبار استان، پروژه های تامین آب شرب، کشاورزی و حقآبه سیستان، طوفانهای ۱۲۰ روزهای که امروز ۳۶۰روزه شده و زندگی مردم را مختل کرده، مدیریت و بهرهوری از سیلابهای جنوب استان، ظرفیت ارزشمند جمعیت جوان و نرخ بالای بیکاری مردم، مسائل اجتماعی و مذهبی، تفکیک استان، فاقدین شناسنامه، حاشیهنشینی و کپرنشینی، مافیای مرز، وضعیت بهداشتی و درمانی و همچنین عمرانی، زیر ساختی و بسیاری از مسائل کلیدی دیگر که حتی اهمیت بین المللی دارد ولی متاسفانه تاکنون به این موارد آنطور که باید پرداخته نشده است و متاسفانه باید گفت بهطور کلی به مفهوم #عدالت و #توسعه در مسیر «محرومیت زدایی» هیچ توجهی نگردیده است.
از این رو ما دانشجویان عدالتخواه دانشگاه زابل از تمامی نامزدهای ریاستجمهوری مطالبه داریم تا ضمن بیان مسائل جدی و حیاتی استان سیستان و بلوچستان، خود نیز راهکارهای مدنظرشان برای درمان واقعی دردهای این استان مظلوم ارائه دهند. امریکه باید جایگزین اقدامات نمایشی بعضی از نامزدها برای ابراز دغدغه نسبت به این استان و مردم مظلوم آن باشد. موضوع مهمی که میتواند « #سنگ_محکی » جدی برای سنجش عیار واقعی نامزدها نیز باشد.
«والسلام علی من التبع الهدی»