آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۳۳۴۶۷
سرگزی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

کم‌بودن میزان کارانه، عامل اصلی لغو طرح پزشکان سیستان و بلوچستان / تمرکز وزارت بهداشت صرفا به درمان است

دبیر سابق انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: مشکل اصلی بخش بهداشت در کشور اینکه وزارت بهداشت چند سالی که تمرکزش را بر روی درمان گذاشته و هیچ هزینه‌ای صرف بهداشت نکرده است.

ایمان سرگزی فعال مطالبه‌گر در حوزه بهداشت در گفتگو با خبرگزاری دانشجو با اشاره به مشکلات بهداشتی در استان سیستان و بلوچستان گفت: اگر بخواهیم ریشه‌ای به بحث درمان در استان سیستان و بلوچستان و حتی کشور بررسی کنیم مشکل اصلی این است که وزارت بهداشت چند سالی که تمرکزش را بر روی درمان گذاشته و هیچ هزینه‌ای صرف بهداشت نکرد یعنی پیشگیری را بر درمان مقدم ندانست و اکنون به همین دلیل تعداد بیماران افزایش پیدا کرده است.


سرگزی افزود: از آنجایی هم که فاصله شهر به شهر و روستا‌ها به شهر‌ها و مراکز درمانی در استان سیستان و بلوچستان زیاد است، مسائل و مشکلات درمانی مردم این استان نیز تشدید شده به عنوان مثال روستای زرآباد در جنوبی‌ترین نقطه استان ۱۲۰ کیلومتر تا شهر کُنارک فاصله دارد.


دبیر سابق انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: مشکل اصلی که پزشکان در منطقه بلوچستان با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند و باعث شده است که درخواست لغو طرح بزنند و باعث مشهودتر شدن کمبود پزشک در منطقه شده؛ کم‌بودن میزان کارانه پزشک نسبت به پارامتر‌های به خصوصی مثل تعداد بیمار، امکانات پزشکی، رفت و آمد و مشکلات اطرافشون در این منطقه است.


این فعال مطالبه‌گر در حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد: بحث فرهنگسازی هم یک بحث مهمی است که در برخی از مناطق روی آن کار نشده است، متاسفانه تلویزیون ما انواع خوراکی‌های مضر را تبلیغ می‌کند در حالی که در کشور‌های پیشرفته، دائما آموزش‌های سلامتی و خودمراقبتی توسط رسانه‌های جمعی و فضای مجازی منتشر می‌شود؛ به عنوان مثال در منطقه بلوچستان مردم تعریفی از کرونا ندارند و اصلا نمی‌دانند کرونا چی هست و وقتی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، علائم اولیه کرونا را نمی‌دانند.


وی اضافه کرد: متاسفانه پزشکان منطقه نسبت به انجام کار دلسرد شده اند و می‌گویند مسئولان استانی به مراکز درمانی می‌آیند تمام مشکلات پزشکان را می‌شنوند، اما هیچ اقدامی انجام نمی‌شود و پیگیری برای حل مسئله صورت نمی‌گیرد و بازدید‌ها نمایشی شده است.


سرگزی درباره کمبود امکانات و تجهیزات پزشکی در استان سیستان و بلوچستان توضیح داد: تجهیزات در منطقه بلوچستان واقعا کم است و مشکلات زیادی را برای بیماران و کادر درمان ایجاد کرده است و مسئله اصلی این است وقتی که مشکلات را برای حل کردن، بیان میکردیم و سعی در مطالبه‌گری داشتیم به اتهام نشر اکاذیب از فعالین مطالبه‌گر شکایت می‌شد و پزشک یا پرستاری را که دلسوزانه مطالبه‌ای داشت را نسبت به کار خودش دلسرد می‌کرد و به خاطرهمین فضای بسته، مطالبه‌گری در این حوزه در استان سیستان و بلوچستان کمرنگ شده است.


وی در پایان درباره دیگر مشکلات بهداشتی در استان سیستان و بلوچستان گفت: مشکلات بسیاری از جمله کمبود دارو، فضا‌های درمانگاه قدیمی و کهنه و خاکی و محوطه‌های افتضاح درمانگاه‌های روستا‌های سیستان و بلوچستان و عدم وجود فضا‌های تفریحی و عدم امنیت و برخورد نادرست بیماران با پزشک که صرفا این مناطق از جمله روستا‌های بلوچستان را به تبعیدگاه تبدیل کرده است و همچنبن کمبود کارانه پزشکان این منطقه همه این مسائل باعث کمبود انگیزه پزشکان برای خدمت در این مناطق شده است که امیدواریم با تدابیری از وزارت بهداشت این مسائل حل شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار