حسام الدین برومند کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: بحث عقبماندگی اقتصادی که در دهه ۹۰ اتفاق افتاد و رهبر انقلاب نیز به آن بارها اشاره کردهاند و تاثیر خود را بر دیگر حوزهها گذاشته است. علت این عقبماندگی آن است که در دهه ۹۰ رشد اقتصادی کشور ما صفر یا کمی بیشتر و کمتر از صفر بوده است و ما در این دهه با مشکل رشد اقتصادی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: دولتهای دولت یازدهم و دوازدهم که در دهه ۹۰ حاکم بودند و مدیران ارشد این دو دولت که کارگزارن ارشد این دو دولت محسوب میشدند، مسبب همه چیز و علتالعلل مشکلات را تحریم میدانستند.
برومند تصریح کرد: این مدیران چاره کار را در آن میدیدند که ما باید برویم مذاکره کنیم و تحریم را برداریم چرا که با رفع تحریم رشد اقتصادی ما افزایش مییابد. این مسائل باعث شد تمام تلاش دولت مستقر معطوف به وزارت خارجه شد که باعث تجمیع ذهن دولتیها از مسائل خودشان به وزارت خارجه شد که دستور کار آن وزارت نیز رفع تحریم از طریق مذاکره بود.
وی افزود: مذاکرات خوبی انجام شد که به برجام انجامید، اما طرف مقابل از برجام خارج شد و مسئولین ارشد همان دولت اشاره کردند که هیچ چیز به دست کشور ما را از برجام نرسید و مردم به طور ملموس متوجه شدند که وضعیت، وضعیت خوبی نیست. اقتصاد ما شرطی شده بود که این مسئله ضربه سختی به اقتصاد ما از جمله بازار ارز زد.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: خروجی این مدیریت باعث شد نه تنها رشد اقتصادی ایجاد نشود و تحریمها برداشته نشود که دلار سه هزار تومانی سی هزار تومان معامله شد. این تفکر باعث شد مردم حس کنند ما نمیتوانیم مشکل را حل کنیم.
وی گفت: کارگزارانی میتوانند یک دهه عقبماندگی را جبران کنند که با مردم صادق باشند. یک جریانی میگوید من میتوانم مشکلات کشور را حل کنم، اما در همین جریان مدیری وجود دارد که حتی یک مسکن نساخته است. قیمت مسکن در شهرهای کوچک منفجر شد. با این مسائل چگونه میخواهد مشکل را حل کند؟
برومند ادامه داد: معتقدم جریانی میتواند یک دهه عقبماندگی کشور را حل کند که بامردم صادق باشد و با برنامه باشد و رقیب خود را طالبان و داعش معرفی نکند. این حرکت یعنی ما به دنبال تنش و حاشیه هستیم. با این اوصاف فردا روزی اگر به قدرت برسند مردم را نیز طالبان خطاب میکنند.
وی در پایان یادآور شد: شعار یک مقوله و برنامه مقولهای دیگر است. اصحاب ما نمیتوانیم، نمیتوانند مشکل مردم را حل کنند.